Mazhar Zorlu’ya Alsancak Stadı’nda cenaze töreni

Güncelleme Tarihi:

Mazhar Zorlu’ya Alsancak Stadı’nda cenaze töreni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2004 01:34

Ege Yıldız’ı kurarak başladığı iş hayatında plastik sektörünün duayeni olan Mazhar Zorlu, 81 yaşında geçirdiği kalp kiriziyle yaşamını yitirdi. Uzun yıllar Altay Spor Kulübü’nü yöneten Mazhar Zorlu, son yolculuğuna Alsancak Stadı’nda düzenlenecek törenle uğurlanacak.

CUMHURİYET’le yaşıt duayen sanayici Mazhar Zorlu, önceki gece kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Türkiye’de plastik sektörünün babası olarak anılan, futbol oynayıp uzun yıllar Altay Spor Kulübü’nü yöneten, ödediği vergi ve ihracat rakamlarıyla çok kez ödüle layık görülen hayırsever işadamı Zorlu’nun cenazesi bugün Alsancak Stadı’nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

1959 yılında Ege Yıldız’ı kurarak başladığı şirketlerini geçtiğimiz yıllarda Mazhar Zorlu Holding çatısı altında toplayan 81 yaşındaki Zorlu, iş hayatı boyunca vergi ödemede gerek şahsının, gerekse şirketlerinin üstün başarılarından dolayı altın, gümüş, bronz madalyalar ve belgelerle ödüllendirildi. Şirketlerinin ihracattaki başarılarından dolayı da madalyalar aldı. Başta Milli Prodüktivite Merkezi olmak üzere çeşitli kuruluşlar tarafından birkaç kez ‘yılın işadamı’ seçilen Zorlu, ticari alandaki geniş ve çok yönlü çalışmalarını sosyal yaşamda da pekiştirerek, sporla iç içe bir yaşam sürdü. Muhafız Gücü, Beylerbeyi ve Beykoz Kulüpleri’nde futbol oynayan, Altay Spor Kulübü Başkanlığı yapan, bir dönem Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten Mazhar Zorlu, Hasan Polat, Orhan Şeref Apak gibi dönemin efsane isimleriyle birlikte uzun yıllar Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de üstlendi.

Zorlu, ayda 300 aileye gıda, 100 öğrenciye eğitim yardımı yapan İl Fakirleri Koruma ve Yardımlaşma Derneği’ni kurdu, çeşitli sosyal yardım dernekleri, Rotary, ESİAD, TÜSİAD, Ticaret ve Sanayi Odaları gibi dernek ve kuruluşların yönetim kurullarında etkin görevler aldı.

Zorlu, ayrıca birçok sosyal amaçlı yardım dernekleri ve eğitimle ilgili vakıfların kurucuları arasına adını yazdırdı. İzmir Avni Akyol Lisesi’nin yapımında da katkıları bulunan Mazhar Zorlu’nun en son yaptırdığı Mazhar Zorlu Anadolu Teknik ve Plastik Endüstri Meslek Lisesi, Türkiye’nin bu sektöre eleman yetiştiren ilk ve tek eğitim kurumu olarak 1998 yılında öğrenci kabulüne başladı. Zorlu’nun cenazesi bugün uzun yıllar başkanlığını üstlendiği Altay Spor Kulübü tarafından Alsancak Stadı’nda düzenlenecek törenin ardından kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

SİT’ten hapis yattı İzmir sahip çıktı

ALSANCAK
’ta sahibi olduğu Ege Palas Oteli’nin yapımı sırasında SİT Yasası’na muhalefetten hapse mahkum olan Mazhar Zorlu, 144 günlük infazı sağlık sorunu nedeniyle Atatürk Devlet Hastanesi’nde tamamladı. Yatırımları, üretimi, yardımseverliğiyle İzmirliler’in gönlünde taht kuran işadamına verilen hapis cezası İzmirliler’i çok üzdü, İzmirliler gazetelere verdiği ‘Seni seviyoruz’ ilanlarından ‘Sevgi konseri’ne, ‘Saygı günü’nden ‘Mazhar Zorlu paneli’ne kadar bir dizi organizasyonla Mazhar Zorlu’ya olan sevgilerini gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!