CHP'li büyükşehir belediye başkanı ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

CHPli büyükşehir belediye başkanı ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2013 12:58

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonun yankıları sürerken bir CHP'li büyükşehir belediyesine daha soruşturma haberi geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın 3,5 saat ifade verdi. Veremeyecek hiç bir hesabının olmadığını söyleyen Akaydın, ''Vicdanım rahat'' dedi. İfadesi alınırken tuvalete giden Akaydın'a polislerin eşlik etmek istemesine belediye çalışanları tepki gösterdi.

Haberin Devamı

HürriyetCHP’li belediyelere yönelik operasyonlarda şok gelişme. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik soruşturma ve operasyondan sonra bir CHP'li belediyeye daha soruşturma başlatıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi adına toplu taşıma araçlarında elektronik ücret toplama işini yapan Halk Kart uygulamasındaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, geçen hafta 30'dan fazla belediye çalışanının ifadesine başvuruldu. O dönem yurt dışında seyahatte olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, davet üzerine ifade vermek için bugün adliyeye gitti.

Bu sabah saat 09.30’da Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Şanal tarafından savcılığa davet edilen Başkan Mustafa Akaydın, 3,5 saat ifade verdi.

Haberin Devamı

Hürriyet’e telefonla bilgi veren Akaydın’ın Özel Kalem Müdürü, “ Hangi konuda davet edildiği hakkında bir bilgimiz yok. İfade işlemi sonrasında Sayın Mustafa Akaydın bir açıklama yapacak” dedi.

BAŞSAVCIYI TUTUKLATAN ‘ÖZEL SAVCI’ ŞANAL KİMDİR
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ı sorgulayan Antalya Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ın ismi, dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasına kadar giden soruşturma ile duyuldu.
2010 yılı Şubat ayında Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal beraberinde Terörle Mücadele ekipleri olduğu halde İsmailağa Cemaati’ne yönelik soruşturma başlatan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in makam odasında arama yaptı. Başsavcı Cihaner’in terör örgütü üyesi olmakla suçlandığına ilişkin mahkeme kararı aldıran Osman Şanal, tartışmalı biçimde gözaltı işlemi başlatmıştı.
Direnen İlhan Cihaner’i görevli polislere talimat vererek gözaltına aldırdı. Bir süre tutuklu yargılanan İlhan Cihaner, Yargıtay kararı ile tahliye edildi. İlhan Cihaner daha sonra CHP’den Denizli Milletvekili oldu. Savcı Osman Şanal ise 2011 yılında HSYK’ca özel yetkisi kaldırılarak Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. Savcı Şanal, halen Antalya’da organize suçlarla ilgili suç dosyalarını soruşturuyor.

Haberin Devamı

Savcı Akaydın’ı sorgulayan Osman Şanal’ın ismi eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı CHP Milletvekili İlhan Cihaner’in tutuklanması ile sonuçlanan soruşturma esnasında duyulmuştu.

Cihaner’in odasını polislerle basan Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal daha sonra Antalya’ya atanmıştı.

CHP’Lİ BAŞKAN ADLİYEDEN BÖYLE AYRILDI

PARTİLİLER ADLİYEYE KOŞTU

Akaydın'ın savcılıkta ifade verdiğini öğrenen partililer ve belediye çalışanları adliye önünde toplandı.

ADLİYE ÖNÜNDE YOĞUN DESTEK / Foto Galeri

‘ŞOFÖR PARALARI EKSİK YATIRILDI’ ŞİKAYETİ

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Mali Suçlar Bürosu ekipleri, 1 yıl önce bazı toplu ulaşım aracı şoförleri ile yolcuların paralarının şirket tarafından hesaplarına eksik yatırıldığı şikayetleri üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Halk Kart'ın (A-Kent Ödeme Teknolojileri Şirketi) Barınaklar Bulvarı'ndaki hizmet binasında arama yapıldı. Bazı evrak ve bilgisayardaki verilere el konulan soruşturma kapsamında geçen hafta 30'dan fazla belediye çalışanının ifadesine başvuruldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin, Hukuk Müşaviri İlker Gedik ve Genel Sekreter yardımcıları Bayram Özen ile Ali Özkayacan'ın da aralarında bulunduğu 30'dan fazla belediye çalışanı KOM Şube'de ifade verdi. O dönem meclis üyeleriyle birlikte Japonya'da iş seyahatinde olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, davet üzerine bugün ifade verdi.

Haberin Devamı

ÇALIŞANLARDAN TUVALET TEPKİSİ

Yanında avukatı Rumi Mercan bulunan Akaydın'ın bir ara tuvalete gittiği sırada kendisine polislerin eşlik etmesine bazı belediye çalışanları tepki gösterdi. Adliyenin 4'üncü katında bulunan Savcı Şanal'ın odasında yaklaşık 3.5 saat süren ifade veren Başkan Akaydın, çok sayıda partili ve belediye çalışanının eşliğinde adliyeden ayrıldı. Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

AKAYDIN: VEREMEYECEK HESABIMIZ YOK. TAKDİR SAVCININ

İfade verme işleminin sona ermesinin ardından TV'de soruları yanıtlayan Akaydın, şunları söyledi:
Gereken cevaplar verildi. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok.
Takdir savcınındır gerekirse yargınındır
2007’de rektörlüğümün son yılında Akdeniz Üniversitesi'nin arkasında bir inşaat projesini değiştirdik. Türkiye'nin en modern, Avrupa'nın da sayılı tıbbi AR-GE merkezinin inşasını başlattık. Keşif artışı içinde dönemin YÖK Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’ten onay aldık. İnşaat sonuna gelindiğinde görevim bitti. İhaleye fesat karıştırmakla suçlanıyorum ama ihale de yoktu. Çok önemli bir Türkiye projesinin beni de bahane ederek yarım kalmış olması en büyük üzüntümdür. Bitmesine birkaç işlem kala bu ihale durduruldu.

Haberin Devamı

VİCDANIM RAHAT
Bu söylediklerimin dışında olumsuzluk yaşamıyorum
Bu tür olaylarla rektörlük dönemimde de karşı karşıya kaldım
Aileme, CHP’ye, Antalya halkına teşekkür ederim. Vicdanım rahat
Belediye ekibimin de yapmadığına inanıyorum, vicdanım rahat



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!