2013'ün Ocak ayı ünlüleri aramızdan ayırdı

Güncelleme Tarihi:

2013ün Ocak ayı ünlüleri aramızdan ayırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2013 09:20

2013'ün ilk ayı Ocak, ölümlerle başladı. Pek çok sanatçı, bilim adamı, haberci ve sporcuyu bu ayda yitirdik.

Haberin Devamı

* Ocak ayındaki ilk kayıp 4 Ocak'ta 'Sev Kardeşim' şarkısıyla hafızalara kazınan Şenay Yüzbaşıoğlu oldu.

* Daha sonra 6 Ocak'ta 'Ağır Roman' kitabının yazarı Metin Kaçan'ın Boğaz Köprüsü'nden atlayarak intihar ettiği ortaya çıktı. Kaçan'ın cesedi 12 gün sonra Beylikdüzü'nde bulundu.

* 12 Ocak'ta ise tiyatro ve sinema sanatçısı Alev Sururi vefat etti.

* Takvimler 16 Ocak'ı gösterdiğinde ise dünyaca ünlü Türk ressam Burhan Doğançay tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

* 17 Ocak Türk basını için acı bir gün oldu. Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın ölümü herkesi çok üzdü.

Haberin Devamı

* 19 Ocak'ta Devlet Tiyatroları sanatçı ve rejisörü İsmet Hürmüzlü'yü kaybettik.

* Yine aynı gün çok değerli bir bilim adamını yitirdik. Akademisyen ve gazeteci Prof. Dr. Toktamış Ateş bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

* 20 Ocak'ta bir ölüm haberi daha üzdü Türkiye'yi.. 'Deprem değil bina öldürür' sözüyle hafızalara kazınan Kızılay Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara yaşamını yitirdi.

* 20 Ocak'ta bir önemli gazeteciyi daha yitirdik. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi, aralarında Hürriyet, Milliyet ve Cumhuriyet'in de bulunduğu pek çok gazetede sayısız yazı dizisi, araştırma, inceleme ve röportajlardan oluşan dosya haberlere imza atan gazeteci Sadun Tanju, 89 yaşında vefat etti.

Haberin Devamı

* 21 Ocak'ta edebiyat dünyası yasa büründü. Türk edebiyatına hem öğretmen hem yazar olarak emeği geçen İsmet Kür yaşamını yitirdi.
Ünlü yazar Pınar Kür, annesi İsmet Kür'ün ölüm nedeninin "yaşlılık" olduğunu, Eylül ayında geçirdiği beyin enfarktüsünden beri yatalak olduğunu ve ileri yaşı sebebiyle iyileşemediğini belirtti.

* 23 Ocak'ta tiyatro dünyasından bir yıldız daha kaydı. Oyuncu ve yönetmen Savaş Akova yaşamını yitirdi.
Özellikle, Kanal D'de yayınlanan Şevval Sam'ın başrol oynadığı Gülbeyaz dizisinde canlandırdığı 'Musa' karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncunun vefatını arkadaşları Twitter'dan duyurdu.

Haberin Devamı

* 27 Ocak'ta 'Piyanonun Kralı' Ferdi Özbeğen'in yoğun bakımda olduğu haberi geldi. 'Bu kez kötü haber gelmesin' diye dua ederken dün akşam ünlü sanatçının vefat haberi sevenlerini çok üzdü.

* Bu sabah ise spor dünyasından acı bir haber geldi. Türk futbolunun önemli isimlerinden teknik direktör Arif Peçenek hayatını kaybetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!