Ankara’da savcılık soruşturma başlattı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’da savcılık soruşturma başlattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2013 00:00

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, Paris’te PKK’lı 3 kadının öldürülmesiyle ilgili cinayet şüphelisi olarak tutuklanan Ömer Güney hakkında soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Savcılık, Güney’in cinayetlerden 19 gün önce Ankara’daki bağlantılarını araştıracak. Başsavcıvekilliği, soruşturmayı hangi savcının yapacağını ise bu hafta içinde belirleyecek. Görevlendirmenin ardından Güney ile ilgili bilgilerin MİT ve emniyetten isteneceği öğrenildi. Cinayet şüphelisi Güney’in 2012 Ağustos’unda 8 gün ve cinayetlerden 19 gün önce de 3 gün Ankara’da kaldığı ortaya çıkmıştı. Çankaya’da 5 yıldızlı bir otelde kaldığı da öğrenilen Güney’in, Ankara’daki bağlantılarının araştırılması için de özel ekip kurulmuştu. Yapılan çalışmaların ardından Güney’in Türkiye ziyaretlerinde bağlantıya geçtiği 12 kişi belirlenmişti. Güney’in görüştüğü kişilerin bazılarının terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu kaydedildi.

SOMUT BİLGİ VE BELGELER VAR

Haberin Devamı

Türkiye’de olayın araştırılması için kurulan özel ekip, Güney’in bağlantılarını ve kimlerle görüştüğünü araştırdı. Güney ile ilgili hazırlanan dosya, bilgi ve belgeler ise Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı’na bağlı özel ekip tarafından geçen hafta elden Fransa’ya götürüldü. Güney’in Türkiye bağlantılarını araştıran özel ekip, bu konuda bazı bilgilere ulaştı. Emniyet yetkilileri, “Güney ile ilgili elimizde somut bilgi ve belgeler var. Soruşturma savcısıyla bunlar paylaşılacak” dediler.

BİRLİKTE GÖZALTINA ALINMIŞLAR

Paris’te 9 Ocak’ta Paris Savcısı François Molins’ın yönettiği ilk soruşturmanın ardından Paris Adliyesi anti-terör birimlerine devredilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in kurban gittiği cinayetin üzerinden bir ay geçmesine ve bir zanlının yakalanmasına rağmen halen cinayetle ilgili sır perdesi aralanamadı. Paris’te dosyaya yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, hâlâ cinayet silahı ortada yok. Ömer Güney hâlâ suçunu kabul etmiyor. Ve hâlâ Güney’in suçu tek başına ya da birileriyle mi birlikte işlediğine dair bir netliğe ulaşılamadı. Ancak polis ‘Ömer Güney’in şaibeli kimliği’ üzerinde yoğunlaştı. Hürriyet’in yaptığı araştırmada şu detaylar öne çıkıyor:
- Ömer Güney, 2011 yılında Villiers le Bel derneğine üye oluyor.
- Soruşturma detaylarına göre, polis Güney’in söylediği gibi PKK’lı olmadığını düşünüyor. Örgütte hiçbir karizması ya da ilişki ağı yok, yalnızca bir sempatizan.
- Ancak burada bir soru işareti var. Ömer Güney, Hollanda polisinin PKK’ya yönelik bir operasyonda cinayetin kurbanlarından Leyla Söylemez ile birlikte gözaltına alınıyor ve kısa süre tutulduktan sonra serbest bırakılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!