Mumcu’nun aracı emniyetin garajında

Güncelleme Tarihi:

Mumcu’nun aracı emniyetin garajında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2013 16:29

UĞUR Mumcu, ölümünün 20. yıldönümünde evinin önünde anılırken, bombalı saldırıda enkaza dönen aracı da Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün garajında bekliyor

Haberin Devamı

Üzeri kalın bir toz tabakası kaplı Mumcu’ya ait 06 YR 245 plakalı aracın enkazı, mahkemenin aldığı karar gereğince Mumcu’nun mirasçılarına verilecek. Emniyetin otoparkında iade edileceği günü bekleyen aracı, Hürriyet görüntüledi.

20 YILDIR DURUYOR

24 Ocak 1993’te Ankara’da Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu’nun enkaza dönen 06 YR 245 plakalı aracı 20 yıldır Ankara Emniyet Müdürlüğü kapalı otoparkında bekliyor.

/images/100/0x0/55eaaf16f018fbb8f8901d78
Olayla ilgili açılan “Umut” davasını karara bağlayan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Uğur Mumcu’ya ait 06 YR 245 plakalı aracın, Mumcu’nun mirasçılarına iadesine karar verdi. Emniyet yetkilileri, aracın alınması için Mumcu ailesiyle görüştüklerini, Güldal Mumcu’nun ise “Bu araç bu davanın delilidir, bu dava kesinleşmeden, Uğur Mumcu’nun failleri tam anlamıyla ve tüm unsurları ortaya çıkmadan ben bu aracı almam” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

EN ÖNEMLİ DELİLDİ

“Umut Davası”nın en önemli kanıtı olarak bugüne kadar bekletilen aracın Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, çocukları Özgür ve Özge Mumcu’ya teslim edilecek. Aracın 20 yıllık vergisinin ise mahkemenin Maliye Bakanlığı’na gönderdiği yazıyla ortadan kaldırıldığı bildirildi.

ÖZGÜR MUMCU TWİT ATTI

Mahkeme kararın ardından Mumcu’nun oğlu Özgür Mumcu, twitter hesabından, “Babamın arabasının enkazını bize vereceklermiş. Sağolsunlar. Arabam yoktu iyi oldu”, kızı Özge Mumcu’nun ise yine twitter hesabından “20 yıl sonra elde kalan patlamış bir çelik yığını. Teşekkürler Türkiye” diye yazmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!