Konya treninde alkol satışı durduruldu

Güncelleme Tarihi:

Konya treninde alkol satışı durduruldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2013 13:04

TCDD'nin Konya seferlerinde içki satışı durduruldu.

Haberin Devamı

Beşler Şirketler Grubu tarafından işletilen Ray Restaurant, Konya seferlerinde alkol satışını kaldırdı. Şirket gerekçe olarak 'talep olmayışını' gösterdi.
 
2006 yılından beri TCDD'nin yemekli vagon işletmeciliğini yapan Ray Restaurant, 'müşterilerden talep gelmediği' gerekçesiyle yaklaşık bir ay önce Konya seferlerinde içki satışlarını durdurma kararı aldı. Şirket yetkilileri, bunun genel bir uygulama olmadığını sadece Konya seferleri için geçerli olduğunu belirttiler.
 
TCDD yetkilileri ise, içki satışının durdurulmasıyla ilgili kendilerinin bilgi sahibi olmadığını ifade ederken, şirkete de böyle bir talimat verilmediğinin altını çizdiler.

/images/100/0x0/55ea3015f018fbb8f8706269


TCDD'nin yemekli hiçbir hattında içki satışına ilişkin bir 'yasak kararı' alınmadığını vurgulayan yetkililer, bazı restoranların özel bir şirket tarafından işletildiğini belirttiler. Satışın durdurulmasına ilişkin kendilerine de bir bilgi verilmediğini ancak bunun gerekçesinin sorulacağını bildirdiler.
 
37 restoranda yılda 30 milyon müşteriye hizmet veren Ray Restaurant, yine yılda 250 bin yabancı müşteri ağırlıyor. 3. Uluslararası AB Kalite Zirvesi ödülü de bulunan şirket, yaklaşık 7 yıldır TCDD'nin ana hat trenlerinde faaliyet gösteriyor.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!