"Bir Çocuk Bir Gelecek" projesi

Güncelleme Tarihi:

Bir Çocuk Bir Gelecek projesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 10:11

Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, “Bir Çocuk Bir Gelecek” projesinin Türkiye'nin bütün illerini kapsamasını düşündüklerini söyledi.

Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Judo Federasyonu olarak yaklaşık 42 ilde projeyle ilgili gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, şu ana kadar Türkiye genelinde yaklaşık 3 bin çocuk belirlediklerini anlattı.
Belirlenen çocukların uzman eğitmenler tarafından topluma kazandırılmalarıyla ilgili çalışmaların başladığını dile getiren Uysal, tespit edilen listelerin, ellerine ulaştıktan sonra sporcu başına yaklaşık 7 parçadan oluşan judo elbisesi, eşofman, tişört, çanta gibi malzemeler yaptırdıklarını kaydetti.

Uysal, projenin tuttuğunu ve daha da ses getireceğine inandığını vurgulayarak, “Biz bunu devam ettireceğiz. Bu projenin başlangıcı aslında Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriydi ama bunun Türkiye'nin bütün illerini kapsamasını düşünüyoruz. Proje 1 yıllıktı ama devam ettireceğiz, öyle gözüküyor” diye konuştu.

Projedeki hedef yaşın daha çok ilk ve ortaokul çocukları olduğunu anlatan Uysal, “Bunları ilk önce SHÇEK'lerde, belediyelerde, emniyet tarafından seçilen çocukların hocalara yönlendirilmesi konusunda çalışmalar oldu. Bazı illerde antrenör sayısına göre sayı değişiyor. Sayı 1 yılda, antrenör sayısına göre, 50 ila 200'e kadar çıkabiliyor” ifadesini kullandı.

“Kötünün dışındaki en doğru yol”

Uysal, judo ve tekvandonun sonundaki “do”nun “kötünün dışındaki en doğru yol” anlamına geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: “Amacımız, bu çocukları bu felsefeyle yetiştirmek. Yani kötülükten uzaklaştırıp, doğru yola kanalize etmek. Bu çalışmalarda iyi performans gösteren çocukları sportif anlamda üst seviyeye çıkartmak. Yani 2 boyutu var, birincisi topluma kazandırma, hocalarımız sayesinde yanlıştan uzaklaştırma, ikincisi de bu işi devam ettirebilecek çocukları da sportif anlamda değerlendirmek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!