Günü sabah yumurtasız akşam balıksız geçirmem

Haberin Devamı

Günü sabah yumurtasız akşam balıksız geçirmem

Ülkemizde tek çatı altında toplanmış en büyük tam entegre yumurta üreticisi Güres Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mustafa Güres, iş dışı yaşamını Sıradışı’na açtı. Güne bir adet rafadan yumurtayla başlayıp balıkla kapatan Güres, bunu herkese de tavsiye ediyor. Balığa düşkünlüğünün de etkisiyle bir balık restoranı bünyesine katan Mehmet Mustafa Güres, “Bir başka projem de sadece yumurtadan yapılmış lezzetlerin sunulacağı AVM’lere yönelik fast-food zinciri” diyor.

HAYAT FELSEFESİ
Hayat kısa. Gün geçireyim diye düşünmemek, güzel yaşamak lazım. Kimse için kötü düşünmem. Yanlış yapmam. Yapılmasını da istemem. Yapanla işim olmaz.

Haberin Devamı

OTOMOBİL
Arabayı asla üzmem

* Kendi kazancımla aldığım ilk binek aracım 1969 model Ford Taunus’tu.
* Otomobile çok meraklı olduğum için daha sonra çeşitli BMW, Chevrolet Camaro, Doch’um oldu. Bunları vermeyip elimde tutsaydım bugün elimde üst düzeyde antika araba kolleksiyonu sahibiydim.
* Şu an Mercedes Viano ve Land Rover Jeep sahibiyim.
* Şoförüm var ama özel günlerde kendim kullanırım.
* İyi bir sürücüyüm. Arabayı üzmem. Gaza da frene de basmam. Bu yüzden beni her şoför taşıyamaz. Gerçi, çevre yolu hariç İzmir’in yolları 60’ların yollarından farksız. Çok fazla da yapabileceğiniz bir şey yok.
* Çok titizimdir, arabalarıma çok iyi bakarım, sigara içirmem. Benden araba alan teşekkür etmiştir.
* Bir otomobil alırken güven, sağlamlık, yola tutuş, yakıt tüketimi, dizayn, iç konfor gibi kriterlere dikkat ederim.

BESLENME
Her sabah 1 yumurta

* Kahvaltısız evden çıkmam. Haftanın üç günü klasik kahvaltı yaparım. Bazen buna Afyon kaymağı ve keçi peyniri ilave olur. Dört gün de tahıllı gevrekler, light süt ve kuru meyve yerim. Ancak her gün mutlaka rafadan bir yumurta tüketirim. Bir tutam maydonozu da eksik etmem.
* Öğlenleri ofiste pişen yemeği tercih ederim. Mevsim sebzeleriyle yapılmış zeytinyağlı lezzetler olsun isterim. Bakliyattan da uzak durmam.
* Akşamları soframda genellikle ızgara balık ve salata olur.
* Ara öğün olarak bitki çaylarıyla birlikte ceviz başta olmak üzere kuruyemiş atıştırırım. Akşam yemeğinden önce de yine mevsim meyvelerinden oluşan tabağım gelir.
* Yemek için yemem. Hakkı verilmiş, ağır ağır pişen lezzetlerden hoşlanırım. Çok yemem. Her şeyden kararında tüketirim. Sofradan aç kalkmaya özen gösteririm.
* Soslu yemekleri tercih etmem. Bence sos tatsız şeylere konur.
* Gözde mutfaklarım Türk, Yunan ve İtalyan’dır.
* Seyrek de olsa mutfağa girerim. Böreğinden kavurmasına aklınıza ne geliyorsa yaparım. İçinde her türlü sebze, biraz kıyma, bir tutam da maydonoz bulunan yumurtam ünlüdür. Ölçü bilmem, her şey göz kararıdır.

Haberin Devamı

MEKAN
Balık dışında yemem

* Balık dışında dışarıda pek bir şey yemem. İzmir’de grubumuza ait 1inci Kordon Balık Pişiricisi’ne gidiyorum. Urla’da ise Yengeç’te yerim.
* İstanbul’da genelde et yapan yerleri tercih ederim, Günaydın ve Nusret’ten hoşlanırım.
* Ankara’da Trilye Restoran.

SPOR
Voleybolla ilgilendim

* Bir dönem amatör olarak Çimentaş ve Yupi’de voleybol oynadım.
* Yine amatör olarak futbolla ilgilendim, kalecilik yaptım. Şimdi iyi bir futbol izleyicisiyim.
* Şu an köpeklerimle birlikte yürümenin dışında bir spor yapamıyorum. İki günde bir 45 dakika yürürüm. Doğaya çıkamadığım zamanlarda bantta yürürüm.
* Yazın da bol bol yüzerim.

TATİL
Tekne tatilini severim

Haberin Devamı

* Yıllardır tekneyle tatil yaparım. Aralıklarla bir ayı bulur. Tüm Ege kıyılarını, Yunan adalarını dolaşırım. 15 senelik denizciyim. Eggs (Güçlü) isminde bir teknem var. Kaptanı benim.
* Yurtdışı gezilerim genelde üç gündür. İki gününü iş, bir gününü tatil olarak değerlendiririm.
* Tatil bence kafa toplamak, yenilenmek demek. “Seyahat sağlıktır” diye bir de slogan var. Kişi ve kurumun sağlığı için tatil kaçınılmaz.

Günü sabah yumurtasız akşam balıksız geçirmem

HOBİ
Fotoğraf biriktiriyorum

* İşimden sonraki hobim tekne. Yaz-kış demem her hafta sonu Çeşme’ye gider, zamanımı teknede geçiririm.
* Bir diğer hobim futbol. İyi bir izleyeciyim.
* İş, siyaset, sanat, sporda benim için değerli insanlarla fotoğraf çektirip biriktiririm. Bir tür koleksiyon. En son, dört dönem Antep milletvekilliği yapan babama ait Meclis’in yayımladığı kitaptan çıkardığım fotoğrafları ekledim.
* Ayrıca, İstiklal Savaşı’nda Çanakkale’de topçu teğmen olarak görev yapan babamdan en büyük çocuğu olduğum için bana kalan madalya var. Manevi değeri çok büylük, gözüm gibi bakıyorum.
* Film seyretmekten keyif alırım. Macera severim.
* Akşamları dostlarla buluşup yiyip, içip, sohbet etmeyi severim.
* Kitap çok okuyamıyorum ama müzikle aram iyi. Kaliteli her müziği severim, ayırmadan dinlerim.

Haberin Devamı

KARİYER
Gazetecilik mezunuyum

* Ege Üniversitesi Gazetecilik-Halkla İlişkiler mezunuyum. Ama hiç yapmadım.
* Cumhuriyet’e “Evet” diyen kurucu milletvekilleri arasında yer alan babam Ahmet Remzi Güres, Gaziantep’ten Ege’ye göç ettikten sonra tarla ziraati ve büyükbaş süt hayvancılığıyla uğraşıyordu. Ben ve kardeşim Ömer de ona yardımcı oluyorduk. İş hayatına atılmam bu şekilde oldu.
* O zamanlar marketler yoktu. Güres Çiftlik Ürünleri diye dükkanlar açtık. Kendi ürünlerimizi sattık. Sonra marketler devreye girince kapattık.
* Büyükbaştan tavukçuluğa yöneldik, yumurtacılığa başladık. Başlangıçta hobi olarak yaptığımız bu uğraş, zamanla ana işimiz oldu. Birikimimizi, enerjimizi, mesaimizi yumurtacılığa verdik. Sadece bu işe odaklandık. Yumurtadan kazandığımızı yine yumurtaya yatırdık. Günümüzde bırakın Türkiye’yi dünyanın tam entegre en büyük yumurta üreticilerinden biriyiz.
* Memleketine aşık biri olarak, yaklaşık 700 kişi istihdam ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Onlarla bir abi, bir baba ilişkisi içindeyim.

Haberin Devamı

TOPLANTI
Kararları ortak alırız

* Her çarşamba öğleden sonra toplanırız. Ortalama iki saat sürer. Yapılmış, yapılacak konular süzgeçten geçer.
* Biz aile şirketiyiz. Yönetim kurulumuz aile üyelerinden oluşur. Üçüncü kuşak da işin içinde. Onların önerilerini dinleriz. Tecrübelerimizle harmanlarız. En efektif olanları hayata geçiririz. Kararları ortak alırız.
* Hafta içinde de zaten mail ortamında sürekli haberleşiriz.

GÜNE BAŞLANGIÇ
7 saat uyku bana yeter

* 24.00’ü geçirmem, yatarım. 7.30’da da kalkarım. 9.30’da işte olurum. Aradaki sürede sporumu yapar, duşumu alır, kahvaltımı eder, televizyondan haberleri dinler, iki gazeteye göz atar, giyinir ve çıkarım.

MODA
Takım, kravat sevmem

* Rahat kıyafetten hoşlanırım. İş sporu giyinirim. Takım elbise, kravat beni sıkar.
* Mavi tonları severim. Ama bir renkte de takılmam. Kişiliğinize uygun olmak kaydıyla her renkten giyinmekten yanayım. Zira, hem zihninizi hem de kendinize olan güveninizin önünü açar.
* Nasıl herkes kendisinin diyetisyeniyse aynı zamanda modacısıdır da...
* Zor müşteriyim. Kendime neyin yakıştığını bilirim. Dolayısıyla dolduruşa gelmem. Kimse bana istemediğim, üzerime oturmayan bir şey satamaz.
* Alışverişten sıkılırım. Bu nedenle ihtiyaçlarımı belirleyip giderim, elimle koymuş gibi alır çıkarım.

SOSYAL MEDYA
SMS ve mail yeterli

* Facebook’ta da Twitter’da da yokum. SMS ve mail bana yetiyor.

SEVİMLİ DOSTLAR
Köpek hakiki dosttur

* Golden Retriver cinsi iki köpeğim var. Biri Arthur, diğeri Alice. Evin bahçesinde bakıyoruz. Ayrıca, Saruhanlı’daki işletmemizde üç tane daha var.
* Aslında, yıllar öce Alman Bulldog Boxer’ım vardı. Ölümü üzerine arkadaşımı kaybetmiş gibi hissedip bir daha almayacağıma dair kendime söz vermiştim. Ama kızım alıp getirince hayır diyemedim. Köpek hakiki dosttur.

ASTROLOJİ
Yanlışı hiç unutmam

* Akrep burcuyum. Tüm özelliklerini taşıdığımı düşünüyorum. Duygusalım, hassasım, organizasyon kabiliyetim üst seviyede, kinciyim, yapılan yanlışı unutmam.

Günü sabah yumurtasız akşam balıksız geçirmem

Yazarın Tüm Yazıları