İzmir-Manisa yolunda önemli adım

Güncelleme Tarihi:

İzmir-Manisa yolunda önemli adım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2013 00:00

İzmir'i Manisa'ya bağlayacak karayolunda önemli bir adım atıldı.

Haberin Devamı

Hürriyet Ege'yi sosyal medyadan takip edin

www.facebook.com/HurriyetEge

www.twitter.com/HurriyetEge

 MANİSA'da İzmir-İstanbul karayolunda bulunan Kenan Evren kavşağında yapılacak köprülü viyadüğün temeli atıldı. Viyadüğün Nisan ayı sonunda bitirilmesi planlanıyor.
Temel atma törenine, Manisa Vali Vekili Necmettin Yalınalp, Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP Manisa Milletvekilleri Sümer Oral ve Erkan Akçay, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, İller Bankası 3. Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım ve vtandaşlar katıldı.

İzmir-Manisa yolunda önemli adım

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün KDV dahil yaklaşık 14 milyon liraya mal olacak viyadüğün Nisan sonunda biteceğini belirtti. Ergün, “Kentimizin sanayi ve İzmir girişi noktasında önemli bir yerde bulunan, emniyetin, adliyenin, üniversitenin ve üniversite hastanesinin de bölgeye taşınması nedeniyle trafik sıkışıklığı yaşanan Kenan Evren Sanayi Sitesi (KESS) girişi ile Adliye arasındaki bölümde modern bir kavşak yapılması için proje çalışması başlatıldı. Projenin İller Bankası'nda onaylanmasının ardından 2012 yılı Temmuz ayında ihalesi gerçekleştirildi. 6 firmanın teklif verdiği ihalenin sonuçlanmasının ardından yer teslimi yapıldı ve çalışma başlatıldı. Bu arada Kamu İhale Kurumu'na yapılan bir itiraz nedeniyle çalışmalar bir süre bekletilmek zorunda kaldı. İtirazın yersiz olduğu kararın verilmesinin ardından projede temel aşamasına gelindi. Alışılmış battı-çıktı tabir edilen kavşak yerine bölgeye köprülü viyadük şeklinde proje hazırlandı. Köprü ayakları 121 adet forekazık diye tabir edilen betonarme kazıklarından oluşuyor. Bunlara prefabrik, ön germeli kirişler oturacak. Üst kısmı oluşturacak olan bu kısım İzmir-Bursa sürat yolunun bağlantısını sağlayacak. Alt kısım ise Manisa-Sanayi-Adliye ve İzmir güzergahının bağlantısını sağlayacak. Yaklaşık 14 milyon liraya mal olacak projenin yaz mevsimi öncesinde tamamlanması hedeflenmektedir” dedi.

Haberin Devamı


Manisa Belediyesi'nde göreve başladıkları ilk aydan itibaren, bütçe durumuna göre hiçbir yatırımı ötelemediklerini kaydeden Ergun, “Bütçeden yatırıma hep pay ayırdık. 2009'da imkansızlıklara rağmen 10 milyon, 2010'da 22 milyon, 2011'de 63 milyon ve 2012'de 74 milyon lira yatırım yaptık. Önceki ay da 2013 bütçesinde yatırım miktarını 130 milyon 854 bin lira olarak açıkladık. Bu rakam 2013 bütçesinin yüzde 52'sine denk geliyor Yani Manisa Belediyesi olarak bütçemizin yarısından fazlasını yatırım için ayırdık. Hani meşhur bir laf var ya “neredeeen nereye?” diye. Manisa Belediyesi olarak işte bugün o noktadayız. Kapısında borçlu bekleyen bir belediyeden, şükürler olsun ki milyonlarca lira yatırım yapabilen, bankalar nezdinde kredi notu yüksek ve kasasında harcayacak parası olan bir belediye haline geldik” dedi.
Konuşmanın ardından protokol tarafından temele harç gönderildi.

Haberin Devamı

İzmir-Manisa yolunda önemli adım



2012'de başlanan ve 2013'te tamamlanacak çalışmalar:
Yeni Oto Terminal binası, KESS Kavşağı, Tugay Karargahı - Er Pavyonu, Ulupark İçi Düzenleme ve Gösteri Havuzu, Kültür Sitesi Dış Cephe Kaplama, Makine Mühendisleri Odası tarihi iki bina, Kırtık Mezarlığı Özel Mezarlar, Dış Mahalle Şeyh Fenari Parkı, Mesir Mahallesi dükkanlar, Bedesten Meydanı.

2013 yılında ihalesi yapılarak başlanacak yatırımlar:
Subay Lojmanları Otomatik Otopark, Emekliler Parkı Otoparkı, Kent Park, Oda Dernekler Proje ve Yapım, Atık su Arıtma Tesisi, Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisi, Tarık Almış Yanı (Bozköy Deresi) Dere Islahı ve Peyzajı, Akmescit Deresi Peyzaj, 6 adet sevgi yolu düzenlemesi, Kapalı Çarşı Cephe İyileştirmesi, Tarihi Kırmızı Ev, Çocuk Trafik Eğitim Pisti, Haydar Deresi Islahı ve Peyzajı, Kumludere Peyzaj Düzenlemesi, Mimar Sinan Bulvarı, Mehmet Akif Ersoy Bulvarı Asfalt Yenileme, Karaköy Pazar İçi Dükkan İyileştirme ve Terör Şehitleri Parkı (Çanakkale Şehitleri Yanındaki Park Alanına Atatürk Heykeli ve şehitlerin büstleri).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!