Tahliye talebi mahkemede

Güncelleme Tarihi:

Tahliye talebi mahkemede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2013 13:15

Balyoz Planı davasında 18 yıl hapis cezası verilen Emekli Orgeneral Ergin Saygun kalp ameliyatı oldu. Saygın hakkında hastalıktan hayatını idame ettiremeyen mahkumların cezasını erteleyen yasa tasarına göre mahkemeye başvuruda bulunulmuş tu.

Haberin Devamı

Emekli Orgeneral Ergin Saygun, Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nde kalp ameliyatı geçirdi. Saygun'un kızı Ece Saygun, Doç. Dr. İhsan Bakır tarafından bu sabah ameliyata alınan babasının kalp kapakçığının, yaklaşık 8,5 saat süren operasyon neticesinde değiştirildiğini bildirdi.

Babasının yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğünü kaydeden Ece Saygun, “Babam yarın sabah uyandırılacak. Bu gece ve yarın çok kritik. Herkesin dua etmesini istiyoruz” dedi.

MAHKEMEYE BAŞVURU

HürriyetOrgeneral Saygun hakkındaki ceza ertelemesi talebi, yıl başında TBMM tarafından kabul edilen "Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" çerçevesinde yapıldı.

Haberin Devamı

31 ocak'ta yürürlüğe giren yasaya göre hastalıktan hayatını yalnız idame ettiremeyen mahkumların cezası ertelenecekti. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Balyoz davasında Emekli Orgeneral Saygun hakkında 18 yıl hapis cezası vermişti.
 
MAHKEME İŞLEMLERİ YAPIYOR
 
Öte yandan Adalet Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Saygun hakkında erteleme kararı alındığı öne sürüldü ve mahkemenin emekli orgeneralin ceza ertelemesi konusundaki işlemlerini yapmakta olduğunu belirtildi.

Saygun'un cezasının ertelendiğine ilişkin açıklama, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in danışmanı Adnan Boynukara tarafından twitter'da yapıldı.

Boynukara, Saygun'un cezasının, yapılan son kanun değişikliği çerçevesinde ertelenebileceğini söyledi. Boynukara, Hürriyet'in "Saygun hakkında Balyoz davasından verilmiş karar var. Bu karar doğrultusunda hükümlü sayıldığı için mi son yasa değişikliğinden yararlanıyor?" sorusuna "evet" yanıtını verdi. Boynukara, Saygun'un durumuyla ilgili adli tıp raporunun geldiğini de belirterek, "İlgili mahkeme gerekli işlemleri yapıyor" dedi.

Haberin Devamı

GÜNÜN KAHRAMANI: ECE SAYGUN

"Balyoz Planı" davasında 18 yıl hapisle cezalandırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun'a  Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi’nde açık kalp ameliyatı yapıldı. Babasının sağlık durumunun kötü olduğunu dün Twitter'dan kızı Ece Saygun duyurdu. Ece Saygun, dakika dakika gelişmeleri Twitter'dan yazarak bir kamuoyu oluşturdu. Binlerce kişi Ergin Saygun'un durumunu kızının Twitter hesabından takip etti. Saygun'un ameliyatı sürerken flaş bir haber geldi ve Ergin Saygun'un cezasının ertelendiği bildirildi.

SAYGUN'UN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

İŞTE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

Ergin Saygun konusu;
Adalet Bakanlığı; AİHM içtihatlarına göre, Saygun hakkında yerel mahkeme tarafından karar verildiği için, kendisi "hükümlü" olarak görülüyor. Ancak Türk mevzuatında,eskiden kalma "hüküm özlü" diye bir kavram var. Bu kavram, yerel mahkemece hakkında hüküm verilmiş, davası yargıtayda olanlar için geçerli. Bu konuda bir yetki kargaşası var gibi görünse de, Saygun bugün çıkacak.

Haberin Devamı

Ece Saygun, Twitter hesabında dün geceden beri yaşananları satır satır şöyle yazdı:

''Son durum: doktor virüsün kalp kapakçığında durmasının hayati tehlikesinin olduğunu hemen ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi
Ameliyat açık kalp ameliyatı. Göğüs komple açılarak yapılacak.
Tarih bu hakimleri ve savcıları affeder mi bilmem ama ben affedersem, ben unutursam kalbim dursun!!!!!
Babama B+ kan lazım.Yakın zamanda efenksiyon kapmamış ve sarılık geçirmemiş olması lazım. Mehmet Akif Ersoy has. Kan bankası
Az önce güneydoğuda osman pamukoglu'nun askeriydim diyerek, yanında 9/10 yaslarında kızı ile biri geldi. İkimiz de b+ iz diyor!!! :((((
Önemli: Taze kan gerekirmiş.
Babamı giydirdik. Az sonra ameliyata göndereceğiz!
Babam gitti. Dualarınızı eksik etmeyin
Dayan canımın canı! Dayan tosun paşam, geçecek! Geçecek!
Kan merkezindeyiz. İlk 2 kan uymadı. 3.ye bakıyorlar
Tamam! Taze kan bulundu!
Kalpteki virüsü temizlemek yetmeyecekmis. Kalp kapakçığı çalışmıyormuş, yeni kapak takılacak...
Uysa da şu kalbimi söküp sana versem. Dayan canımın canı!
Doktor ameliyatın riskli olduğunu ve uzun süreceğini söyledi

Haberin Devamı

KAN ANONSU YAPTI

Çok acil: 20/45 yaş arası, erkek B rh pozitif, 12 saattir alkol almamış, sarılık geçirmemiş kan lazım acil! Mehmet Akif Ersoy hastanesi
Sabah gazetesi muhabirinin kanı uydu. Daha 5 ünite lazım!
14:00 e kadar Kan tamam!! Onlarca insan geldi!
Ameliyathaneden haber var! İyi geciyormuş! Dayan babam dayan tosun paşam!
Kan ihtiyacımız şimdilik kalmadı. Herkese çok teşekkürler!!!
Babam hala ameliyatta....... 6 saat oldu.

CEZA MEZA UMURUMDA DEĞİL!

Şu an ceza meza umurumda değil! Canımın canı sağ salim çıksın o ameliyathaneden!
Avukatımızda ceza erteleme ile ilgili bilgi yok. Adlı tip raporunu yazmış "Cezaevinde kalamaz" şimdi tahliye kararını yine mahkeme verecek
Kalp kapakcigini değiştirmişler su anda onemli bir sıkıntı yokmuş! Dayan canımın canı! Benim İcin dayan
7 saat 15 dakika oldu. Hala ameliyatta...
Babamın cezasının ertelendiği doğru değil

Haberin Devamı

AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ

8 saat oldu.... Hala ameliyatta
Ameliyat az önce bitti! Başarılı geçti!

Hürriyet

TÜRK BAYRAKLARIYLA KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE

Diğer tutuklu askerlerin kızları da hastaneye gelerek Ece Saygun’u yalnız bırakmadı. Ece Saygun Twitter’da babası için B (Rh) - pozitif, kana ihtiyacı olduğunu söyleyince 2 genç ellerindeki Türk bayraklarıyla kan vermek için hastaneye geldi. Diğer tutuklu askerlerin kızları da hastaneye gelerek Ece Saygun’u yalnız bırakmadı.

Koşuşturma içerisinde yorgun düşen ve babasının durumundan dolayı duygulanan Ece Saygun bir ara gözyaşlarını tutamadı. Ece Saygun’u arkadaşları teselli etti.

EMEKLİ ORGENERAL SAYGUN AMELİYATA ALINDI

''BABAM 7,5 AYDIR HASTANEDE''

Ergin Saygun'un kızı Ece Saygun, endişeli bekleyişlerinin sürdüğünü ifade etti. Şu an için acil kan ihtiyacının kalmadığını belirten Saygun, şöyle devam etti:
“Babam 17 Temmuz'dan bu yana hastanede bulunuyor. 1 ay önce hastane bir rapor verdi. Raporda babam için, 'Enfeksiyon riski açısından hastanede kalmamalı' deniliyordu. Biz de tahliye başvurusunda bulunduk. Bu rapora rağmen babam tahliye edilmedi. Korkulan oldu ve babam hastane virüsü kaptı. Aksi gibi o da kalbine yerleşti. Babam daha önce 2 kez kalp ameliyatı geçirmişti. Kalp kapakçığı metal. Virüs şu anda bu metal kalp kapakçığının üstüne yerleşti. Pıhtı atma tehlikesi var. O nedenle bekleyemeden bu sabah ameliyata aldılar. 3. açık kalp ameliyatını oluyor. Endişeliyiz ama ben inanıyorum ki bu ameliyattan çıkacak.”

Ece Saygun, babasının sağ salim ameliyattan çıkmasını umduğunu belirtirken, “Babamın bir an önce sağlığına kavuşmasını bekliyoruz. Babamı rapora rağmen tahliye etmeyen mahkeme heyetiyle ilgili yapabileceğim tüm hukuki girişimlerde bulunacağım” dedi.

ERGİN SAYGUN'UN EŞİ: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde açık kalp ameliyatına alınan Balyoz Davası'nın sanığı emekli Orgeneral Ergin Saygun'un eşi Nermin Saygun gazetecilerin sorularını yanıtladı. Nermin Saygun "Çok üzgünüz. Başka hiçbir şey söyleyemem. Bütün kıymetli insanları bu şekle sokarlarsa bu ülkemiz batar. Arkadaşlarım da var yanımda. Hepsinin eşleri hiç yoktan onun bunun eline düştüler. Onun için günah bu ülkeye günah. Ben yoksa ne olacak eşim ölürde kalkar da kızım da çocuğumda hepimizin olacağı bu. Ama ülkelerimiz böyle değil. Ülkeye sahip çıkmamız lazım" dedi.

"ONLARIN RAPORU FALAN BAŞKA YERDEN KUMANDALI"

"Hastane bir ay önce bir rapor yazdı. Ona da bir cevap gelmedi. Aslında alın buradan diyordu rapor değil mi?" şeklindeki soru üzerine Nermin Saygun, "Onların raporu falan başka yerden kumandalı. Onu çok iyi biliyorum ben. Çok iyi biliyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Balyoz Davası'nda yargılanan sanıkların eşleri de Ergin Saygun'un ameliyat olduğu Mehmet Akif Ersoy Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'ne geldi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!