Göz yaşları gardiyanlar için

Güncelleme Tarihi:

Göz yaşları gardiyanlar için
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2013 14:42

Personel servisinde gardiyan arkadaşı tarafından öldürülen infaz koruma memuru Çelebi Algül Kırıkkale'de, Mustafa Halıcı ise Çorum İskilip'te göz yaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Çelebi Algül'ün Kırıkkale Gürler Camisi'nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazına Vali Vekili Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Durmaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Cezaevleri Genel Müdürü Mustafa Onuk, ailesi, yakınlar, Sincan Cezaevi'nde görevli bulunan infaz koruma memurları ile vatandaşlar katıldı. Görev şehidi olan infaz koruma memuru Çelebi Algül'ün tabutuna Türk bayrağı sarıldı. Algül'ün cenazesini omuzlarında taşıyan mesai arkadaşları, cinayeti işleyenle en küçük bir husumeti bulunmadığını, o sırada yaşanan küçük bir tartışmanın büyümesi sonucu hayatını kaybettiğini ve üzgün olduklarını belirtti.

İFADELERLE NETLEŞECEK

Çelebi Algül'ün Avukat amcası Fatih Rüştü Algül ise olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Son derece üzücü. Savcının açıklamasında 'cinnet geçirdi, Üç kişi vurdu, bir kişiyi yaraladı" deniyor. Aynı sırada oturan ve hedef gözetilerek üç kişinin aynı anda öldürülmesi var. Bu arada olayın soruşturmada olması ile ilgili gizlilik kararı var. Aynı servis otobüsünün içinde bulunanların ifadelerinin tamamlanması ile durum ortaya çıkacaktır" dedi.

Haberin Devamı

CENAZELERDE GÖZYAŞI VARDI

Aynı olayda yaşamını yitiren infaz ve koruma memuru Mustafa Halıcı’nın cenazesi de Çorum’un İskilip ilçesinde toprağa verildi. İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi morgundan sabah saatlerinde alınan Halıcı’nın cenazesi, Ulaştepe Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından genç infaz koruma memurunun Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracıyla Büyük Cami’ye getirildi. Halıcı’nın cenazesi, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gülbaba Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze törenine Halıcı’nın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Mermerci, Çorum Valisi Sabri Başköy, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcısı Erhan Polat, İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Belediye Başkanı Numan Sezer, Çorum Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Çorum Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Şengül, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Tahsin Yılmaz, Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Ankara 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda görev yapan personel ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze sırasında Halıcı’nın yakınları gözyaşlarına hakim olamazken, baba Osman Halıcı’nın, yakınlarının yardımıyla ayakta durabildiği gözlendi.

Haberin Devamı

EŞİ BEŞ AYLIK HAMİLE

Bu arada 3 yıllık evli olduğu öğrenilen Halıcı’nın daha önce Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda görev yaptığı, 5 aylık hamile eşi Ezgi Halıcı’nın (26) ise İskilip ilçesindeki bir banka şubesinde şef olarak görevli olduğu öğrenildi. Ezgi Halıcı’nın Çorum merkeze atanamaması nedeniyle eşi Mustafa Halıcı ile birlikte aynı yerde görev yapabilmek için yaklaşık 3 ay önce Ankara’ya tayin oldukları öğrenildi.

KARŞIYAKA'DA DA GÖZYAŞI

Öldürülen infaz ve koruma memurlarından Ali Duran'ın (36) cenazesi toprağa verildi. Cenaze törenine, Duran'ın ailesi, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü personelleri, Ceza İnfaz Kurumları Personeli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri, mesai arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ali Duran'ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!