İstanbul'da 'beni çıkaramadın' işkencesi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda beni çıkaramadın işkencesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2013 12:52

İstanbul'da, 851 kilo 850 gram eroinin ele geçtiği operasyonda tutuklanan Y.Ö, soruşturmayı yürüten savcıyı etkileyebileceğini söyleyen M.A ile anlaştı. Y.Ö, serbest kalması halinde M.A aracılığıyla savcıya 3 milyon euro verecekti. Y.Ö'den yapacağı aracılık için 30 bin euro alan M.A, savcı ile temas kuramadı. Bunun üzerine Y.Ö'nün adamları M.A'yı kaçırdı. İşkence edilerek cinsel istismarda bulunuldu. M.A, şikayetçi oldu. Operasyonda Y.Ö'nün 7 adamı tutuklandı.

Haberin Devamı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz yıl mart ayında 14 aylık bir telefon fiziki takibin ardından İstanbul ile birlikte 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Sevkiyatın organizatörleri İ.K. İngiltere'den, E.Y'ta KKTC'den İstanbul'a gelen uçakta yakalandı. Operasyonda, 1706 paket halinde 851 kilo 851 gram eroin bezelye kutularının içerisinde ele geçti. İ.K ve Y.Ö'nün de arasında bulunduğu 15 kişi tutuklandı. E.Y'nin de arasında bulunduğu 4 kişi serbest kaldı. Serbest kalanlar hakkında savcılığın itirazı üzerine yakalama emri çıkarıldı.

Soruşturmada adı geçen tutuklu sanık Y.Ö, soruşturmadan kendisini kurtarabileceğini söyleyen M.A ile 30 bin euro karşılığında anlaştı. Y.Ö, 3 milyon euroyu M.A aracılığıyla savcıya verecek ve serbest kalacaktı. M.A, savcıyla temas kuramadı. M.A, adamlarıyla haber gönderen Y.Ö'ye, yakın bir zaman içinde savcıyla görüşeceğini söyleyerek atlattı. Y.Ö, M.A'nın kendisini kandırdığını söyleyerek adamlarına talimat verdi. M.A, Y.Ö'nün adamları tarafından 31 Temmuz 2012 günü kaçırıldı.

Bakırköy'de kumarhane olarak kullanılan bir eve götürüldü ve işkence edildi. Cinsel istismarda bulunuldu. M.A gördüğü işkencenin ardından konuyu halletme sözü vererek serbest bırakıldı. M.A, soluğu savcılıkta aldı. Savcılığın talimatı üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Y.Ö'nün 10 adamı önceki gün yakalandı. Yapılan açıklamada ayrıca 3 adet ruhsatsız tabanca, 31 adet fişek, 2 gram narkotik madde ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. 7 kişi tutuklandı, 3 kişi serbest kaldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!