'Vefa arıyorum' şarkısını boşuna yazmamış

Güncelleme Tarihi:

Vefa arıyorum şarkısını boşuna yazmamış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2013 10:45

Son yolculuğunda en çok sevdiği şeyden mahrum oldu...

Haberin Devamı

BÜYÜK USTAYA SON VEDA FOTO-GALERİ

Önceki gün vefat eden sanatçı Ferdi Özbeğen, kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.   

Levent'teki Afet Yolal Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına,  Özbeğen'in oğlu Hilmi Özbeğen ve yakınlarının yanı sıra Sezen Aksu, Adnan Şenses,  Orhan Gencebay, Coşkun Sabah, Fedon, Ali Poyrazoğlu, İzzet Öz, Ali ve Aysun  Kocatepe, Nuri Sesigüzel, Şahin Özer, Selami Şahin, Mustafa Alabora gibi sanatçı  arkadaşları ile Haluk Ulusoy ve Mehmet Sevigen de katıldı.

Cenaze namazı öncesinde Özbeğen'in oğlu Hilmi Özbeğen'in, tabuta  sarılarak uzun süre beklediği görüldü.
Cenazeye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin  Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beşiktaş Belediye  Başkanı İsmail Ünal ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de çelenk  gönderdi. Özbeğen, namaz sonrası okunan duanın ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa  verildi.

Haberin Devamı

Törende neler yaşandı 

Ferdi Özbeğen'in yakınları ve arkadaşlarının katıldığı törende,  Özbeğen'in tabutunun yanında bir piyano ile Özbeğen'in bir fotoğrafı ve çiçek yer  aldı. Oğlu Hilmi Özbeğen ve yeğeni Hasan Özbeğen, tören boyunca Ferdi Özbeğen'in  tabutunun başında bekledi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, törende yaptığı konuşmada, “Bu topraklarda yetişip hizmet veren sanatçımıza, Türkiye Cumhuriyeti'ne yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanı  Abdurrahman Şen de Özbeğen'in birçok sanatçı gibi gerçekten büyük boşluklar  bırakarak gittiğini dile getirerek, “Kültür, aydın dünyası ocak ayında ciddi  kayıplar verdi. Sevgi, saygıyla anıyor, sevenlerine başsağlığı diliyorum.  Gençlik, sevgi, dostluk olduğu sürece şarkıları aramızda yaşayacak” diye  konuştu.
       
“Bana göre bu salon dolup taşmalıydı”-
 Tiyatro oyuncusu Erhan Yazıcıoğlu da Özbeğen'in yaşamı boyunca sevgiyi,  vefayı, aşkı, şefkati aradığını dile getirerek, “Ne kadarını buldu onun yorumu  ortada. Bana göre bu salon dolup taşmalıydı. En çok sevdiği şeyden mahrum oldu,  dostluktan...” dedi.
Özbeğen'in alkışı çok sevdiğini kaydeden Yazıcıoğlu, salonda bulunanlara  “Onu alkışlayalım” dedi. Özbeğen, salondakiler tarafından alkışlandı.
Tiyatro sanatçısı Mustafa Alabora ise Ferdi Özbeğen'in zekasıyla,  şarkıcılığıyla, Bektaşiliğiyle anılabileceğini ifade ederek, “O, iki tane kadim  kültürün, iki ırkın çocuğuydu. Annesi Ermeni, babası Türk'tü. Umarım onun vefatı,  Türkiye'deki kardeşliğin, dostluğun canlanmasını sağlar” dedi.
Ferdi Özbeğen'in hayatını yazan Ali Rıza Türker de Özbeğen'in önce bir  insan, vefa arayan müzisyen olduğunu kaydederek, “Şöhret dediğin ne ki?' dedi ve  kariyeri için yaşadı. Kitap olmuş bir hayatı bana armağan etti. Türkiye'nin başı  sağ olsun” ifadelerini kullandı.
         
 -“Vefa arıyorum dediği kadar varmış demek ki...”-
Şarkıcı Fedon ise Ferdi Özbeğen'in 15 yıllık dostu olduğunu ifade ederek,  “Ferdi ağabeyim, şöhreti yaşadı, yaşattı, eğitti, şahsen benimle çok ilgilendi.  Ağabeyimi kaybettim. Vefa arıyorum dediği kadar varmış demek ki... Ben şuna  inanıyorum; onun her dostu bin arkadaşa bedeldir. Benim için bu salon dolmuştur”  dedi. Fedon, konuşmasının ardından Özbeğen'in tabutunu öptü.

Piyanist Şevket Uğurluer de Ferdi Özbeğen'in 50 yıllık arkadaşı olduğunu  ve birlikte çok kez aynı sahneyi paylaştıklarını belirterek, “Dünya efendisi,  zarif, çok iyi bir müzisyendi, duygulu şarkıları hepimizi mest etmişti. Piyanist  şantörlüğün zirvesine çıktı” diye konuştu.
Şarkı sözü yazarı ve sunucu Sezen Cumhur Önal ise Özbeğen'in, makamsal  musikiyi Batı müziğiyle harmanlayan değerli bir müzisyen olduğunu söyledi.
Önal, “Seçkin saygın bir insandı, özeldi. O tam bir müzik şövalyesiydi.  Tek başına piyanosuyla o bir şövalyeydi. Eğlence kültürümüze yeni boyutlar  kazandırdı. Bir gerçek var; onun sesinde güzelleşen şarkılar, alkışlarla  kucaklandı” ifadelerini kullandı.
Şarkıcı Nil Burak da Özbeğen'in oğlu Hilmi Özbeğen'e sarıldıktan sonra  konuşmasını yaptı. Burak, ağlayarak, “İstanbul'a geldiğim günden itibaren benim  can dostumdu. Büyük dosttuk. Çok erken... Kandırdı bizi” dedi.

Şarkıcı Coşkun Sabah ise 1980 yılında şarkıcı olarak Özbeğen'e rakip  olduğunu ancak bu rekabetin dostluk doğurduğunu belirtti. Şarkıcı Fatih Ürek de Özbeğen'in kendisine yol gösterdiğini söyledi. Konuşmaların ardından Ferdi Özbeğen'in tabutunun önünden saygı geçişi  yapıldı.
       
“ANNEMİ KAYBETTİĞİM ZAMAN YANIMDA FERDİ ÖZBEĞEN VARDI “

Haberin Devamı

Ferdi Özbeğen’in hayat hikayesini kaleme alan yazar Ali Rıza Türker ise, “Sözün bittiği yerdeyiz ya da bu dünyadan Ferdi Özbeğen geçti denilebilir ama ben bunları demek istemiyorum. Ferdi Özbeğen ile anlatacak çok şey var nesiller boyunca sürecek gibi önce bir insan önce vefa arayan bir sanatçı ve ekoldü. Bu dünyadan göç gerçeğini erken kestirdiği için kariyeri için yaşadı. Ülkemizde bir kitle sanatçısı olan Ferdi Özbeğen kitap olmuş bir hayatı bana armağan etti “ şeklinde konuştu. Sanatçı Coşkun Sabah ise, “O benim büyük bir dostum oldu. Annemi kaybettiğim zaman annemin tabutunu uçaktan çıkardığım zaman yanımda Ferdi Özbeğen vardı. Çok çok üzüntülüyüm. Hepimizin başı sağ olsun. Çünkü o büyük bir insandı “ dedi.

Haberin Devamı


 

FERDİ ÖZBEĞEN İÇİN CEMAL REŞİT REY'DE TÖREN
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!