Dönüş bileti Ankara’dan

Güncelleme Tarihi:

Dönüş bileti Ankara’dan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2013 16:50

PARİS’te PKK’lı Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan cinayetinin bir numaralı şüphelisi olarak tutuklanan Ömer Güney’le ilgili hazırlanan rapor Fransa’ya elden götürüldü. Ankara'ya cinayetlerden 19 gün önce gelen Güney'in dönüş biletini Çankaya'dan aldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Paris’te işlenen cinayetlerin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen Ömer Güney dışında henüz bir şüpheli bulunamadı. Paris Cumhuriyet Savcılığı ve Fransa Terör Polisi, Interpol aracılığıyla Türk makamlarıyla bilgi paylaştı. Ardından da Fransa, Ankara’ya son olarak cinayetlerden 19 gün önce gelen Güney’in bağlantılarını ve kimlerle görüştüğü bilgisini Türk makamlarından kendileriyle paylaşmasını istedi. Türkiye’de Güney ile ilgili hazırlanan dosya, bilgi ve belgeler, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı’na bağlı özel ekip tarafından Fransa’ya götürüldü.

Güney’in 22 Ağustos’ta geldiği Ankara’dan dönüş biletini 27 Ağustos’ta Çankaya’da bir turizm firmasından aldığı ortaya çıktı. Güney’in Ankara-İstanbul-Paris aktarmalı 30 Ağustos tarihine aldığı bilet için 1500 lira nakit ödeme yaptığı belirlendi. Güney’in cinayetlerden 19 gün önce 3 günlük Ankara ziyareti için de Fransa’dan bir tur şirketinden gidiş dönüş şeklinde bilet kestirdiği kaydedildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!