Şeker Piliç, hisse satışı için masada

Güncelleme Tarihi:

Şeker Piliç, hisse satışı için masada
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2013 16:57

Şeker Piliç hisse satışı için Torunlar Gıda ile masaya oturdu. Açıklama Kamu Aydınlatma Platformu'na yapıldı.

Haberin Devamı

KAP'a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şirketimiz çoğunluk hissedarları Sn.Ali BOR ve Sn.Osman BOR ile potansiyel yatırımcı Torunlar Gıda San. ve Tic. A.Ş. arasında, şirketimiz hisselerinin satışı ile ilgili olarak, bağlayıcı olmayan görüşmelere başlanmıştır. Bu görüşmelerin sonucu olan somut gelişmeler daha sonra kamuya, usulüne uygun olarak açıklanacaktır."

İLK GÖRÜŞME  CUMARTESİ GÜNÜ
Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Bor, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, Torunlar Gıda ile görüşmelere cumartesi günü başlayacaklarını söyledi. Bor, satılacak hisse oranı konusunda şimdilik netleşen bir durumun olmadığını, ancak kendilerine ait bir payın olacağını söyledi. Bor ayrıca, Torunlar Gıda ile uzun yıllar öncesine dayanan büyük çaplı bir ticaretlerinin olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Osman Bor, şirketlerinin, beyaz et sektörünün en büyük ilk 10 firması arasında yer aldığını söyledi.

DEĞERİ 93 MİLYON TL

Şirketin piyasa değeri 93 milyon TL seviyesinde. KAP'a yapılan açıklamadan sonra borsada yukarı yönlü sert hareket segileyen Şeker Piliç hisseleri yüzde 11 değer kazanarak 2.11 TL'ye çıtı.

Şeker Piliç'in temeli 1960'da Emel Tavukçuluk adı ile atıldı. Şirket, tavuk ve yumurta üretimi yanı sıra 1990'da da yem fabrikası kurdu. Şirket,  Türkiye'nin ilk halka açık beyaz et firması olarak biliniyor. Şirketin hisse senetleri 13 yıl önce halka arzedilmişti.

Şeker Piliç, 2009'da önemli bir yapılanmaya gitmiş, logosunu değiştirmişti. Şirketin halka açıklık oranı ise yüzde  29,8 seviyesinde.

İstanbul Sanayi Odası'nın son açıkladığı 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Şeker Piliç 326 milyon lira ciro ile 241'inci sırada yer almıştı.

 

Şeker Piliç, hisse satışı için masada

Ali ve Osman Bor kardeşler şirketin yönetiminde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!