GeriSeyahat Kartalkaya’da kar bol, eğlence arttı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kartalkaya’da kar bol, eğlence arttı

Kartalkaya’da kar bol, eğlence arttı

Sezona kar rekortmeni olarak giren Bolu’nun Kartalkaya kayak merkezi, daha sömestr başlamadan otellerinde yüksek doluluk oranlarına ulaştı. Hafta sonunda pistleri cazip tur seçenekleriyle İstanbul’dan gelen günübirlik kayakçılar dolduruyor. Bu yıl yeni açılan kafelerde Kartalkaya’da eğlencenin de dozu yükseldi.

Köroğlu Dağları’nın eteğindeki Kartalkaya’nın pistleri bu yıl aralık başında doldu, sezon 15 Aralık’ta açıldı. Yılbaşını dolu geçiren oteller geçen hafta, sömestr kalabalığına girmek istemeyen kayakçıları ağırladı. Bu yoğunluğun sömestr tatili sonrasında da sürmesi bekleniyor. Kar kalınlığı geçen hafta sonunda 1.5 metreydi. Bu hafta gelmesi beklenen soğuk hava dalgasıyla, kar kalınlığının yine 2 metrenin üstüne çıkması bekleniyor.

JANDARMA’DAN KAYIPLARA ÖNLEM

Ä°stanbul’a karayoluyla 280 kilometre uzaklıktaki Kartalkaya 2005 sonrasında yurtdışına da açılmıştı. Birkaç sezon üst üste gelen Rus kayak grupları son yıllarda Bolu’ya uÄŸramaz oldu. Åžimdilerde ağırlıklı olarak Ä°stanbullu kayak tatilcileri tarafından tercih ediliyor. Gece eÄŸlencesi, pistlerinin uzunluÄŸu UludaÄŸ kadar olmasa da aÄŸaçların arasında, doÄŸayla baÅŸ baÅŸa kayak yapma imkânı sunuyor. Uludağ’dan diÄŸer farkı, dağın doÄŸu ve batı yüzündeki mekanik tesislerin iki ayrı grup tarafından iÅŸletilmesi, aralarında geçiÅŸ bulunmaması. Her ikisine farklı günlük skipass almak gerekiyor. Oteller konaklayan müşterilerine mekanik tesisleri ücretsiz, sınırsız kullanım imkânı veriyor. Günübirlik kayakçılar ise Grand Kartal ve Kartal otellerinin pistlerine hafta içi 70, hafta sonu 105 TL ödüyor. Dorukkaya ve Kaya Palazzo Ski & Mountain’in pistlerinin günlük kullanımı ise hafta içinde 95, hafta sonunda 125 TL.Â
Kartalkaya’nın pistleri 1850-2200 metre arasındaki irtifalarda. En uzunu 1400 metre. Farklı zorluklardaki 16 pistte hizmet veren 8 mekanik tesis saatte 8 bin kişiyi pistlere taşıyabiliyor. Bu yıl Kaya otellerinin 1500 metrelik lifti yenilendi. En zor parkur aşağıya inildikçe dikleşen siyah pist. Ormandan geçen Yılmaz Demir Pisti usta kayakçıların rotası. Çanak pist ise orta seviyede kayanlara hitap ediyor. Bölge ormanlık. Sis bastığında kaybolma riskine karşı kayakçılara dikkatli olmaları öneriliyor. Pistlerin otellere dönük olması kaybolma riskini azaltıyor.
Dağda 24 saat hizmet veren Jandarma Arama ve Kurtarma Timi, kaybolma vakalarını inceleyerek 136 kritik noktayı uyarı tabelalarıyla numaralandırdı. Bu numaralar sayesinde kayıplara kar motosikletiyle çok kısa sürede ulaşılabiliyor. Jandarma ayrıca kayakçılara ücretsiz bilgilendirme broşürleri dağıtıyor.
Dağdaki otellerde, anlaşmalı oldukları kuruluşların açtığı sağlık odaları bulunuyor. Sağlık odalarında doktor dahil uzman personel görev yapıyor. Acil vakalarda 112’den destek alınıyor.

/images/100/0x0/55eb3de8f018fbb8f8b47647

GÃœNÃœBÄ°RLÄ°K TURLARA RAÄžBET ARTTI

Dağdaki tesislerin İstanbul ve Ankara’dan düzenlediği günübirlik turlarla Kartalkaya’ya gelen kayakçı sayısında son yıllarda yüzde 15’i bulan artış gözleniyor. Geçen sezonda yaklaşık 25 bin kişi bu turlardan yararlandı. Hafta içi günlerde 100, hafta sonunda ise 800-1000 kayakçı otobüsle ulaşım, yemek, skipass dahil sunulan paket turlarla Bolu’ya gidiyor. Ekipman kiralamada yüzde 20 indirim uygulanan bu turlara kayak dersi de dahil edilebiliyor.
Kaya otellerinin günübirlik tur firması CKK Travel, Ankara’dan hafta içinde 135, hafta sonunda 160 TL’ye, İstanbul’dan ise hafta içinde 150, hafta sonunda 175 TL’ye ulaşım, sucuk-ekmek, skipass dahil kayak turu düzenliyor. (Tel: 444 52 92)
Kartal otellerinin birlikte çalıştığı Radikal Tur’un Ä°stanbul’dan günübirlik tur ücreti hafta içinde 145, hafta sonunda 165 TL. (0216 442 57 52)Â

Tur kayağını sevenlere

Bolu’nun az bilinen kayak merkezlerinden biri de kent merkezine 56, Gerede’ye 4 kilometre mesafedeki Arkut Dağı’nda. Kartalkaya Alp disiplini kayakçılara hitap ederken, 1700 metre irtifadaki düz pistleriyle Arkut tesisleri kuzey disiplini kayakçılarına yönelik. Esentepe Oteli’nin uluslararası onaylı iki mukavemet pistinden kısa olanı 1.5 kilometre, uzun olanı 5 kilometre. Her ikisinde de kayaklı yürüyüş, koşu yapılabiliyor. Merkezde iki mekanik tesis bulunuyor. (www.hotelesentepe.com)

Festival martta

Dağda bu yıl açılan Bevees ve Drop Lounge eğlencenin dozunu arttırdı. Her ikisinde de müzik ve dans geç saatlere kadar sürüyor. Pistlerde birkaç haftada bir yarışmalar, eğlenceler düzenleniyor. Gerçek festival ise mart ayında yapılacak. Yurtdışından davetli snowboard ve kayakçıların gösteri yapacağı etkinliğin tarihi henüz belirlenmedi.

Grand Kartal Otel

Dekorasyonu yenilendi

160 odalı otel bu yıl tadilattan geçti, iç dekorasyonu değişti. Kayak taşımak zorunda kalmadan piste çıkılabilen otelin restoranı 500 kişilik. Bar, mini market, butik, konferans salonu, kuaför, kapalı yüzme havuzu, SPA merkezi ve kayak odası var. Her şey dahil sömestrde kişi başı 379 TL. 24-27 Ocak ve 7-10 Şubat’taki 3 günlük paketlerin gecelik fiyatları 320 TL. Bu sene iki kardeş işletme olan Kartal ve Grand Kartal Otelleri’nin pistlerinin yanında Beeves Steakhouse Mountain Club açıldı. Yeme içme ve eğlence hizmeti veriyor.
(www.grandkartal.com.)

Dorukkaya Oteli

Yeni eğlence yeri açıldı

210 oda, 9 süit, iki villalı. 800 kişilik iki restoranı, biri diskolu iki barı, spor merkezi, havuz, sauna, hamam, güzellik merkezi bulunuyor. Bu yıl eğlence mekânı Drop Lounge açıldı. Her şey dahil kişi başı 230, hafta sonunda 400, sömestrede 430 TL. Kayak ekipmanı Rent a Play’den temin ediliyor. (www.kayatourism.com.tr)

Kartal Otel

Hafta içinde her şey dahil 210 TL

160 odalı otelin 11 süit, 19 dubleks ve iki villası bulunuyor. 500 metrelik snowboard pisti, 150 metrelik yürüyen bantı, 500 kişilik restoranıyla hizmet veren otelin sineması, havuzu, hamamı, biri diskolu 4 barı, bowling, bilardo salonları var. Kayak ekipmanları otelin anlaşmalı olduğu Rent-a-Play firmasından temin ediliyor. Konaklama fiyatı her şey dahil 210, hafta sonu 330 TL. Cumartesi tek gece 389, pazar tek gece 250 TL. Sömestr döneminde ise 389 TL. (www.kartalotel.com)

/images/100/0x0/55eb3de8f018fbb8f8b47649

Kaya Palazzo Ski & Mountain

Çocuklara bakım hizmeti

Geçen yıl hizmete girdi. 139 odalı. Havuz, güzellik merkezi, hamam, sauna, spor ve toplantı salonu bulunuyor. Çocuklara bakım hizmeti veriliyor. Kayak ekipmanları Rent a Play’den kiralanıyor. Her şey dahil kişi başı 350, hafta sonu 550, sömestrede 700 TL.
(www.kayatourism.com.tr)

Golden Key

Sömestr tatilinde buzdan heykel ve yoga etkinlikleri yapılacak

43 odalı otelin 40 ve 80 metrekarelik jakuzili süitleri bulunuyor. Restoranlarından birinin mönüsü İtalyan, diğeri Türk ve dünya mutfaklarından oluşuyor. SPA, havuz, çocuk odası, kütüphane, buz pateni sahası, spor salonu, kuaför ve butik var. Kayak ekipmanları anlaşmalı Rent-a-Play’den temin ediliyor. Otelde sömestr tatilinin ilk haftası sanatçı Seçkin Pirim çocuklarla buzdan heykel yapacak. İkinci hafta Neslihan İskit’le yoga etkinliği var. Sevgililer Günü’nde Sibel Köse sahneye çıkacak. Yarım pansiyon çift kişi 560, hafta sonunda 990 TL. 4 gece ve üzeri konaklamaların kabul edildiği sömestrede gecelik 870 TL. (www.goldenhotels.com)

Kayak kirası 40-65, ders ücreti 170 TL

Rent-a-Play adlı firma Golden Key, Dorukkaya, Kaya Palazzo Ski & Mountain, Kartal otellerinin müşterilerine kayak ekipmanı kiralama hizmeti veriyor. Solopet, gözlük, eldiven, mont dahil kayak kıyafetinin günlük kirası 80 TL. Snowboard’u 70 TL, kayak takımlarını yeniliğine göre 55 - 65 TL’ye kiralayabilirsiniz. Kişiye özel kayak dersinin saat ücreti 170 TL. Grup için derslerin fiyatları katılımcı sayısına göre değişiyor. 3 kişi ve üzeri ortalama 100 TL. (www.rent-a-play.com) Grand Kartal Oteli’nin kayak odasında günlük kıyafet kirası 50 TL. Kayaklar yeniliğine göre 40-60 TL, snowboard 50-60 TL’ye kiralanıyor.

False