Mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı

Güncelleme Tarihi:

Mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2013 11:23

Sincan F Tipi Cezaevi’nde görevli personeli taşıyan servis aracında infaz koruma memuru Emre Ençok, tartıştığı mesai arkadaşları Ali Duran, Çelebi Aydın ve Mustafa Halıcı’yı öldürdü, Duran’ın eşi olduğu belirtilen Seda Duran’ı da yaraladı.

Haberin Devamı

Mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı
ADALET BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
Adalet Bakanlığı tarafından, Ankara Sincan Cezaevi’nde gardiyan servisine yapılan saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ankara 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda görev yapan infaz koruma memuru Emre Ençok, sabah 07.20 civarında bilinmeyen bir nedenle Elvankent-Yenikent personel servisi seyir halindeyken servis içerisinde Elvankent Ahi Mesut Caddesi üzerinde aynı kurumda görev yapan infaz koruma memurları Çelebi Algül, Mustafa Halıcı ile infaz ve koruma memuru Ali Duran ve Sincan Kampüsü içerisindeki Vakıfbank’ta görev yapan Ali Duran’ın eşi Seda Duran’a silahla ateş etmiştir. Bu elim saldırı sonrasında infaz koruma memurları Çelebi Algül, Mustafa Halıcı ve Ali Duran hayatını kaybetmiş, banka personeli Seda Duran ise yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır.” Açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Etimesgut’ta meydana gelen olayda Sincan F Tipi Cezaevi’nde görevli peresoneli taşıyan servis aracı, Ahi Mesut Bulvarı Kavşağı’na geldiği sırada infaz koruma memurları arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine infaz koruma memuru Emre Ençok, diğer infaz koruma memurları Ali Duran, Çelebi Aydın ve Mustafa Halıcı’ya tabanca ile ateş açarak öldürdü. Bu sırada Ali Duran’ın eşi olduğu belirtilen Seda Duran’ı da yaraladı.

POLİSE TESLİM OLDU

Olayın ardından bölgeye ambulanslar ve polis ekipleri sevk edildi. Öldürülen 3 infaz koruma memurunun cenazeleri Keçiören’deki Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Yaralanan Seda Duran, ambulansla Etimesgut Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 3 infaz ve koruma memurunu öldüren Emre Ençok, kaza yerine gelen polis ekiplerine teslim oldu. Ençok’un savcılığa götürüldüğü ve ifadesinin alındığı belirtildi. Bu arada aynı servis aracında bulunan diğer infaz koruma memurları ve Sincan F Tipi çalışaları olay yerine getirilen başka bir servis aracıyla işyerine götürüldü.

Haberin Devamı

YARALI KADIN YOĞUN BAKIMDA

Saldırıda hayatını kaybeden Ali Duran'ın eşi Seda Duran'ın Sincan Devlet Hastanesi'ndeki ameliyatının tamamlandığı ve tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü öğrenildi.

CENAZELER ADLİ TIPTA

Servis otobüsünde hayatını kaybedenlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Olayın duyulmasının ardından, yaşamını yitiren Çelebi Algül, Mustafa Halıcı ve Ali Duran’ın yakınları Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı’na geldi. Fenalaşanlara adli tıp kurumuna gelen 112 acil servis ekiplerince müdahale edildi.

SERVİSTE UYUYORDU

Hayatını kaybeden infaz ve koruma memuru Çelebi Algül’ün ismini vermek istemeyen amcası, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin göreve 7-8 ay önce atandığını söyledi. Saldırgan Emre Ençok ile yeğeni arasında herhangi bir sorun olmadığını belirten Algül’ün amcası, servistekilerden, Çelebi Algül’ün olay sırasında uyuduğunu öğrendiğini kaydetti.
 

Haberin Devamı

ANKARA’DA İNFAZ KORUMA MEMURU DEHŞETİ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!