Çağdaş Hukukçular Derneği'nden tepki

Güncelleme Tarihi:

Çağdaş Hukukçular Derneğinden tepki
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2013 20:42

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan 14 baro, 7 ilde terör örgütü DHKP-C'ye yönelik eş zamanlı operasyonlarda, ÇHD üyesi avukatların gözaltına alınmasına basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen Siirt, Şırnak, Bitlis, Şanlıurfa, Ağrı, Mardin, Van, Muş, Iğdır, Kars, Diyarbakır, Hakkari, Bingöl ve Batman baroları üyeleri adına hazırlanan açıklamayı Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi okudu.

Başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir ve Antalya'da Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) genel merkez ve şube yöneticileri ile üyelerine yönelik kitlesel bir gözaltı dalgası başlatıldığını ifade eden Elçi, şöyle dedi:


“Halen devam eden gözaltı ve yakalama işlemleri nedeniyle sabahın erken saatlerinde 10'u aşkın meslektaşımızın evlerine baskın yapılmış, edindiğimiz bilgilere göre bazı avukatların kapısı kırılmış, gözaltı ve arama işlemlerinde avukatlık yasasının ve diğer usul yasalarına uyulmamıştır. Barolardan sonra Türkiye'nin en büyük avukat örgütü olan ÇHD'nin Genel Başkanı avukat Selçuk Kozağaçlı hakkında da yakalama kararı çıkarılmıştır. Meslektaşlarımıza yönelik saldırıların yanı sıra yaklaşık 1 yıl önce de 46 meslektaşımız mesleki faaliyetlerinden dolayı tutuklanmış ve 26'sı halen tutuklu olarak yargılanmaktadır. Savunma mesleğine yönelik bu saldırıları rutin bir uygulama haline getirme yönündeki adli ve idari uygulamaları kabul edilemez buluyoruz. Doğu ve Güneydoğu'daki barolar olarak mesleğimize, mesleki faaliyetimize ve savunma hakkına yapılan bu hukuka aykırı uygulamayı protesto ediyoruz.”
Avukatlar, açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!