Hayal Emlak sunar

Güncelleme Tarihi:

Hayal Emlak sunar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2013 00:00

İskoçya’dan lord ya da leydi unvanı, Karayipler’den bir arsa, Ay, Mars ya da Venüs’ten bir dönüm arazi, yıkılan Ali Sami Yen Stadı’nın duvarından taş, futbol kulüplerinin stadından çim... Hepsine sahip olabilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet sitesinin adı outofturkeygift.com. Şubat  2012’de kurulmuş. Kurucusu Fırat Kurtoğlu. Şirketi kurma hikâyesini şöyle anlatıyor: “Bilgi Üniversitesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunuyum. Okuldan bir grupla, yazın İngiltere’ye gitme fırsatı bulduk. Lord, lady unvanını ilk kez o zaman, kız arkadaşım ve kendim için almıştım. Bu durum daha sonra, çok fazla olumlu tepki alıp insanların beğenisini kazanınca, bu tarz şeyleri Türkiye’ye getirme fikri doğdu. Özel günlerde sıradanlıktan uzaklaşmak, farklı ve enteresan hediyeler almak insanı mutlu eder diye düşündüm ve bu şirketi kurmaya karar verdim.”
Site İngiliz Moon Estates adlı şirketin Türkiye haklarına sahip. Bütün satışlar yurtdışı üzerinden gerçekleşiyor. Sitede İskoçya’dan lord ya da lady unvanı, yıldıza isim vermek, Karayipler’deki Tropikal Little Exuma Adası’ndan arsa, Ay, Mars ya da Venüs’ten dört dönüm arazi, yıkılan Ali Sami Yen Stadı’nın duvarından parça, Manchester United, Arsenal, Liverpool gibi dünyaca ünlü futbol kulüplerinin statlarından çim gibi ilginç hediyeler satılıyor.
Fırat Kurtoğlu niye bu hediyelerin seçildiğini şöyle açıklıyor: “Bu hediyelerin esprisi; elle tutulur olmaması. Klasikleşen yüzük, kazak gibi hediyeler zamanla eskiyor ya da kayboluyor. Bizim amacımız duyguları harekete geçirmek. Elle tutulmasa da ömür boyu hatırlanacak hediyeler vermek. Aldığınız unvan, arsa gibi hediyeler insanları mutlu ediyor.”

Haberin Devamı

Paket halinde gönderilen hediyelerde, satın alınan yerler harita üzerinde gösteriliyor. Arsanın bilgileri bulunuyor. İskoçya’da arazi alırsanız dilediğiniz zaman oraya gidip yerinizi görebiliyorsunuz. Hatta oradaki otellerde indirimli olarak kalabiliyor, ekstra hizmetlerden yararlanabiliyorsunuz

Sistem nasıl işliyor?

Her hediye için Türkiye’ye ayrılan ayda 500 adetlik bir kontenjan var. Limit dolduğunda satışlar bir sonraki aya kadar kapatılıyor. Şirket yaklaşık 5 bin sertifika satmış. Hediyeler için başvuru, internet üzerinden yapılıyor. Kullanıcıyla iletişime geçip, kaydı açılıyor ve kişisel bilgiler verildikten sonra sertifika gönderiliyor. İki aşamalı bir kayıt gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Cennet manzaralı tropik arsa

Nerede: Karayipler’deki Tropikal Little Exuma Adası’ndan arsa
Ne büyüklükte: 1 metrekare
Fiyatı: 400 TL
Kimler aldı: Dünyaca ünlü yıldızlar Brad Pitt, Angelina Jolie, Sarah Jessica Parker, George Clooney ve Rihanna.

Aristokrasi yan komşum olsun diyorsanız...

Nerede: İskoçya’nın Kincavel bölgesinde
Ne büyüklükte: 1 metrekare
Fiyatı: 250 TL
Kimler aldı: Menajeri Deniz Seki’ye doğum günü hediyesi olarak ‘Leydi’lik unvanı aldı. Facebook sayfasında düzenlenen anketin kazananı Alex olunca, şirket çevirmeni Samet’le irtibata geçerek Alex’e Lord unvanını verdi.

Ay’da evim olsun diyenler için sahibinden 4 dönümlük uydu arsası

Nerede: Ay
Ne büyüklükte: 4 dönüm
Fiyatı: 170 TL
Kimler aldı: Aydan 4 milyon parsel toprak satılıyor. Dünya genelinde 2.5 milyonun üzerinde satış yapılmış. Türkiye’den Tolga Karel ailesi için aydan arsa satın aldı. Dünyada bu arsalara sahip olan ünlülerse Paris Hilton, Beyonce, Tom Cruise, George Bush ve 2009 yılındaki 5 milyon dolarlık rekor alımıyla Rus milyarder Roman Abramoviç.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!