Akarsu bir kahraman

Güncelleme Tarihi:

Akarsu bir kahraman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2013 00:00

ABD Büyükelçiliği’nden yapılan yazılı açıklamada gösterilen dayanışma için Türk halkı, hükümeti ve basın mensuplarına teşekkür edildi.

Haberin Devamı

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone de saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu’nun evine giderek ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Eve girişte gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Riccardone, şöyle konuştu: “Kahraman Mustafa Akarsu’nun ailesine taziye, başsağlığı dilemek için geldik. Hepimiz çok üzüldük. Dost Mustafa, büyük bir kahramandı. Hepimizi bugün kurtardı. Allah bilir o olmasaydı, kaç kişi hayatını kaybetmiş olabilirdi. Hizmeti için Allah’a teşekkür ediyorum. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Aileye ne söyleyeceğimi bilemedim. Mustafa, çok büyük bir güvenlik görevlisi Türklerin ve Amerikalıların hayatını kurtardı.” İki çocuk babası Akarsu’nun 22 yıldır ABD Büyükelçiliği’nde görev yaptığı ve yaklaşık 4 ay sonra emekli olacağı belirtildi. Olayda hafif yaralanan iki güvenlik görevliside ifadesinde Akarsu’nun kendini feda ederek bombacıya müdahalesini şöyle anlattı: “Saldırgan sakin bir şekilde kapıya yanaştı. X-Ray cihazından geçerken şüphelendik. Elini beline götürürken arkadaşımız Mustafa Akarsu üzerine atladı. Bir anda müthiş bir patlama oldu. Kendimizi yerde bulduk ” dediler.

Haberin Devamı

ABD BÜYÜKELÇİSİ'NİN AÇIKLAMALARI / WEB TV

ÇAY İÇMEYE GİTMİŞ

ABD Büyükelçisi Ricciardone de yaralanan Didem Tuncay’ı hastanede ziyaret etti. Tuncay’ın, kendisi ile çay içmek için elçiliğe geldiğini de açıklayan Ricciardone, “Bundan daha sıcak bir destek göremezdik” dedi. Doktorlar gözü, boynu ve kulağında travma olan Tuncay’ın hayati organlarında sorun bulunmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı Gül de Tuncay’ın ailesini arayarak geçmiş olsun dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!