BU SON OLSUN

Bugün kentin en işlek ana arteri Eskişehir Yolu’nu görsel açıdan katlanılmaz kılan Demir Kafes’in demirinden kurtuluş günü.

Haberin Devamı

Demir Kafes Ankara’da ısrarın, yanlış projelendirmenin de anıtıydı aslında.
Başbakan’dan bakanlara, iktidar temsilcilerinden muhalefettekilere kadar herkes rahatsızdı.
Şehrin en kötü mobilyasına dönüşmüş, hiç kalkmayacakmış hatta bu şehir kurulduğundan beri oradaymış hissi yaratmaya başlamıştı.
Şehrin yöneticileri, ‘Sanki başka bir konu yokmuş gibi sürekli demir kafes medyada yer alıyor’ diye serzenişte de bulunsa, her geçen gün etkinliği daha da artan Ankara yerel medyası işin peşini bırakmadı.
Kongre merkezi yapılmak üzere yola çıkılan, sonrasında demir kafese dönüşen yapının ihalesi yapıldı ve dört ay gibi kısa bir sürede sökümü tamamlandı.
Neyse ki kurtulduk.
Ders olmalı, kentin gelişimini silüetini etkileyecek projeler için 40 kere düşünülmeli.

***

Haberin Devamı

MANİADA CEVAPSIZ SORULAR

Dünkü Ankara Hürriyet’in manşetinde okudunuz. Eskişehir ve İstanbul Yolu’nda yüksek yapıların önünü kapayan mania hattıyla (uçuş güvenliği hattı) ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararı 10. İdare Mahkemesi iptal etti. Başta ATO olmak üzere Eskişehir Yolu’na gökdelen yapmayı planlayanlar bu kararla tedirgin oldu.
ATO Başkanı Sahil Bezci’nin yaptığı ‘Danıştay’ın mania konusunda yetki belediyedir kararı var’ açıklaması ise işi bambaşka bir boyuta taşıdı.
Peki şimdi hangi karar uygulanacak?
Mania işinde zaten yıllardır nereden tutsanız elinizde kalıyor. Daha önce yazmıştım, mevcut mania hattına göre 114 metrelik TOBB kulelerine verilen izin 4 metre, 120 metre olan Halk Bankası Genel Müdürlüğü’ne verilen izin ise 20 metre.
Bu binalara izin veriliyorsa, yeni projelere neden izin verilmiyor?
Ya da bu gökdelenler yapılırken mania hattı neredeydi?

***

TAVUK KOYSAN ÖRDEK ZANNEDER

ATO seçimleriyle ilgili olumlu olumsuz çok sayıda e-posta gelmeye devam ediyor. Tarafsız bir gözle süreci değerlendirmeye çalışıyoruz ve gelen e-postalar arasında en çarpıcı olanlara yer veriyoruz. İşte onlardan birisi daha:
“Nace kodlarına göre kasap ve tavuk satan toptancıların yer aldığı komiteye bakkalda sucuk satan firmayı bile kayıt etmişler. Biz bu komitede, seçimden sonra fiyat tahmin komisyonuna üye yolluyoruz. TSK, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumlara ihale yapılmadan önce tahmini fiyat veriyoruz. Şimdi şunu sormak istiyorum. Bakkalda sucuk sosis satan bir esnaf, dana butu, kol vs gibi fiyatları nasıl bu kurumlara beyan edecek? Kasap esnafını temsil edemeyecek. Nasıl sorun çözecek. Bakkalında sadece sucuk sosis satan esnafın önüne tavuğu koysan ördek zanneder. Dana ile ineği ayıramaz. 1942 yılından beri bu işi yapıyoruz. 5 kuşaktan beri et ile ilgili tabiri caizse ‘master’ yaptık. Dahası var, oto elektrik ile ilgili iş yapan firmayı bilgisayar komitesine yazmışlar. Bu nace kodunu yapan arkadaş nerede yaşıyor? Ayıptır, günahtır.”

Yazarın Tüm Yazıları