Soylu: Bu millet Erdoğan'ı vermemek için inat etmektedir

Güncelleme Tarihi:

Soylu: Bu millet Erdoğanı vermemek için inat etmektedir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2013 00:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Kahramanmaraş’ta yaptığı açıklamada, "Bu milletin Özal’ını Menderes’ini aldılar. Milletin sevdiği evlatlarını alarak, milletin gözünü korkutmaya çalıştılar. Ama çok içten, çok samimi bir duyguyla belirtmek istiyorum ki, bu millet Tayyip Erdoğan’ı vermemek için inat etmektedir" dedi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Teşkilatı’nın Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlediği İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, gündemi değerlendiren Süleyman Soylu, AK Parti’ye katılımından bugüne kadar geçen süreci ve 2014 mahalli idareler seçimlerini yorumladı. Soylu, 10 yılda yakalanan başarının sürdürülebilmesi için önümüzdeki seçimlerin önemini anlattı. Türkiye değişim yaşarken bir kenarda beklemesinin mümkün olmadığını anlatan Soylu, "Bu büyük Türkiye meselesine kafasını, gönlünü koyan insanlara yardım etmenin, bu memleketteki en temel zorluklardan biri olduğunu düşünen bir kardeşinizim. Ne yapacaktım yani. Sinecek miydim, bekleyecek miydim? Bu insanlar, memleketin kalkınmasında bugün büyük bir mücadele ortaya koyarken, arkamı dönüp, sırtımı dönüp, sinip, ‘aman başarısız olsunlar’ diye bekleyecek miydim? Öyle mi bekleyecektim? Hayır" diye konuştu.


YEREL SEÇİMLERİN ÖNEMİ

Türkiye’de sonuç ve değişim olmak üzere 2 tür seçim olduğunu belirten Soylu, 2014 yılında ülkenin yeniden bir değişim seçimine gireceğini vurguladı. Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sonuç seçimleri vardır; Belediye başkanı, milletvekili seçilirsiniz, milletinize hizmet etmek için büyük bir gayret ortaya koyarsınız. Ama değişim seçimleri vardır Türkiye’de; 14 Mayıs 1950, 6 Kasım 1983 Türkiye’nin değişim seçimidir. 3 Kasım 2002 tekrar iddia ederek söylüyorum, 1950’den de 1983’den de çok daha önemli, sürdürülebilirliği olan bir seçimdir. 12 Eylül 2010 referandumu Türkiye için bir değişim seçimidir. 1982’de referandumda ‘hayır’ veren bir aileden gelmekteyim ben. Şimdi Türkiye’nin en önemli seçimine doğru gidiyoruz. Mart 2014 mahalli seçimleri sadece bir belediye seçimi değildir. Sadece oradaki il genel meclis üyelerimizi, belediye meclis üyelerimizin seçileceği bir seçim değildir. 2014 Mart mahalli seçimleri Cumhuriyet tarihinde, 1925’de başlayan bir meselenin, tamamen bir millet iktidarına dönmesi meselesinin ta kendisidir. Başka hiçbir şey değildir."

"BU MİLLET CUMHURİYET’İ BİRLİKTE KURDU"

AK Parti’nin Türkiye’de kardeşliği yeniden tesis ettiğinin altını çizen Soylu, bu milletin Cumhuriyet’i birlikte kurduğunu, ondan sonra bu milletin dindarlarını, köylülerini, gayrı müslim, Alevi, Kürtleri’ni ötekileştiren bir zihniyetin ortaya konulduğunu ifadei etti. Soylu, şunları söyledi:

"Yıllardır, bu milletin evlatları, onlarla beraber olmak için can hıraş bir mücadele vermek istemekte ve bu milleti parçalayıp, enerjisini toprağa gömmek isteyenler de, onları ayrıştırmak için ellerinden gelen her şeyi yapmak istemektedir. AK Parti Türkiye’nin tekrar bir araya gelmesi, o birlik, beraberlik ve kardeşlik projesinin anlamını ortaya koyarak, Türkiye’nin yarınlarına güçlü bir şekilde gitmesinin, en önemli teminatlarından birisidir. Bu salondaki herkes, bunu benden daha iyi biliyor. Ama bunu Türkiye’nin bütün geleceğine, bütün toplumuna, herkese anlatmakla teker teker mükellefiz. Dışarıda bir zabıta beklemektedir. ‘Acaba bir zafiyet olur mu, acaba bir rehavet olur mu da biz bunların üç katını tekrar başına yıkabilir miyiz’ diye beklemektedirler. Bir çatımız, bir katımız kaldı. Kimse gelip, 2002 iktidarını cebinize koymadı. Kimse gelip 2007 seçim sonuçlarını cebinize koymadı, kimse gelip 2011 seçim sonuçlarını, 2010 referandumunu cebinize koymadı. Hepsini kendi inancınızla, kararlılığınızla, zihninizle ve anlayışınızla gerçekleştirebilmeyi ortaya koydunuz. 2014 seçimleri Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden bir tanesidir. Çünkü bütün bu yaptıklarınızın en tepe noktalarından bir tanesidir ve bunun gerçekleştirilmesinin en önemli seçimidir 2014. Bu milletin Özal’ını Menderes’ini aldılar. Milletin sevdiği evlatlarını alarak, milletin gözünü korkutmaya çalıştılar. Ama çok içten, çok samimi bir duyguyla belirtmek istiyorum ki, bu millet Tayyip Erdoğan’ı vermemek için inat etmektedir."

Konuşmanın ardından AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Soylu’ya yöreye özgü ceviz oyma sandık hediye etti. Soylu, TBMM Başkanvekili Prof.Dr. Mehmet Sağlam, Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, milletvekilleri Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç, AK Parti’ye katılan Demokrat Partililere parti rozetlerini taktı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!