Beyoğlu’nda kayboldu Instagram’da aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlu’nda kayboldu Instagram’da aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2013 00:00

7 Ocak’ta Türkiye’ye gelen ABD’li Sarai Sierra’dan 7 gündür haber alınamıyor. En son Beyoğlu’nda görülen kadını FBI ve fotoğraf paylaşım ağı Instagram üzerinden dünya arıyor...

Haberin Devamı

TATİL için 7 Ocak’ta Türkiye’ye gelen iki çocuk annesi Amerikalı Sarai Sierra’dan (33) yedi gündür haber alınamıyor. Fotoğrafçılık meraklısı Sierra’nın, 21 Ocak’ta New York’a geri dönmesi gerekiyordu. Karşılamak için havaalanına giden Steven Sierra, uçaktan çıkmayan eşine ulaşamayınca polise başvurdu. ABD’li ve Türk yetkililerle görüşen Sarai’nin ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.

HER ŞEYİ ODASINDA

Beyoğlu’nda bir hostelde kaldığı bilinen Sierra, en son geçen pazartesi, New York saatiyle sabah saat 09.20’de, kız kardeşi Christina Rodriguez’le telefonda konuştu ve Galata Köprüsü’nü görmeye gideceğini söyledi. Kaldığı hostelin sahibi, Rodriguez’e, Sarai’yi en son pazar günü dışarı çıkarken gördüğünü aktardı. Bu andan sonra Sierra’nın görünmemesi üzerine odasını kontrol eden hostel sahibi, pasaportunu, kimliklerini, kıyafetlerini toplanmamış halde buldu. New York’taki evinde Hürriyet’e konuşan Steven Sierra (42), karısının yeni pasaport aldığını ve ilk kez yurtdışına çıktığını anlattı. Steven Sierra şunları söyledi: “Instagram’da tanıştığı kişilerin daveti üzerine İstanbul’a gitmek istediğini söylediğinde endişelenmiştim ancak ben de, kardeşleri de desteklemeye karar verdik. Sürekli kız kardeşiyle konuşuyordu. En son 14 Ocak’ta haber almıştım. Çocuklara annelerinin uçağı kaçırdığını söyledim.”

Haberin Devamı

INSTAGRAM’DA KAMPANYA

Sierra’nın başına kötü bir şey geldiğine inanan eşi Steven ve erkek kardeşi, bugün İstanbul’a gelecek. Sierra’nın yakın bir arkadaşı, 11 ve 9 yaşlarında iki oğlu olan Sierra’nın, 14 yıllık eşiyle sorunsuz yaşadığını, onları terk etmek için bir sebebi olmadığını söyledi. Kayıp kadınla ilgili haberler, ABD medyasında da geniş yer bulurken, fotoğraf paylaşım sitesi Instagram’da “made_in_NY” hashtag’iyle hesabı olan Sierra’nın takipçileri de, bulunması için internet üzerinden kampanya başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!