Oto hırsızlarına “Göçebe Operasyonu”

Güncelleme Tarihi:

Oto hırsızlarına “Göçebe Operasyonu”
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2013 00:00

Çaldıkları otomobilleri parçalayarak satan suç örgütüne yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. ”Sente” adını verdikleri aparatla araçların kapısını 10 saniyede açabilen hırsızların görüntüleri kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, farklı ilçelerden çaldıkları otomobilleri parçalayarak sattıkları öne sürülen Fikret T’nin yönettiği bir suç örgütünü takibe aldı. Yaklaşık 9 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Altındağ’da bazı ev ve iş yerlerine operasyon düzenleyen polisler, aralarında Fikret T’nin de bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı.

TAKMA AD: “ÇİNGEN”

Zanlıların evleriyle depo olarak kullandıkları yerlerde yapılan aramada, çalıntı araçlar ile otomobil parçaları, anahtarlar, araçların kapısını açmada kullanılan aparatlar, 2 pompalı tüfek, kurusıkıdan bozma tabanca, araç çalarken kullandıkları maskeler ve eldivenlerle çok sayıda ehliyete el konuldu. Zanlıların “kepçe”, “cemre” ve “çingen” gibi takma isimler kullandığını belirten emniyet yetkilileri, çaldıkları araçları parçalayarak sattıkları kişilere de “göçebe” dediklerini kaydetti.

UYUŞTURUCU İÇİN HIRSIZLIK

Haberin Devamı

Uyuşturucu bağımlısı oldukları belirlenen ve ifadelerinde, uyuşturucu almak için hırsızlık yaptıklarını söyleyen zanlıların, iş yerlerinden de hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Operasyon sonucu 30’u otomobil hırsızlığı, 45 suç aydınlatıldı. Zanlıların silah yaralama ve mala zarar verme suçları da işledikleri bildirildi.

HIRSIZLIK ANI KAMERADA

“Sente” adını verdikleri aparatla kapıyı açıp 10 saniye içinde otomobili çalan hırsızların  görüntüleri kameralara yansıdı. Zanlıların çaldıkları otomobildeki sürücü belgelerine kendi fotoğraflarını yapıştırarak kullandıkları, bir iş yerinde bulunan papağanı da çalıp 500 liraya sattıkları öğrenildi. Şüphelilerden 10’u, oto hırsızlığı yapmak, çalıntı otomobilleri parçalayarak satmak, resmi belgede sahtecilik, kasten yaralama ve mala zarar verme suçlarından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Bir kişi ise savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Güvenlik güçleri, suç örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen ve başka suçtan cezaevinde bulunan 4 kişi hakkında da işlem başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!