Evliyse daha mı çekici

“Evli erkeğin karısını boşayıp sevgilisiyle evlenmesi hikayesi gerçek mi yoksa şehir efsanesi mi?” “Gerçekten kadınlar evli erkekleri daha mı çekici buluyor?” “Bekâr kadınlar neden evli bir erkekle aşk yaşıyor?” Merak edilen bu sorulara yanıt veriyoruz.

Haberin Devamı

İlişki yaşamak için tercih edilen evli erkeklerin sayısı son zamanlarda büyük bir artış gösteriyor. Yapılan araştırmalar da, kadınların evli erkekleri daha çekici bulduğunu ortaya koyuyor. Elimizde olan mevcut verilere göre, evli erkeklerle birlikte olan kadınların önemli bir kısmının “kazanma ve elde etme içgüdüsü” ile bu tür ilişkilere başladığını görüyoruz. Hem cinsinin sahip olduğu erkeği elde etmek ve bunu bilerek yapmak, dişilik savaşından başka bir şey değil gibi görünüyor. Şairin de dediği gibi; “Sende olmayan her şey, sende olan her şeyden değerli gelirken, elde edince değersizleşiyor, her ne ise elde edilen…”

İYİLİK PERİSİ ZANNEDER

Evli bir erkekle yaşanan cinsellik sonunda herhangi bir bağlılık ve sorumluluk doğurmayacağı gibi, amacından şaşmayan kadın için de farklı getiriler sunar. Evli erkekle yatağa giren kadın, erkeğin evliliğinde mutsuz olduğunu düşünerek sanki onu kurtarıyormuş düşüncesine bürünür ve kendini “iyilik perisi” olarak görebilir.
İşin özünde, üzerine yılların yorgunluğu ve yıpranmışlığı çöken evlilik, yasak ilişkiyle monotonluktan kurtulmaktadır. Çünkü aile düzenini ve çocukların bakımını üstlenen eş, kocayı ihmal eder olmuştur. Bu erkeğin kendini reddedilmiş ve güçsüz hissetmesine neden olabilir. Evli erkek yeni ve genç sevgilisi karşısında tartışmasız bir şekilde tekrar en büyük ve en güçlü olur.

Haberin Devamı

SEVGİLİ KALDIĞI SÜRECE...

İkinci kadının erkeğin gözünde, sorumluluk almadan sevgili olarak kaldığı sürece çekici olduğu, evlenme söz konusu olunca evdeki kadından bir farkı kalmayacağı için çekiciliğini yitireceğini unutmamak gerekir. Kadın erkeğe aşık olur fakat erkek kendini geri çekerse işler daha da karışık bir hal alabilir. Bu durumda ipleri eline alan taraf erkek olduğundan, kadın duygusal olarak çok yara alır ve çırpındıkça batar. Öfke ve kırgınlık içinde hırsına yenik düşerek büyük hatalar yapabilir.
Evli bir erkekle birlikte olan kadın, öncelikle bilmesi gerekir ki, kimse kolay kolay karısını boşayıp onunla evlenmez. Hayalle yaşanan bir ilişkinin hüsranla sona ermesi çoğu zaman kaçınılmazdır.

Haberin Devamı

HIRS VE REKABET

Yani bir şehir efsanesi olan “evli erkeğin karısını boşayıp sevgilisiyle evlenmesi” genellikle gerçek dışıdır ve tüm efsaneler gibi kulaktan kulağa yayılan hoş bir söylenti olarak kalır. Aksi durumlar görüle de istisnalar kaideyi bozmaz. Üstelik sevgilisi için eşini aldatan bir erkeğin, daha yeni bir sevgili için eskisini aldatma ihtimalini de unutmamak gerekir. Sonuç olarak, kadınların evli erkekleri tercih etme nedenlerini şu şekilde özetleyebiliriz:
“Sevgi arayışı, macera arayışı, psikolojik bunalım dönemindeki arayış, erkeğin maddi durumu, merak, hırs ve rekabet, kıskançlık, özgürlüğe olan düşkünlük.”
 
SORU VE YANITLAR

Cinsel isteksizlik kader değil
 

Haberin Devamı

21 yaşındayım ve daha bu yaşta cinsel isteksizlik sorunu yaşıyorum. Ne oldu bilmiyorum fakat cinselliğe karşı ilgim bitti ve bu durum beni çok tedirgin ediyor. Bu sorunun çözümü var mı?

CİNSEL isteksizlik, yaygın rastlanan ve bir o kadar da karmaşık olan cinsel işlev bozukluklarından biridir. Cinsel isteği belirleyen çok sayıda faktör söz konusudur. Genel sağlık sorunları veya cinsel sağlık sorunları, kişiye sıkıntı veren tüm olaylar, cinsel ilişkinin ayıp, yasak, günah, yanlış, pis bir eylem olarak görülmesi, hormonsal eksiklikler, ekonomik sorunlar, aile sorunları ve kullanılan ilaçlar doğrudan cinsel isteği etkileyebilir. Bunların haricinde, bir erkeğin cinsel isteksizlik yaşamasının arkasında, penis boyunun normalden küçük olduğunu düşünme takıntısı, iktidarsızlık, erken boşalma gibi özel durumlar, cinsel bilgisizlikten dolayı bir partneri tatmin edememe duygusuna kapılma ve cinsel mitler (cinsellikle ilgili yanlış inanışlar, hurafeler) yatabilir.
Size tavsiyem, cinsel check-up’tan geçmeniz, cinsellikle ilgili düşüncelerinizi gözden geçirmeniz ve cinselliğin fizyolojisi hakkında yeterli bilgi sahibi olmanızdır. Cinsel isteksizlik kader değildir, çözümü vardır.

Haberin Devamı


Tek yumurtalığım var!
 
18 yaşında bir gencim. Küçükken yumurtalıklarımda problem olduğu için tedavi gördüm. Şimdi ise tek yumurtalığım var. Bu sorun ileride çocuk sahibi olmama engel olur mu? Ayrıca, sağlık açısından bir sorun teşkil eder mi?


ÇİFT olması gereken bir organın sadece tekine sahip olmanız bazı risklere neden olabilir. Ancak tek yumurtanız normal ise ve yeterli fonksiyon gösteriyorsa cinsel yaşamınızda ve çocuk sahibi olmakta hiçbir sorun yaşamazsınız. Hatta tek olan yumurta bir miktar büyüyerek rezervlerini harekete geçirecek ve eksik olanın da görevini üstlenecektir. Sadece tek olan yumurtanızın bir kaza veya hastalıktan etkilenmesi halinde diğer testisin mevcut olmaması size sorun yaratabilir. Yumurtalığınızın sağlıklı olup olmadığını ve yapması gereken görevini yapıp yapmadığını öğrenmek için bir doktora gitmenizde fayda var.

Haberin Devamı


GÜNÜN SÖZÜ


İnsan çocukken daha masum ve mutludur, çünkü olduğu gibidir, büyüdükçe kirlenir ve mutsuz olur, çünkü artık olduğu gibi değildir.

Yazarın Tüm Yazıları