'Tiyatronun Cadısı'nı kaybettik

Güncelleme Tarihi:

Tiyatronun Cadısını kaybettik
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 07, 2013 15:16

Cumhuriyet tarihinin yetiştirdiği en başarılı Devlet Tiyatro Sanatçılarından biri olan Macide Tanır, bir süredir yoğun bakım ünitesinde vermekte olduğu yaşam mücadelesini kaybetti.

Haberin Devamı

Üç haftadır hastanede tedavi altında olan Tanır bugün solunum yetmezliği nedeniyle dün yaşamını yitirdi.

91 yaşında hayatını kaybeden sanatçının cenaze işlemleri, tüm mal varlığını bağışladığı Türk Eğitim Vakfı tarafından üstlenildi.

ÜNLÜ SANATÇI HAYATINI KAYBETTİ


 

Son yolculuğuna devlet töreniyle uğurlanacak olan Tanır'ın cenazesi, Cuma günü, Teşvikiye Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Emirgan veya Zincirlikuyu mezarlığına defnedilecek.

Haberin Devamı

MACÄ°DE TANIR KÄ°MDÄ°R

Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro ve Opera Bölümü'nden mezun olduktan sonra yüksek lisans sonrası 1943 yılında Devlet Tiyatroları'na katılan Tanır, 1985 yılına kadar sahnelerde kaldı.

Sanat yaşamı boyunca sayısı 50'yi aşan dünya tiyatro edebiyatının seçkin eserlerinin başrollerini oynadı, 65 ödülle onurlandırıldı.

Son olarak 17. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri'nde 'Onur Ödülü'ne layık görülen Tanır'ı, televizyon seyircileri, Şehnaz Tango dizisinde Şehnaz'ın annesi olarak tanıdı.

Aldığı pek çok ödülün yanı sıra 1991 yılında Devlet Sanatçısı unvanı alan Tanır'ın, kendi sanat serüvenini anlatan "Tiyatronun Cadısı" isimli bir anı kitabı bulunuyor.                               Â

Önemli bir seslendirme sanatçısı da olan Tanır, "Yer Demir Gök Bakır", "Yengeç Sepeti", "Cumhuriyet" gibi filmlerde oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!