Polis 4 Türk'ün peşine düştü

Güncelleme Tarihi:

Polis 4 Türkün peşine düştü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2013 00:00

İstanbul'da kaybolan ABD'li kadınla ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Polis kayıp Amerikalı Sarai Sierra’nın İstanbul'da görüştüğü 4 Türk'ün peşine düştü.

Haberin Devamı

Türkiye'de kayboyan ABD'li kadınla ilgili yürütülen soruştunmada ilginç detaylara ulaşıldı. ABD’de otobüs şoförlüğü yapan Steven Sierra ve kardeşi David Jimenez, Sarai’nin İstanbul’da görüştüğü 4 Türk’ü Facebook ve Twitter sayfalarından polise gösterdi. Sarai’nin 4 Türk’le Facebook ve Twitter üzerinden yaptığı yazışmalar da inceleme altında. Polis, İstanbul’da 4 Türk’ü aramaya başladı.

EN SON BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / FOTO GALERİ

Sarai Sierra’nın ABD’den 2 valizle geldiği, Hollanda’ya ise 1 valizle gidip döndüğü belirlendi. Sarai’nin 2 valizi emniyete gelen eşi ve kardeşine teslim edildi. Steven Sierra, Jimenez ve ABD konsolosluk yetkilleri Asayiş Şube Müdürlüğü’nde yaklaşık 7 saat kaldıktan sonra ayrıldı.

12 BİN DOLAR HARCADI

Sarai Sierra’nın Beyoğlu’nda 222 Euro’ya kaldığı odada yapılan aramada polis alışveriş fişlerini inceledi. Fişlerdeki işyerleri bulundu. İşyerlerinin ve bu işyerlerinin bulunduğu sokakların kamera görüntüleri toplandı. Sarai Sierra’nın, Beyoğlu ve Sultanahmet’teki görüntülerine ulaşıldı.

Görüntülerde yalnız olduğu belirlenen Sarai Sierra’nın Sultanahmet’te halıcıları gezdiği ancak halı almadığı belirtildi. Sarai Sierra’nın cep telefonu ve iPad’inin de kapalı olduğu belirlendi. Sierra’nın Türkiye, Hollanda, Almanya ve yeniden Türkiye’ye ziyaretleri sırasında yaklaşık 12 bin dolar harcadığı, Amerika’daki ailesiyle iletişimde AVM’lerdeki internet bağlantısını kullandığı saptandı.

EŞİ VE KARDEŞİ POLİSE BİLGİ VERDİ

Kaybolan Amerikalı Sarai Sierra’nın, eşi Steven Sierra ve kardeşi David Jimenez, ABD konsolosluk yetkililer ile birlikte soruşturmanın yürütüldüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi.

Haberin Devamı
İŞTE KAYIP ABD'Lİ KADININ GÖRÜNTÜLERİ



Steven Sierra, eşinin kiraladığı dairede bulunan pasaport, elbiseleri ve şarj aletini polise teslim etti. Bir emniyet yetkilisi, kayıp bildirisinin geç yapıldığını belirterek, "22 Ocak'ta kaybolduğu anlaşılıyor ancak emniyete 25 Ocak'ta başvuru yapılıyor. Geç başvuru yapılması çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor" dedi.
 
Sarai Sierra, 8 Ocak 2013'te İstanbul'a geldi. 15 Ocak’ta İstanbul’dan Amsterdam’a, oradan da Münih’e gitti. 19 Ocak’ta İstanbul’a döndü. Sarai’nin 20 Ocak’ta İstiklal Caddesi’nde yürürken görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sierra'nın, görüntüde tek başına fotoğraf makinesiz yürüdüğü belirlendi. Sarai Sierra, 22 Ocak’ta İstanbul-New York uçağından inmeyince kaybolduğu ortaya çıktı.

Evli ve 2 çocuk annesi olan Sarai Sierra'nın eşi Steven Sierra ve kardeşi David Jimenez, dün ABD'den İstanbul'a geldi. İstinye'deki ABD Konsolosluğu'na giden Steven Sierra ve David, bugün saat 11.45'te konsolosluk yetkilileri ile birlikte Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi.

Steven Sierra ve David Jimenez'in, araştırmayı yürüten Kayıplar Büro Amirliği'nde bilgilerine başvurulacak.

SON GÖRÜNTÜLERİ

Bu arada Sarai Sierra'nın İstanbul'da güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul emniyetinin dağıttığı görüntülerden birinde, üzerinde mavi kot pantolon, kahverengi deri ceket ve beyaz bere olan Sierra'nın, Beyoğlu'ndaki bir alışveriş merkezinin yemek katında bir masada tek başına oturduğu, daha sonra yürüyen merdivenlerden indiği görülüyor. Diğer görüntüde ise Sierra İstiklal Caddesi'nde yürüyor.

KİRALADIĞI ODANIN SAHİBİ KONUŞTU / WEB TV

 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!