ADAY OLACAK MI

Yerel seçimlerle ilgili ilk ‘bomba iddia’ Vali Alaaddin Yüksel’le ilgili geldi. Dünkü Akdeniz Hürriyet’in manşetindeydi Yüksel: “Ankara’da Vali sesleri”

Haberin Devamı

Habere göre Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in ismi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçiyor.
Hatırlayacak olursanız Yüksel 2003-2010 yılları arasında Antalya Valisi olarak görev yapmış ve başarılı çalışmalarıyla ‘unutulmaz isimler’ arasına girmişti.
Yüksel iddiayı, “Gerek Ankara’da gerekse Antalya’da böyle bir şey konuşulduğunu duymadım. Antalya çok güzel bir kent ama ben görevimin başındayım” sözleriyle doğrulamıyor, ama yalanlamıyor da.
Yüksel politikanın kalbi Ankara’da Valiliğinin üçüncü yılında.
Ankara’daki valiler için yapılan ‘protokol valisi’ yakıştırmasının dışında bir çizgisi var. Kenti karış karış geziyor, halk günleri yapıyor.
‘Yetki alanı’yla sınırlı kalmıyor ve zaman zaman kendiyle bir kavgalı bu kentte bıkmadan usanmadan ‘ortak akıl’ çağrısı yapıyor.
Antalya’daki ‘aday olacak’ iddiası doğru mudur, şimdilik net bir şey söylemek fal açmak olur.
Yüksel aday olur, kazanır, kaybeder...
Konuyla ilgili fikir beyan eden pek çok insan çıkacaktır.
Ama ‘Yüksel’den belediye başkanı olmaz’ diyen çıkar mı, sanmıyorum...

Haberin Devamı

BU AÇIKLAMALAR YÜREK İSTER

Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can...
Dönem dönem telefonla konuştuğumuz Caner Can iktidar, muhalefet farketmez pek çok belediye başkanının ‘konuşmaya korktuğu’ ne varsa yüreklice, yönettiği ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda doğru bildiği ne varsa söylemeye devam ediyor.
27 Eylül’de ‘Başkan Can’ın Torpil İsyanı’ başlığıyla gazetemizin manşetindeydi Can.
O dönem kadroları Çamlıdere’de görünüp, ilçeye hiç gelmeyen doktorlara, “İki doktorun kadroları bizde ama kendileri Ankara’da. Çamlıdere’deki kadroları, torpilli kişiler için ‘hülle’ olarak kullanıyorlar. Nikah sürekli Çamlıdere’nin üstünde ama kadın başkasının yatak odasında” diyerek sıkıntıyı gündeme taşımıştı.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ HEDEFTE

Son olarak dört gün önce Can bu kez de ‘Buz Gibi İsyan’ başlığıyla Ankara Hürriyet’in manşetindeydi.
Hedefte Ankara İl Sağlık Müdürlüğü vardı, “Bir tane 2004 model ambulans var. Aracın kendisi hasta. Hastalarımız Ankara’ya gidene kadar -4 dereceli ambulansta can veriyor” dedi ve devam etti:
“Merkez ve 41 köye bir hemşire düşüyor. Başkent’in bir ilçesi, tek bir hemşireye mahkum oluyorsa, bunları görevlendiren bir-iki arkadaş yerinde otuyorsa, o koltuğu bırakıp gitmeleri lazım. Orada oturmak onlara haramdır.”

Haberin Devamı

ŞÜPHESİ OLAN ARŞİVİ TARASIN

Bu satırları okuyup belediye başkanı ‘Ya CHP’li ya da MHP’lidir’ diye düşünenler ve bilmeyenler için söyleyeyim, Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can Ak Parti’li.
Kim bilir yetkili mercilere kaç kez sıkıntılar için başvurdu, dilekçeler yazdı. Olmayınca çıktı anlattı. Belki birileri, ‘Tekzip et’, ‘Siyasi geleceğinle oynuyorsun’ benzeri klişelerle Can’ı sindirmeye çalışıyordur.
Ama Başbakan Tayyip Erdoğan’ın gözünde, ‘doğru söyleyenin mi yoksa yanlışını hasır altı etmek isteyen mi kıymetli’ olduğu hakkında şüphesi olan varsa biraz arşivleri taraması yeterli olacaktır.

TRANSFER HAZIRLIĞI

Ankara yerel siyasetinde son dönemlerde bir transfer söylentisi aldı başını gidiyor: Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın AK Parti’ye katılmasının ardından Ankara’da, ‘kabul gören’ bir isim daha AK Parti’ye transfer olacak.
İddialar şimdilik, ‘faal ya da bir dönem belediye başkanı yapmış bir isim’ olabileceğiyle sınırlı.
Bekleyip göreceğiz...

Haberin Devamı

BİR BAŞKA PENCERE’DEN

Ankara Hürriyet ailesine geçtiğimiz hafta katılan konuk yazarlar büyük beğeni topladı. Konuk yazarların yanı sıra içimizden bir isim Editörümüz Fatih Tekeci her hafta ‘Bir Başka Pencere’den yaptığı röportajlarla sizlerle olacak. Tekeci’nin ilk röportajı 1989 yılında bugünün Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le girdiği seçim yarışını kazanan Hamza Kırmızı’ydı. Kırmızı o dönemde Erdal İnönü’den, Gökçek’e anılarını anlattı.
Bir Başka Pencere’de her hafta ilginç isimleri ağırlamaya devam edeceğiz.

Yazarın Tüm Yazıları