GeriSeyahat Türkler İtalyan stilini seviyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkler İtalyan stilini seviyor

Türkler İtalyan stilini seviyor

90 yıldır mobilya üretiminde dünyaca ün kazanan İtalyan Calligaris, Türk lüks pazarından umutlanarak Türkiye’yi hedef yaptı. Gerekçesi ise; “Zenginleriniz lüks mobilyayı seviyor.”

Calligaris İtalyan tasarımının şık ve fonksiyonel özelliklerini bünyesinde toplayan bir mobilya markası. Özellikle lüks denince akla gelen Pininfarina tasarımı olan masaları ve koltukları ile biliniyor. Calligaris ürünleri ilk evini dekore eden genç çiftlerden, en üst kalite mobilya isteyen çiftlere kadar çözüm sunabiliyor. Yalnızca ahşap ve hasır sandalye üretmek için 90 yıl once kurulan firma, geçen ay İstanbul’da bir günde 5 mağaza birden açtı. Bu mağazalarda 2012 Milano Mobilya Fuarı’nda tanıtımı yapılan Bloom, Skin model sandalyeler, Heron ve Acacia masalar, Odessa ve Very Flat halıları, yükselen ve alçalabilen sırt yapısıyla dikkat çeken Alameda koltukları satılmaya başlandı.
Calligaris’in CEO’su Alessandro Calligaris ürün koleksiyonu içinde 800 temel, çeşitleriyle birlikte 7 bin farklı ürün bulunduğunu söylüyor. CEO, “Türkiye, özellikle son dönemde yaptığı gelişmelerle büyüme potansiyeline sahip. Dünyada bizim için çok önemli bir pazar. Beşi İstanbul’da olmak üzere 6 adet mağaza açtık. Önümüzdeki günlerde de Ankara, İzmir, Bursa, Bodrum ve Adana’da şubeleri açacağız. Türk lüks tutkunları bizi sevdi” diyor.

Sarı Tiffany ile kahvaltı

/images/100/0x0/55eac94ff018fbb8f896a5f8

Dünyanın en büyük sarı pırlantası, bulunmasının 175’inci yılı şerefine çıktığı geziyi tamamlayarak, yeniden New York’ta sergilenmeye başladı

Mücevher tarihinin en ikonik parçalarından 128 karatlık sarı Tiffany pırlantası, bulunmasının 175’inci yılı şerefine Tokyo, Bejing ve Dubai’de sergilendikten sonra, New York 5’inci Cadde’deki ‘evine’ geri getirildi. Sarı Tiffany, bir yıl boyunca kendisi için hazırlanan beşinci katta, meraklılarını bekleyecek. Ancak ‘Sarı Tiffany’yle kahvaltı’ya öyle herkes davetli değil; giriş için özel izin şart. Dünyanın en prestijli dergilerinden Wallpaper, bu ayrıcalığa erişerek çekim yapan ilk dergi olduğunu okuyucularına web sitesinden müjdeledi.
 Ağırlığı 57.484 gram olan Sarı Tiffany, Güney Afrika’da 1877’de Kimberley madeninde bulundu. Ertesi yıl firmanın kurucusu Charles Lewis Tiffany tarafından 18 bin dolara satın alındı. 287.42 karatlık sarı elmas Paris’e getirdi ve  dönemde sadece 23 yaşında olan Tiffany’nin efsanevi taş uzmanı George Frederick Kunz’a emanet edildi. Kunz, taşı işlemeden önce bir yıl çalışıp dünyada o güne kadar eşi benzeri bulunmayan özel tasarımı planladı. Böylelikle Tiffany’nin sarı pırlantasını normal bir pırlantadan farklı hale getirdi. Çünkü pırlanta kesimleri 58 fasetten oluşurken, Sarı Tiffany’de 90 faset bulunuyordu. Amaç, ışığı daha iyi yansıtmasını sağlamaktı. Sonunda işlenen elmas, 128.54 karatlık bir pırlantaya dönüştürüldü.
Efsanevi taşı, bugüne kadar takma şansına sadece iki özel kadın erişti. 1957’de Mary Whitehouse, Tiffany & Co. balosunda üzerinde pırlantanın yer aldığı bir kolye ile görüntülendi. 1961’de ise Audrey Hepburn ‘Tiffany’de Kahvaltı’filminin tanıtımında pırlantalı kolyeyle poz verdi.

Puro değil kalem

Cohiba puroları, meraklıları için puro şeklinde özel kalem ürettirdi. İtalya’nın ünlü el yapımı kalem üreticisi Omas tarafından yapılan ve gerçek bir puroya çok benzeyen kalemlerin dolmakalemleri 1.500 euro, roller olanın ise 1.300 euro. “Yok, ben VIP tipi olanından isterim” derseniz altınlı olan kalemler için 15 bin euro ödemeniz gerekiyor. Ziricote ahşabından üretilen özel üretim kalemler Cohiba purolarının kuruluş yılı olan 1966 yılına atıfta bulunuyor. Pistonlu dolmakalem olanlarından bin adet, roller olanlardan ise 966 adet olmak üzere toplam olarak
1966 adet üretildi.

Lüks deniz taksi hizmeti emrinizde

Özel araç kiralamak isteyip İstanbul trafiğinden korkanlar için yeni bir alternatif var; 15 Şubat’ta hizmete başlayacak kiralık tekne hizmeti

Zeynep Bilgehan

/images/100/0x0/55eac94ff018fbb8f896a5fa

Navet Taşımacılık ve Ulaştırma AŞ. tarafından başlayan kiralık lüks tekne hizmeti Beneteau marka teknelerle yapılıyor. Bir gün önceden rezervasyon yapıyorsunuz. Tekne sizi belli bir yerden alıyor. İsterseniz tek seferliğine sizi bir yere bırakıyor. Hem gideceğiniz yere afilli giriş yapmış oluyorsunuz hem de trafik sıkıntısı çekmiyorsunuz. Kiralık teknelerin fiyatı deniz mili üzerinden hesaplanıyor. Her mil başına 60 liralık tarife uygulanıyor. Örneğin Kabataş’tan Kadıköy’e gitmenin ücreti 180 lira. İstinye-Kuzguncuk arasıysa 300 lira. 10 millik mesafelerde tekneyi bir saate kadar ücretsiz olarak bekletebiliyorsunuz. Bir diğer alternatif de tekneyi özel gezintiler için gün boyu kiralamak. Tekneler marina ve havaalanı-otel transferleri, düğün organizasyonları, gece eğlencesi ve dokuz kişilik gruplar için yarım günlük Boğaz ya da Adalar turu gezintileri için kullanılabiliyor. Boğaz’da 44 farklı hatta hizmet veriliyor. Kişi sayısına göre farklı boyutlarda üç değişik modelden biri size tahsil ediliyor. 2-3 saatlik Boğaz gezintisinin fiyatı 1000 lira. Teknelerde ücretsiz yüksek hız internet, LCD ekran ve espresso ikramı var.
www.navet.com.tr adresinden online talep formu, rez@navet.com.tr’a e-posta atarak veya 24 saat sürekli hizmet veren 444 32 41 numaralı telefonla rezervasyon yapabiliyorsunuz.

Kiralayabileceğiniz Beneteau marka üç farklı tekne modeli var. Oturma grubu, salonu, geniş güvertesi, LED televizyonları ve limitsiz internet bağlantısı sayesinde seyir sırasında ofis olarak da kullanabiliyorsunuz.

Beneteau Antares 30

Antares 30, Yılın Motoryatı Ödülleri’nde ‘55 feet altı flybridge tekne’ kategorisinde finale kalan teknelerden biri. Her türlü denizde konforlu ve keyifli seyir sunan 375 beygirlik dizel motorlu tekne 22 knot süratte oldukça konforlu seyirler sunuyor. Boyu 10.22 metre.

Beneteau Antares 30S

Antares 30 modelinin çok tutulmasının ardından üretilen 30S, 30’un flybridge’siz versiyonu. Her türlü denizde konforlu ve keyifli seyir sunan 375 beygirlik dizel motorlu tekne 22 knot süratte oldukça konforlu seyirler sunuyor. Boyu 10.22 metre.

Antares 8S

Antares 8 S yeni jenerasyon yarı planing gövdesi konforlu, performanslı ve güvenli seyir sağlıyor. İhtiyaca göre özel olarak düzenlenebilen kokpiti neredeyse 360 görüş açısıyla seyir sırasında etrafı boydan boya gözleme imkânı sağlıyor. Boyu 8.36 metre.

False