UEFA Başkanı Platini de şike yapmış

Güncelleme Tarihi:

UEFA Başkanı Platini de şike yapmış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2013 16:23

Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak ülkenin seçim şekli, uluslararası bahis skandalıyla sarsılan dünya futbolunda ikinci deprem olarak görülüyor.

Haberin Devamı

FIFA’nın 2022 Dünya Futbol Şampiyonasını yapılan oylama sonucu Katar'a vermesinin üzerine Alman Bild gazetesi ortaya yeni bir iddia attı.

Geçtiğimiz ay France Football dergisi, Katar'ın şampiyonayı düzenleyebilmek için FIFA'nın bu oylamada etkisi olan yöneticilerine ve Afrika Futbol Federasyonu Başkanı Issa Hayatou ile Afrika Futbol Fedeasyonu adına görevde bulunan Jacques Anouma'ya 1,5 milyon dolar rüşvet verdiğini öne sürmüştü.

Ancak ortaya atılan son iddia tüm bunları unutturacak cinsten…

Platini-Sarkozy-Katar üçgeni

UEFA Başkanı Michael Platini’nin oylamadan önce Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Katar Emiri ve Paris St-Germain kulübünün üst düzey yetkilileriyle bir yemekte buluştuğu, Sarkozy'nin Katar için oy verilmesi yönünde Platini’yi ikna ettiği belirtildi.

Platini, Şeyh Hamad Al Thani’den bunun karşılığında Fransız futboluna milyonlarca Euro’luk yatırım sözü alırken, oğlu Lauren’in Katarlı yatırımcı grubun Avrupa’daki yönetimine getirilmesi işin bir diğer dikkat çekici noktası oldu.

Fransa Devlet Başkanı Nicola Sarkozy ise UEFA Başkanı Michelle Platini'den jeopolitik nedenleri gerekçe göstererek Katar'ı desteklemesini istediği belirtildi. Platini ve Sarkozy'nin daha sonra Katar Şeyhi Tamim bin Hamad Al Thani ile bir kez daha bir araya geldiği ve somut noktalar üzerinde konuştuğu da gelen haberler arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!