Birand'ı kaybettik

Güncelleme Tarihi:

Birandı kaybettik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2013 18:46

Safra kesesindeki stendin değişimi için yattığı hastanede, kalbinde komplikasyon meydana gelen Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti. Mehmet Ali Birand’ın vefat ettiğini oğlu Umur Birand hastane önünde yaptığı açıklamayla duyurdu. Birand için ilk tören yarın saat 10.00'da Doğan TV Center'ın önünde yapılacak. Birand'ın cenazesi daha sonra Teşvikiye Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Anadolu Hisarı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.

Haberin Devamı

Yapılan yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Mehmet Ali Birand dün saat 18.29'da yaşamını yitirdi. Efsane gazetecinin ölüm haberini, hastane önünde bekleyen gazetecilere konuşan oğlu Umur Birand açıkladı.



CUMHURBAŞKANI GÜL: YERİ DOLDURULAMAYACAK BİR GAZETECİYDİ

Umur Birand, gözyaşlarını güçlükle tutarak yaptığı açıklamada, “Babam 71 yaşındaydı. Hiç beklenmedik bir şeydi. Eminim ki hepinizle çalıştı ya da çalışmadı. Son elektriğe kadar ben ve annem yanındaydık. Bütün arayan, telefon eden, gelen bekleyen arkadaşları, meslektaşları, devlet büyükleri, tanıdık tanımadık herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Birandı kaybettik


Haberin Devamı
BABASININ ÖLÜM HABERİNİ BÖYLE DUYURDU

Umur Ali Birand, ameliyatın çok basit bir ameliyat olmasının beklendiğini  ifade ederek, şöyle devam etti:

"Hatta salı gecesi yayına çıkmak için Süleyman Ağabey'i (Süleyman Sarılar) yönlendiriyordu. Bizimle konuşuyordu. Hiç beklenmedik bir Sizi mahcup ettik ki Mehmet Ali Bey’i tekrar karşınıza getiremedik. Hepinizin başı sağolsun. Çok sağolun.”

İLK TÖREN DOĞAN TV CENTER'DA DÜZENLENECEK

Birand için ilk tören yarın saat 10.00'da Doğan TV Center'da düzenlenecek. Kanal D'den yapılan açıklamada, "Kanal D Haber Grup Başkanı ve Ana Haber anchormenimiz, duayen gazeteci, sevgili Mehmet Ali Birand'ın aramızdan ayrılmasının üzüntüsü içindeyiz. İşine ve sevdiklerine olan tutkusunu, hayatı dolu dolu yaşamasını her zaman örnek aldığımız, Türkiye'nin en önemli televizyon habercilerini yetiştiren Mehmet Ali Birand, hepimizin arkadaşı, sevgi ve saygı duyduğu bir büyüğüydü. Mehmet Ali Birand'ı, yarın saat 10.00'da, uzun yıllardır çalıştığı Doğan TV Center'da yapacağımız törenle uğurlayacağız.Türk medya dünyasının başı sağolsun" denildi.

Mehmet Ali Birand'ın cenazesi daha sonra Teşvikiye Camii'ne götürülecek. Öğlen namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Birand'ın cenazesi Anadolu Hisarı'ndaki aile kabristanına defnedilecek.

Haberin Devamı

CENAZEYE CUMHURBAŞKANI DA KATILACAK

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Gül, Birand'ın yarın öğle vakti Teşvikiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazında bulunacak.

"BEN DE BABAMI KAYBETTİM"
Kanal D Haber Direktörü Süleyman Sarılar ise gözyaşlarını tutamayarak, “Türkiye büyük bir gazetecisini kaybetti. Ben de babamı kaybettim” dedi.



ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI / WEB TV

Haberin Devamı

MEHMET ALİ BİRAND HAYATINI KAYBETTİ / WEB TV

DOSTLARI MEHMET ALİ BİRAND'I ANLATTI / WEB TV

SEVENLERİ HASTANEYE KOŞTU
Birand’ın tedavisinin sürdürüldüğü Amerikan Hastanesi’ne sabah saatlerinden itibaren meslektaşları, siyaset ve iş dünyasından önemli isimler akın etti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök, Show Haber Müdürü Ali Kırca, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Cem Boyner, Yılmaz Ulusoy, Hüsnü Özyeğin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hastaneye gelerek doktorlardan bilgi almıştı.

Haberin Devamı

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞMİŞTİ
Türk haber televizyonculuğunun efsane isimlerinden Mehmet Ali Birand, dün safra kesesindeki stent değişimi için Amerikan Hastanesi’nde ameliyat olmuştu. 71 yaşındaki deneyimli gazetecinin operasyon sırasında kalbinin durduğu ve doktorların çabasıyla yeniden çalıştırıldığı ortaya çıkmıştı.

Amerikan Hastanesi’nden dün yapılan son açıklamada ise,“Safra yollarındaki darlığa yönelik bir girişim geçiren Mehmet Ali Birand, gözlenen kardiyak sorunlar nedeniyle yoğun bakımda izlenmektedir” denilmişti. Birand’ın bu sabah saatlerinde durumunun kötüye gittiği ve beyin ölümünün gerçekleştiği bilgisi gelmişti.

Haberin Devamı

YARIM ASIRLIK MESLEK HAYATI
Mehmet Ali Birand, 9 Aralık 1941'de İstanbul'da dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi mezunu olan Birand, meslek hayatına 1964 senesinde Milliyet Gazetesi'nde başladı.

1985 yılında TRT ile başlayan televizyonculuk kariyerini “32. Gün” programıyla zirveye taşıdı. Programında birçok Türk politikacının yanı sıra dünya liderlerini de ağırladı.

Gazeteciliğin yanı sıra çok sayıda kitap da yazan Birand’ın 12 Eylül darbesi, 1974 Kıbrıs Çıkartması ve Türk-Yunan ilişkisini anlatan kitapları İngilizce, Almanca ve Yunanca’ya çevrildi.

Kanal D Haber Grup Başkanı ve Posta Gazetesi Köşe yazarı olan Birand, ulusal ve uluslar arası birçok ödül aldı.

Can Dündar, Mithat Bereket, Çiğdem Anat gibi birçok gazetecini yanında yetişti.

Evli ve bir erkek çocuk babası olan usta gazeteci, Fransız “Chevalier de L’Ordre National de Merite” unvanına sahipti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!