THY iç hatlarda 6 nokta dışında içki servisi artık yok

Güncelleme Tarihi:

THY iç hatlarda 6 nokta dışında içki servisi artık yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2013 00:00

Türk Hava Yolları, 'talep düşüklüğü' nedeniyle iç hatlarda business class'ta verilen içki servisini 6 nokta dışında kaldırdı.

Haberin Devamı

Son bir yıldır hangi hatlarda yolcunun ne talep ettiğini araştıran THY, İstanbul dahil İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya ve Ankara hatları dışında uçakların business class ikramından içkiyi kaldırdı.

DEMET AKALIN TWITTER'DAN DUYURMUŞTU

Konu gündeme şarkıcı Demet Akalın'ın yazdığı Tweet ile geldi. İstanbul'dan Adana'ya uçan Akalın, "THY Adana uçuşunda içki servisi yoktu! Bazı iç hat uçuşlarından kaldırılmış bilginize! Öndeki turistler isyan etti" diye yazarak takipçileri ile paylaştı.

THY'nin standart olarak iç hatlardaki business class ikramında içki geçen haftaya kadar yer alıyordu. Özel bir troley içine konulan alkollü içecekler business class'ın olduğu uçuşlarda diğer ikram ile birlikte uçağa yükleniyordu.

Haberin Devamı

YABANCI YOLCU İSYANDA

THY tasarruf tedbirleri nedeniyle uçağa yüklediği ikramdan bazı değişikliklere gidildi. Ancak bu uygulamayı yabancı yolcular tarafından tepki ile karşılandı. Yabancı yolcular dış hatta uçup uçakta alkol alabilirken iç hatlarda ise ikramda içki verilmemesini kavramakta zorluk çekiyor.
Bu tür durumlarda genellikle kabin memurları "Uçağımıza içki yüklenilmesi unutulmuş" demeleri ise ayrı bir tartışmayı da yanında getirmişti.

THY, alkol talebinin çok düşük olduğu bazı Arap ülkeleri ve İran'a gerçekleştirdiği seferlerde de uçağa içki yüklemiyor.

Ciddi yolcu artışında ikramın çeşitliliği ve yüksek kalitesinin önemli bir rol oynadığı THY'de bu uygulamanın nasıl bir sonuç vereceği merakla bekleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!