Hürriyet Türkiye’nin, Bild Almanya’nın en büyüğü

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Türkiye’nin, Bild Almanya’nın en büyüğü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2001 01:56

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve Hürriyet İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Vuslat Doğan Sabancı, yaklaşık 4.5 milyonluk tirajıyla Almanya ve Avrupa'nın en çok satan gazetesi olan Bild Gazetesi'ni ziyaret ettiler. Bild'in Genel Yayın Yönetmeni kai Diekman, ‘‘Siz Türkiye'nin, biz de Almanya'nın en büyük gazetesiyiz’’ diye konuştu.

Bild Gazetesi Yayımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann ile yardımcısı Manfred Hart tarafından Hamburg'daki Bilg Gazetesi merkezinde büyük bir ilgiyle karşılanan Özkök ve Doğan Sabancı, ilk olarak Bild'in ‘‘optik konferansı’’na katıldılar. Avrupa Hürriyet Genel Müdiresi Sevda Boduroğlu ile Yazı İşleri Müdürü Ali Gülen'in de hazır bulunduğu toplantıda binlerce resim arasından, gazeteye ertesi gün verilecek resimlerin seçimi gerçekleştirildi.

TÜRKLERİN UYUMU

Kai Diekmann ile Manfred Hart, Ertuğrul Özkök ile Vuslat Doğan Sabancı'nın onuruna bir yemek verdiler. Avrupa Hürriyet yetkililerinin de katıldığı yemekte bol bol sohbet etme imkanını bulan Özkök ve Diekmann, Hürriyet ve Bild gazetelerini anlattılar. Özkök, Hürriyet'in yayın politikasından bahsederken özellikle Türklerin uyumu için çalışmalar yapıldığını, bunu daha da geliştirmek istediklerini söyledi. Bu amaçla üçüncü ve dördüncü kuşağa yönelmek gerektiğini vurgulayan Özkök, ayrıca kısa süre içinde yayınlanmaya başlanacak olan Hürriyet'in içindeki Almanca sayfayla ilgili bilgi de verdi.

37 yaşındaki Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann, Hürriyet ile Bild'in ortak özellikleri olduğunu vurguladı. Diekmann, ‘‘Siz Türkiye'nin, biz de Almanya'nın en büyüğüyüz’’ dedi ve Ertuğrul Özkök ile Vuslat Doğan Sabancı'dan Hürriyet'in yayın ve satış politikasınyla Doğan Medya Grubu'na bağlı tüm yayın organları hakkında bilgi aldı. Hürriyet ekibi de Bild ve Bild am Sonntag gazetelerinin yanı sıra, Axel Springer Yayınevi'ne bağlı diğer gazete ve dergiler hakkında geniş bilgi aldı. Özkök ve Vuslat Doğan Sabancı, Bild Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ile yardımcısını Türkiye'ye davet etti.

Türkçe gazete yapsak tutar mı

Ertuğrul Özkök ve Vuslat Doğan Sabancı, pazar günleri yayınlanan tabloid Bild Am Sonntag Gazetesi'ni de ziyaret etti. Genç ve dinamik bir kadrodan oluşan Bild am Sonntag ekibi, özellikle Afganistan operasyonunda Türkiye'nin tavrı konularında bilgi istedi. Alman gazeteciler, Hürriyet'in Almanca sayfa yayınlama projesini duyunca, ‘‘Biz de Türkçe bir sayfa yayınlasak tutar mı?’’ diye sordular.

Gazete içinde ilginç ceza

Bild'in yazı işlerinde verilen kısa brifingt, sayfaların bitiş saatlerine göre getirilen bir sistemden söz edildi. Yazı işlerinde gecikmeleri önlemek için getirdikleri sistemi anlatan yetkililer, şunları söyledi: ‘‘Erken biten sayfaları yeşil, biraz gecikenleri sarı, çok gecikenleri ise kırmızı ile işaretliyoruz. Hat kaçıranları ise maviyle işaretliyoruz. Bu sistem aksaklıkları gösterdiği gibi çalışanlar açısından günün bir özeti de oluyor.’’

Sayfa takibi dev ekrandan yapılıyor

Bild'in yazı işlerinde saat 16.30'da gerçekleşen toplantıda yazı işleri masasının ortasındaki dev ekrandan tüm sayfalar izleniyor. Ekranda tamamlanan tüm sayfalar, yan yana da görülebiliyor.

Bild’in genç yönetmenleri

Bild'in 37 yaşındaki Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann ile yardımcısı Manfred Hart, Ertuğrul Özkök ile Vuslat Doğan Sabancı'ya Bild'in haberciliği hakkında bilgi verdi. Brifingde Hürriyet Avrupa'nın Yazı İşleri Müdürü Ali Gülen de hazır bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!