Tıklıyorum sepete ekliyorum

Güncelleme Tarihi:

Tıklıyorum sepete ekliyorum
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 02, 2013 00:00

Online alışveriş yapmak için herkesin ayrı bir sebebi, başka başka öncelikleri var. Kimi Türkiye’de bulamadıklarının derdinde, kimi çarşı-pazar dolanıp bir şey aramaktan sıkılmış.

Haberin Devamı

Türkiye’de bulamadıklarımı getirtiyorum

Mehmet Gürs (Aşçı)

İnternetten alışverişi çok uzun süredir yapıyorum ve seviyorum. En çok da kitap, müzik ve spor malzemeleri alıyorum. Hiç Türk bir internet sitesinden alışveriş yapmadım. İnternet alışverişindeki en büyük amacım Türkiye’de olmayan ürünleri bulabilmek. Bu sitelerden dostlarıma da hediyeler alıyorum. Aldıklarımı kendi adresime getirtip özel ambalaj yaparak teslim ediyorum.

Eşimin doğum günü hediyesini internetten aldım

Mehmet Günsur (Oyuncu)

İnternet üzerinden ucuza elektronik eşya bulabiliyorum. Dükkâna gitmeye gerek kalmıyor. Bazen de mağazada görüp beğendiğim marka ve modelin üzerinde düşünürken internette rastlıyorum ve sipariş ediyorum. Hard disk, telefon aksesuarları, hatta mobilya alıyorum. Bazı müzik albümleri sadece internet üzerinden satılıyor. Bazen mağazalarda kalmayan, ikinci el ürünleri internette buluyorum. Eşimin doğum günü hediyesini dahi internet üzerinden aldım. ÇEKÜL Vakfı’nın internet sitesinden eşimin adına ağaç diktirdim.

Haberin Devamı

Nazlı Öztarhan (Sunucu)

MaÄŸaza maÄŸaza dolaÅŸmaktan kurtuluyorsunuz

Çok sık olmamakla birlikte kafamda aradığımı rafta bulamadığımda yöneldiÄŸim yer internet. Bir de program yoÄŸunluÄŸunda, dışarı çıkmaya vakit olmadığında internetten sipariÅŸ veriyorum. Çocuk alışveriÅŸinde çok yararlandım. Özellikle yaratıcı çocuk oyunlarında geniÅŸ bir seçenek yelpazesi var. Bir de aplikasyon satın alıyorum ve Apple TV’denÂfilm kiralıyorum. Amazon da sıkça kullandığım bir site. Yabancı kitap sipariÅŸi için birebir. E-alışveriÅŸ sitelerinin bence ÅŸu avantajı var: Ä°nsanı maÄŸaza dolanmaktan ve vakit kaybından kurtarıyor. Ama kıyafet alışveriÅŸinde riskli. Çünkü denemeden alınan her tekstil ürününün bir de beden sorunu oluyor.

Tülin Şahin (Model)

En çok kullandığımız hizmet yemeksepeti

İnternette en çok kitap alışverişi yapıyorum. Kimi zaman seyahatlerde çok güzel kitaplar görüyorum. Ancak çok büyük oldukları için alamıyorum. Dönüşte hemen internetten istiyor ve taşıma derdinden kurtuluyorum. Ayrıca yeni çıkmış kitapları beklememek için da internetten istiyorum. Eşimle en çok kullandığımız site yemeksepeti.

Haberin Devamı

Derin Sarıyer -(Mimar-tasarımcı)

15 yıldır Amazon’cuyum

Fiziksel olarak ulaşmamın mümkün olmadığı durumlarda e-alışverişi mantıklı buluyorum. Bugüne kadar sadece yurt dışından e-alışveriş yaptım. Birinci önceliğim elbette kitap, CD, DVD. Özellikle Türkçe’ye çevrilmemiş ve okumadan duramayacağım kitapların siparişleri için yurtdışı alışveriş siteleri çok işe yarıyor.

Hande Subaşı -(Manken-oyuncu)

Telefonumu önceden getirttim

Fırsat sitelerinde çok uygun fiyatlı, farklı ürünler bulmak mümkün. Bugüne kadar telefon, yatak, parfüm, saat, tatil aldım. Kullandığım marka cep telefonu henüz GSM ÅŸirketleri tarafından getirilmeden ben internetten almıştım. Çok iyi markaların uygun fiyatlı ürünlerini bulabiliyorum. Giysilerimi internetten almıyorum. Çünkü denemeden satın almayı tercih etmiyorum.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!