KKTC’de devlet piyangosu skandalı

Güncelleme Tarihi:

KKTC’de devlet piyangosu skandalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2013 00:00

KKTC ‘de devlete ait Bayrak Radyo Televizyonu’nun (BRT) 23 Ocak piyango çekilişinde 150 bin liralık büyük ikramiye sonucunu hatalı vermesi bir dizi skandala yol açtı.

Haberin Devamı

Haber siteleri BRT’yi referans alarak hatalı sonucu ilan etti. Piyangolar İdaresi, kendilerine ait sitenin olmadığını itiraf etti, resmi sanılan piyango sitesinin ise sahte olduğunu açıkladı.

KKTC’de piyango biletleri ‘devlet piyangosu’ adıyla satılıyor. En büyük ikramiye ise yılbaşı gibi özel günler dışında 150 bin lira. Piyangoları, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı spor dairesinin Piyangolar İdaresi yönetiyor. Piyango çekilişleri BRT’den canlı yayında ilan ediliyor

Skandal, 23 Ocak çekilişinde BRT haber sitesinin en büyük ikramiyeyi kazanan ‘58671’ numaralı bileti, ‘58561’ diye yanlış ilan etmesiyle başladı. Haber siteleri de BRT’den aldığı hatalı listeyi yayınladı. Bilet alanlar devlet piyangosu sonuçlarını genellikle, www.devletpiyangosu.com adresinde yayınlanan listeden takip ediyor ve bugüne kadar da siteyi devlete ait sanıyordu. Bu site de sonuçları hatalı yayınladı.
 
PERSONEL HATASI
Skandal, çekilişin üzerinden iki gün geçtikten sonra fark edildi. BRT en büyük ikramiyede yapılan hatadan dolayı halktan özür diledi ve rakamların düzeltildiğini açıkladı. BRT müdürü Hüseyin Çobanoğlu, personel hatası nedeniyle büyük ikramiyenin yanlış ilan edildiğini belirterek, büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. Piyangolar İdaresi Müdürü Mustafa Piro da resmi haber ajansı TAK’a yazılı açıklama yaparak, Sayıştay tarafından onaylanan listenin geçerli olacağını belirtti ve hatadan dolayı sorumluluk almayacaklarını duyurdu.
 
DEVLETİN SİTESİ YOK
Piro, bugüne kadar bilinmeyen bir başka gerçeği de itiraf etti. Piyango çekilişlerin ilan edildiği resmi internet sitelerinin bulunmadığı bilgisini veren Piro, kamuoyunda ‘resmi’ diye bilinen ve devlet piyangosu ile aynı adı taşıyan sitenin sahte olduğunu kaydetti. Piro, resmi sitelerinin önümüzdeki günlerde yayına geçeceğini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!