Kılıçdaroğlu’nun kardeşini işten çıkarttılar

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu’nun kardeşini işten çıkarttılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2013 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İzmir Gaziemir Seydi Baba Türbesi ve Rekreasyon Projesi’nde bekçi olarak çalışan en küçük kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun bu sabah şantiyedeki işinden çıkarıldığı iddia edildi. Firma sahibi önce Kılıçdaroğlu'na yıllık izin verdiklerini söyledi sonra işten çıkardıklarını ve başka bir fimada çalışacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Gelişmeyle ilgili olarak Hürriyet’e konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de “Genel başkanımızın kardeşinin çalıştığı şirkete yönelik bir denetim süreci başlatılmış. Maliye defterlerini incelemeye almış. Bu sürece bağlı olarak Celal Kılıçdaroğlu bu sabah işten çıkartılmış” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN KARDEŞİ: ÇIKARILMADIM, DİNLENİYORUM / WEB TV

Tekin, “Eşkıya dağda değil, kente inmiş. Namuslu bir siyasetçinin, evine alın teriyle kazanılmış parayla alınmış ekmek götürmekten başka derdi olmayan kardeşine bile tahammül edilemiyor. Celal beyin bekçilik yaptığına ilişkin haberin gazetelerde yer almasının ardından maliye şirkete yönelik denetim başlatmış.

Kılıçdaroğlu’nun kardeşini işten çıkarttılar
EVET DENETİM VAR AMA
Kardeş Kılıçdaroğlu ile ilgili Maliye'den yanıt geldi. İşte Bakanlığın denetime ilişkin yanıtı:
Detayı için tıklayınız


Bu denetimden korkulmuş olacak ki yönetim işten çıkartma gerçekleştirmiş" dedi.

Haberin Devamı

FİRMA SAHİBİ: "BİRKAÇ GÜN İZİN VERDİK"

Celal Kılıçdaroğlu’nun çalıştığı inşaat şirketinin sahibi Kemal Gözlü de Hürriyet Dünyası'ndan Banu Şen'e konuştu.  Gözlü, Kılıçdaroğlu'na izin verdiklerini savunarak “Olayın duyulmasının ardından çok sayıda gazeteci,televizyoncu ve vatandaşlar Gaziemir’deki şantiyemize gelmeye başladı. Biz de Celal Bey’e birkaç gün izin verdik. İşten çıkartma diye bir şey yok. Sadece Buca’daki şantiyemize aldık” dedi.

CELAL KILIÇDAROĞLU: "HABERİM YOK"

Banu Şen'in konuştuğu Celal Kılıçdaroğlu ise işten çıkarıldığından haberi olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Kemal Bey birkaç gün izin yap dedi. Şimdi çarşıda geziyorum. Çıkarılsam haberim olurdu” diye konuştu.

İKİNCİ DEFA AÇIKLAMA YAPTI

Firma sahibi  Kemal Gözlü kardeş daha sonra bir açıklama daha yaptı. Gözlü "Celal Kılıçdaroğlu’nun bundan sonra kendi firmalarında değil bir akrabalarının şantiyesinde çalışacağını söyledi. Gözlü, “Bu durumdan, bu ilgiden kendisi de memnun değil, biz de memnun değiliz. Bundan sonra bizim firmamızda değil bir akrabamızın inşaatında çalışacak” dedi.

Haberin Devamı

 

KILIÇDAROĞLU’NUN KARDEŞİ BEKÇİLİK YAPIYORDU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!