Komedinin tartışmasız kralı Cem Yılmaz

Güncelleme Tarihi:

Komedinin tartışmasız kralı Cem Yılmaz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2013 00:00

50 bin Hürriyet okuru, Türkiye’nin en komik 15 ismini seçti. Ezici çoğunluğa göre, Cem Yılmaz mizahın kralı. 16 bin kişiye göre en iyi o. Kaan Sezyum’a göre de...

Haberin Devamı

Sizi tanıyan, tanımayan herkes aldığınız otomobilleri, sevgililerinizi ve cebinizdeki parayı hesaplamaya çalışıyor. Ne yaparsınız?
Sokakta yürürken sağdan soldan fırlayan kameralar o sırada hamile eşinizin göbeğini çekiyor. Saçma sorular soruyor. Ne yaparsınız?
Haberleri izliyorsunuz, birden uçak aldığınızdan bahseden bir yalan haberle karşılaşıyorsunuz. Ne yaparsınız?
Uzun süre kapalı gişe oynayan gösterinizin filmini çıkartıyorsunuz. İnsanlar size “Vay fırsatçı çakal” diyor. Ne yapardınız?
Anladığım kadarıyla Cem Yılmaz olmak çok kolay değil. Her ne kadar reddetseniz de istemeseniz de hakkınızda onca lafa, küfüre, eleştiriye, özel hayatınızın didiklenmesine karşı akıl sağlığınızı kaybetmeden durmak kolay bir iş değil. Üstelik aynı coğrafyayı paylaştığı ve kardeşi gibi ona sahip çıkması gereken diğer komikler tarafından çarmıha gerildi.
Acaba Cem Yılmaz fakir bir hayat yaşasa rahat eder miydik? Komedyenin sefillik ve parasızlık içinde ölümü. Belki bu bizim için yeterince Türk ve yeterince dramatik olurdu.
Siyasi mizah yapmamaktan dolayı eleştirilmek de bambaşka bir durum. Ülkede göz önündeki mizahçıları görünce bu sitemin sadece Yılmaz’a yapışması da ayrıca ilginç.
Gördüğüm durum Türkiye’de siyasi mizah iki nedenle çok zor. Birincisi, politikacılardan (Egemen Bağış, İdris Naim vb.) size pek fırsat kalmıyor. Çünkü onların yaptığı komikliklerin (şakaları nedense milyonlarca insanın hayatını etkiliyor maalesef) üzerine çıkmak gerçekten de çok zor, bu durum kayıtlara girsin.
İkinci durum ise istekle ilgili. Her düşünce yapısı aslında içinde bir miktar siyaset barındırmak zorunda. Yılmaz’ın da yaptığı bu bence. Kendi hayat görüşüyle bize her zaman bir bakış açısı vermeye, bize bir şeyler göstermeye çalışıyor. Yani aslında farkında olmadan feci bir biçimde siyasi mizaha maruz kalıyorsun sevgili Türkiye, uyandırayım.

Haberin Devamı

MİZAHIN KRALI BELLİ OLDU / FOTO GALERİ

EZGİ MOLA'DAN İLGİNÇ TİPLEMELER / WEB TV

Film ve gösterilerinden:

 G.O.R.A’dan
Doğada bulunan dört element: Ateş, su, toprak, tahta!
Benim bire bir uzaylıyla sevişen arkadaşım var!
Şimdi bi Brad Pitt tarzı erkekler vardır.Yani, daha bi beybifeys.Bi de benim gibi... Mesela birçok erkek için cinsellik birinci plandayken, benim için ikinci hatta üçüncü plandadır.

Haberin Devamı

Ben ev aldım, tam ev diyemeyiz, şato diyelim. Ben yalnız yaşayan biriyim, kızlara sor. Her 27 dakikada bir yalnız yaşarım. Ev güzel ha sanatçı evi. dubleks. ‘Sanatçı evi’ diye bir kavram vardır, Dublekstir. Git bir istatistik yap hepsinde dublekstir. Borç harç da olsa dublekstir. Ben öyle bir görgüsüzlük yapmadım. Tripleks aldım, kestirdim. Güzel bir ev dedim ya işte, eşya falan aldım 11 çek-yat. Hatta bazen milli takım geliyor kalmaya.
Havuz problemi kaçta başliyo hocam? Üçte. İşte o andan itibaren çocuktan yaz aylarında hiç performans bekleme. Havuz problemi. 26 yaşıma geldim, havuzun içine girilip de keyif yapılan bir şey olduğunu yeni öğrendim. Hep böyle problem çıkaran bir şey sanıyordum. Ya insanın bir havuzla ne problemi olabilir ki? Havuzun ya içine girersin ya da uzaktan işersin. Çocuk bütün sene problemleri çözmüş şimdi havuza girmiyor. -“Berkant girsene yavrum”.-“Olmaz, problem çıkabilir.”
Hayatta her şey seksten ibaret değildir diyorlarmış... Aranızda mitoz bölünmeyle meydana gelen var mı?
Artist cenazesi diye bir şey var: Teşvikiye Camii’nden kalkar, Ray Ban sponsorluğunda.Gözlüğü olmayan giremez. Diyorlar “Acımız büyük” Karl Lagerfeld? Yok, gözlük öyle…Acın büyük, e gözlük? Sanki caminin minaresine kaynak yapacak.

Haberin Devamı

En tartışılan fenomen

2 Şahan Gökbakar

Recep İvedik serisiyle Türkiye’nin en çok izlenen ve en çok tartışılan üçlemesinin yaratıcısı Şahan Gökbakar’ın çıkışı 2004 yılında ‘Zoka’ adlı programla oldu. 2005’te ise ‘Dikkat! Şahan Çıkabilir’ programında ‘Recep İvedik’, ‘Küçük Oscar’ ve ‘Dişi Yakarış’ gibi  tiplemeleriyle üne kavuştu. Özellikle ‘Kim 500 Milyar İstemez ki?’ adlı skeçte, yarışma programına katılan Recep İvedik,  “A mı diyim, B mi diyim C mi diyim, D mi diyim?”  “Gonuşma Lan” şeklinde çıkışları ve gürültülü kahkasıyla kısa zamanda fenomen oldu. Gökbakar, televizyon izleyicisinin kendisini çok sempatik bulmadığını düşünerek, İvedik tiplemesinin maceralarını senaryolaştırdı. Recep İvedik karakterini beyazperdeye taşıdı. Sonuç: 11 milyon 960 bin 750 kişi izledi. Gökbakar, şu günlerde ‘Celal ile Ceren’ adlı yeni filminde, Cem Yılmaz’la gişe savaşı veriyor. Filmi, iki hafta içerisinde 1 milyon 581 bin 487 kişi izledi.

Haberin Devamı

Recep İvedik klasikleri

Agresifim, kompleksliyim ama perdelerimi kaldırdığımda kedi gibi olurum.

Bu bi aşk filmi, bi kadınla erkeğin arasında geçiyo.
Başka neyin arasında geçicek, dingil!
Bana bi kitap lazım
Nasıl bi kitap?
Okumalık, kapağı olan, içinde yazıları olan...

Haydaa... haydaa... 2009’un Güngören’inde, Avrupa’nın orta yerinde yayın kesiliyo ya. Avrupa’nın göbeğinde, 2009’da yayın kesiliyo...

Ağzınızı kırdırtmayın lan burda bana...Emocu çakma Leonardo Di Caprio seni...

Karşısındakini gaza getirir

Ezgi Mola / Oyuncu

Onunla eğlenmem için ekstra bir olaya duruma hiç gerek yok...Varlığı yeter çünkü. Küçücük bir an üzerine saatlerce gülebilirim ona, onunla. Şahan, kalbi kocaman, fedakâr, zarif ve eşi bulunmaz bir dost. O kocaman pembe bir kalp... Eğer kızarsa mavi de yapabiliriz o kalbi, gerçi pembeyi pek severim... Ha, bir de söylemeden geçemem ki onunla karşılıklı oynamak büyük keyif.. Karşısındaki oyuncuyu gaza getiren sınırsız enerjisi tüm seti, tüm dünyayı güldürmeye yeter... Bir insan daha ne ister ki bu hayatta !

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eabb5cf018fbb8f893248e

Efsane karakterin yaratıcısı

3 Şener Şen

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük aktörlerinden olan Şener Şen, 53 sinema filminde oynadı. Süt Kardeşler, Tosun Paşa, Çiçek Abbas, Hababam Sınıfı, Erkek Güzeli Sefil Bilo, Gülen Gözler, Neşeli Günler, Arabesk, Kibar Feyzo’daki canlandırdığı unutulmaz karakterler, efsane replikleriyle belleklere kazındı.

Unutulmaz replikleri

Seni hiç sevmedim sütoğlan, babanı da sevmezdim zaten…
(Süt Kardeşler)

Ben şimdi zıçacam sen de gelip benim bokumun üstüne sıçacan öyle mi.. Ula aga poku üstüne pok olur mu lo, sizde hiç utanma da kalmamıştır namussuzlar. (Maho Ağa/Kibar Feyzo)

Bunlar da pilot mu be? Ben koskoca Boeing’i Ankara Asfaltı’na indirdim. (Gülen Gözler/Vecihi)

(Yaşar Usta rolünü oynayan Münir Özkul):
Sana kız vermem
Vecihi: Çok haklısınız ben de sizin yerinizde olsam vermem.

O, doğru işlerin adamıdır

Ayşen Gruda / Oyuncu

Şener Şen hakkında bir şeyler söylemek o kadar zor hatta abesle iştigal ki; çünkü o oyunculuğunu ispat etmiş, uluslararası şöhretli, tüm Türk halkının sevdiği muazzam bir aktör.
Birlikte birçok filmde oynadık, Çiçek Abbas, Hababam Sınıfı, Tosun Paşa, Süt Kardeşler....  Hem müzikallerde, hem sinema filmlerinde.... Doğru işlerin adamıdır. Gerçekten iyi bir oyuncuyla sahne paylaştığınızda, sizin oyunculuğunuz da performans açısından katmerlenir.  Zaten hâlâ herkesin bayılarak izlediği filmlerde birlikte yer aldığımıza göre, doğru işler de yaptığımıza inanıyorum.
Çok iyi bir arkadaştır. Dürüst ve iyidir. Her görüştüğümüzde, aradan hiç zaman geçmemiş gibi, kaldığımız yerden başlarız. Allah ona uzun ömürler versin, beyazperdeden, sahneden hiç eksik olmasın.
Ki biz de onu uzun zaman izleme şansına nail olalım.

Tek Kişilik Dev Kadro

4 Ata Demirer

Öğrencilik yıllarında piyanist şantörlükle başlayan Ata Demirer, konservatuvarda Türk müziği eğitimi aldı. Uğur Yücel’le tanıştı, hayatı değişti. İçindeki komedi aşkını keşfeden Demirer, eğitimini yarım bırakarak LeMan Kültür Merkezi’nde sahne almaya başladı.  Tek Kişilik Dev Kadro adlı oyunu, binden fazla defa kapalı gişe oynadı. Avrupa Yakası’nın Volkan’ı, Eyyvah Eyvah’ın Hüseyin’i son yılların en
çok izlenen komedyeni.

Ünlü tiplemeleri

Veteriner Niyazi Gül: Bu şerefsiz bıldırcın hayvanı…
Zile basıyom, sana mı basıyom (Eyvah Eyvah)

Bak örümcek adam... Bundan sonra buralara ağ örmeyeceksin. Tekstil işine gireceksin. Keten öreceksin.Pamuk öreceksin. Müslüm Baba’yı rahat bırakacaksın. Müslüm Baba’nın yadigârısın bana örümcek adam. Akıllı olacaksın ulan! Yarın Batman’i alıp bana geleceksiniz. Şimdi dağılın ulan! (Araknafobia klibinden)

Şahan’dan Ata’nın ‘yıllığına’ yazı

Ata arkadaşımız sınıfın en sıcak kanlı ve yardımseveridir. Onunla sohbet etmek bile insana iyi gelir. Kendisi çok iyi taklit yapmasıyla ünlüdür. Müziğe yatkınlığı ve güzel sesiyle sınıfın gözbebeği olan arkadaşımız aynı zamanda sınıfın en komiklerindendir. Bu özelliği sayesinde kızların yoğun ilgisi hep üzerindedir. Hatta okulun en güzel kızlarından olan Özge ona âşıktır. Şimdi olduğu gibi gelecekte de çok komik ve başarılı filmler çekecek
olan arkadaşımıza, huzur, sağlık ve mutluluk dilerim.

‘İşler Güçler’in yıldızı

5 Ahmet Kural

10 televizyon dizisi, beş kısa film, üç sinema filminde oynayan 31 yaşındaki Ahmet Kural’ı ustalar yetiştirdi. Oyuncu Müjdat Gezen’den oyunculuk eğitimi aldı ve uzun yıllar Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu’nda oynadı . 2010 yılında çekilen Çalgı Çengi’yle  parlayan Kural ‘İşler Güçler’ dizisindeki Ahmet rolüyle yıldızlaştı.

AHMET KURAL'DAN MİMİKLER - FOTO GALERİ

Diziden diyaloglar

Annen baban seni yaparken çocuk yapmak için yola çıkmamışlar; aslında başka bir şey yapacaklarmış çanak çömlek kil gibi olmayınca bari çocuk olsun demişler. 

Kardeşim beni konuşturma şimdi burada. Ben mürekkep testinde orak çekiç figürü görmüş insanım.

6 Tolga Çevik

Amerika’daki eğitimi sırasında Robin Williams’tan da ders alan oyuncu, BKM ekibinden. Avrupa Yakası’nda Sacit Kıral karakteriyle şöhret olduktan sonra, farklı bir konseptteki, ‘Komedi Dükkânı’nı yarattı. Şovun sloganı ‘Arkadaşım Hoşgeldin’ son olarak çıktığı turnesinin adı.

/images/100/0x0/55eabb5cf018fbb8f8932490

7 Gülse Birsel

Türkiye’nin en çok
izlenen komedi dizilerinden ‘Avrupa Yakası’ ve ‘Yalan Dünya’nın senaristi ve oyuncusu Gülse Birsel, 20’den fazla efsaneleşmiş karakter yarattı.

8 Kamer Genç

Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Meclisin en renkli ismi, Türkiye’nin de en sevdiği politikacılardan biri. 1987’den bu yana Mecliste olan Genç’in neredeyse her partide siyaset yapması, hiç yadırganmadı.

9 Beyazıt Öztürk

1996’dan bu yana Beyaz Show’la  Türkiye’nin en tanınan showman’i konumuna yerleşen Beyazıt Öztürk, skeçlerinde kullandığı Pertev, Concon Başar, Hüsmen Dayı gibi tiplemelerle komedi konusunda kendini ispatladı. Bugün Öztürk, en popüler komedi dizisi ‘Yalan Dünya’nın başrol oyuncusu.

10 Yiğit Özgür

Leman ve L-Manyak dergilerinden sonra, Penguen’de geçen, kendine özgü uzun konuşma balonları ile dikkat çeken Yiğit Özgür, geniş kitlelerce tanınarak dönemin en popüler karikatüristi oldu.2007’de bir grup çizerle birlikte Penguen’den ayrılarak ‘Uykusuz’u kuran Yiğit Özgür, karikatür dünyasının rock yıldızı.

O bir öncü yetenek

Vedat Özdemiroğlu / Yazar

Bilinçaltından sinir bozmaya dayalı, farklı bir ekolün öncüsüdür. Öyle bir ekol geliştirdi ki; son derece basit görünen bir karikatürün ardında, derin bakışlar ve uzun saatler yatıyor. Kendisini amatörlük yıllarından beri tanırım. Yetenek, şüphesiz her zaman iyi bir ahlak gerektirmiyor. Ancak Yiğit, karakter olarak da son derece aklı başında, kendini bilen bir çocuktur. Bu özelliklere sahip olması da mizah çevresi adına, bizim şansımız. Barış Manço kadar popüler olan tek karikatüristtir. Maaşallah ona!

11 Şafak Sezer

Boran Kaya’nın ‘İner misin Çıkar mısın?’ adlı yarışmasında  çıkış yapan oyuncu,  1993’ten bu yana 35 farklı komedi projesinde yer aldı.
‘Alemin Kralı’ adlı dizide pet shop sahibi Aslan Kral rolünde.

12 Engin Günaydın

İlk kez ‘Otogargara’ ve ‘Bir Demet Tiyatro’da tanınan oyuncu, ‘Avrupa Yakası’ndaki ‘Nişantaşı Çocuğu Burhan Altıntop’ tiplemesinde kullandığı  aksanını  tüm Türkiye’ye ezberletti.

13 Mehmet Ali Erbil

Muhtelif çıkışlarıyla tartışmalar yaratan, bugüne kadar 17 farklı televizyon kanalı için program yapan Erbil, Türk izleyicisinin
kanıksadığı komedyenlerden biri.

14 Yılmaz Erdoğan

1994’te Necati Akpınar ile birlikte ‘Beşiktaş Kültür Merkezi’nin kuran yönetmen/aktör Erdoğan,  birçok ünlü oyuncuyu yetiştiren bir ekol yarattı.

15 Binnur Kaya

Televizyon ekranının en bilinen dizilerinden ‘Kaynanalar’ ile beyaz cam kariyerine başlayan Binnur Kaya, şöhreti 11 yıl sonra, ‘Avrupa Yakası’ndaki
‘Şahika/Dilber Koçarslanlı karakteriyle yakaladı. Kaya, meslektaşlarına göre özel hayatında da başlı başına bir mizah unsuru.

Çok iyi bir korku filmi oyuncusu da olabilir

Hakan Meriçliler / Oyuncu

Binnur, eğer Amerika’da olsa, dünyanın en iyi korku filmi oyuncusu olurdu. Komedi ve korku filminin ne kadar yakın durduğunu, Binnur’un ‘Vavien’deki performansında gördüm. Bu bir yandan da son derece absürd ve komik durum; onun oyuncu olarak komikliğini de katmerliyor. Acele etmeden, dingin bir komedi unsuru var. Ayrıca birbirimizi ünlü olmadan önce tanıdığımız için, samimiyetle söyleyebilirim ki, normal hayatında da çok komik. Zihnini mizaha yatırmış bir mizacı var. Kendi yaşamı da başlı başına bir mizah zaten. Bazı mimiklerine, gösterdiği tepkilere eminim ki yaptıktan sonra kendisi de şaşırıp, çılgınlar gibi gülüyordur.

Listeyi zorlayanlar

Sosyal medya ve siyasette iki isim kıl payıyla listeyi kaçırdı

1-Ezgi Mola

Facebook’taki sayfası EzgiMolaTv’deki farklı tiplemeleriyle gülmekten kırıp geçiriyor.

2-Sırrı Süreyya Önder

TBMM İçişleri Komisyonu toplantılarında, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile yaşadığı sert tartışmalarla bilinen Sırrı Süreyya Önder, geçen kasım ayında Şahin için verilmesi önerilen gensoru toplantısında, Meclis’te
şu şiiri okudu:

“Kurbanım kalın kaşına, taç yakışan başına Bir gün görmesem ey İdris Naim, yanarım ataşına.’’
Önder sözlerine şöyle devam etti:
“Bize gaz sıkmış, canına kurbanım, iyiliğimiz için.
Diyarbakır’da gazla sulanmadık bir yer kalmadı, gaz da organikmiş, sayın bakanımız yalan söyleyecek değil herhalde. Asıl gensoru verilecek olan sizsiniz, komple Sayın Şahin başımızın tacı olmalı, ben buradan öneriyorum, Meclis olarak bir milli mutabakat yapalım. MHP zaten hazır, AK Parti MYK’ya almadı ama ikna ederiz bir şekilde, olmadı Oslo mutabakatına koyarız. Geriye kaldı CHP, siz de gelin şu inadı bırakın, anayasaya değişmez bir madde ekleyelim, dünya durdukça Sayın Bakan başımızda dursun. Değişmez İçişleri bakanı olsun” dedi. Önder, sözlerine şöyle devam etti: “Şahin’in varlığı bütün yurttaşlar için büyük bir umut kaynağı. Çünkü herkes ‘Sayın Şahin İçişleri Bakanı olduysa, ben de her şey olabilirim’ duygusu veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!