Tatlıses'ten çağrı

Güncelleme Tarihi:

Tatlısesten çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2013 15:58

Tekirdağ’da, emekli baba ve ev kadını annenin iki kızından biri olan ve milyonda bir görülen ’Gardner Sendromu’ hastalığı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren 23 yaşındaki Refiye Yılmaz’ın sağlığına kavuşması için yardım seferberliği başlatıldı. Genç kız için ünlü türkücü İbrahim Tatlıses de Twitter'dan açıklama yaparak elinden geleni yapacağını belirtti.

Haberin Devamı


Emekli Mustafa ve ev kadını Esma Yılmaz çiftinin iki kızından biri olan Refiye Yılmaz’a, 7 yıl önce başlayan ağrıları nedeniyle gittiği hastanede ’Gardner Sendromu’ hastalığı teşhisi konuldu. Babası da bu hastalığın pasif taşıyıcısı olan Refiye Yılmaz’ın 2008 yılında bağırsağı alındı. 6 ay önce de ince bağırsağında tümör olduğu belirlenen Yılmaz’ın tedavisi Türkiye’de yapılamayınca, ailesinin yaptığı araştırmalarda, hastalığın tedavisinin Amerika’nın Miami kentinde gerçekleşebileceği öğrenildi.


TATLISES DE YARDIM ÇAĞRISI YAPTI



Aralarında ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in de bulunduğu binlerce kişi, Twitter üzerinden ileti paylaşarak Refiye Yılmaz için yardım çağrısında bulundu.

Çıkan haberlerin ardından bugün çok sayıda kişinin yardım için kendisini aradığını belirten Refiye Yılmaz, "Bütün umutlarımın tükendiği bir noktada bu gelişmeler oldu. Artık hayata daha umutla bakıyorum. Ben de yaşıtlarım gibi beyaz gelik giymek istiyorum kefen değil. Başbakanıma sesleniyorum, ölmek istemiyorum. Beni ABD’ye göndersinler vakit çok geç olabilir."

Haberin Devamı

Tatlısesten çağrı



SAĞLIK BAKANLIĞI’NA MEKTUP YAZMIŞ



Refiye Yılmaz, 26 Aralık 2012 sağlık durumunu anlatan bir mektubu Sağlık Bakanlığı’na yazdığını, ancak kendisine hiçbir cevabın gelmediğini söyledi.

ANNE: ’KIZIM KURTULSUN BAŞKA BİR ŞEY İSTEMİYORUM’



Refiye Yılmaz’ın annesi 53 yaşındaki Esma Yılmaz, kızının bir an önce sağlığına kavuşmasını ve mürüvvetini görmek istediği söyledi. Esma Yılmaz, "Kızım Hukuk Fakültesi sınavlarını kazandı. Ancak imkansızlıklar ve hastalığı yüzünden okuyamadı. İnşallah yetkililer ve tüm yardımda bulunanlar sayesinde hayata kaldığı yerden devam edecek" dedi.

Tekirdağ Valiliği’nin açtığı hesapta dün 300 lira para toplanırken, bugün bu rakamın 60 bin lirayı bulduğu belirtildi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!