Hurriyet.com.tr duyurdu, SGK harekete geçti

Güncelleme Tarihi:

Hurriyet.com.tr duyurdu, SGK harekete geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2013 12:15

Tekirdağ'dan dün gelen bir haber okuyan herkesin yüreğini sızlattı. Milyonda bir görülen bir hastalık nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Refiye Yılmaz’ın çığlığını Hurriyet.com.tr duyurdu. Haber, sosyal medyada yüzbinlerce kişi tarafından okundu ve paylaşıldı. Bunun üzerine Tekirdağ Valiliği harekete geçti, Kızılay yardım kampanyası başlattı. Refiye’ye yardım etmek isteyen binlerce vatandaş RY yazıp 2868’e mesaj attı. 2868’e 6 saatte 25 bin mesaj geldi, Tekirdağ Valiliği hesabında ise bir günde 60 bin TL toplanarak yardım miktarı 200 bin liraya yükseldi. Refiye Yılmaz hurriyet.com.tr'de yer alan kendi haberini de ilgiyle okudu.

Haberin Devamı


 

YORUM YAZMAK İÇİN TIKLAYIN


O ARTIK GÜLÜYOR / FOTO GALERİ - Seyit Erçiçek'in objektifinden

REFİYE YILMAZ KONUŞTU: “BEYAZ KEFEN YERİNE BEYAZ GELİNLİK…”

Tekirdağ’da, emekli baba ve ev kadını annenin iki kızından biri olan ve milyonda bir görülen ’Gardner Sendromu’ hastalığı nedeniyle sıkıntılı günler geçiren 23 yaşındaki Refiye Yılmaz’ın sağlığına kavuşması için yardım seferberliği başlatıldı. Düne kadar kefen giyeceği günü beklediğini söyleyen Refiye Yılmaz, "Artık tekrar doğmuş gibiyim. Beyaz kefen yerine, beyaz gelinlik giyeceğime inanmaya başladım" dedi.

BAKAN ÇELİK: NE GEREKİYORSA YAPIN
Hurriyet.com.tr'nin Refiye Yılmaz'ın durumunu gündeme getirmesinin ardından, konu Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde bizzat Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e aktarıldı. Çelik de, "ne gerekiyorsa yapın" talimatı

Hurriyet.com.tr duyurdu, SGK harekete geçti
YARDIM SEFERBERLİĞİ

Bu arada Tekirdağ Valiliği’nin açtığı hesapta dün 300 lira para toplanırken, bugün bu rakamın 60 bin lirayı bulduğu belirtildi. Kızılay'ın başlattığı kampanyada ise Refiye için daha bir gün dolmadan 25 bin SMS atıldı. Toplam yardım miktarı 200 bin liraya yaklaştı.

NASIL BAĞIŞ YAPILABİLİR

İnternetten:
Türk Kızılayı’nın resmi internet sitesindeki (www.kizilay.org.tr) bağış sayfasından Refiye Yılmaz bağış seçeneğine girerek, yine açıklama kısmına “Refiye Yılmaz” yazarak, dilediğiniz tutarda bağış yapabilirsiniz.

Bankalardan:
Türk Kızılayı bağış hesabı bulunan bankaların şubelerine giderek, hesap menüsündeki açıklama kısmına “Refiye Yılmaz” yazarak, dilediğiniz tutarda bağış yapabilirsiniz.

Yurtdışından:
İnternet sayfamızda yayınlanan IBAN numaralarına veya Almanya’da bulunan Ziraat Bankası Türk Kızılayı hesabına, açıklama kısımna “Refiye Yılmaz” yazıp transfer yaparak, dilediğiniz tutarda bağış yapabilirsiniz.

(Ziraat Bankası International AG / Kontrol No:1080000001 / BLZ:51220700 / IBAN:DE26512207001080000001 / SWIFT:TCZBDEFF)

İnternet Bankacılığı: Tüm Bankaların internet şubelerinde yer alan “Kızılay Bağış Menülerinde” genel bağış seçeneğine “Refiye Yılmaz” yazarak, dilediğiniz tutarda bağış yapabilirsiniz.
verdi.

Haberin Devamı


SAĞLIK BAKANI AKDAĞ: GEREKİRSE YURTDIŞINA DA GÖNDERİRİZ

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, Refiye Yılmaz'a sahip çıktı. Bakan Akdağ, Hürriyet"e yaptığı açıklamada, "Refiye Yılmaz sahipsiz değildi, bundan sonra da sahipsiz olmayacak" diye konuştu. Basın danışmanı aracılığıyla Hürriyet'e açıklama yapan Bakan Akdağ, gerekmesi halinde Refiye Yılmaz'ın yurtdışında tedaviye gönderilebileceğini söyledi. Sağlık Bakanı şu ifadeyi kullandı:


"Kamuoyunun duyarlılığı, bizim milletimizin kadirşinaslığını gösteriyor. Refiye Yılmaz, hiçbir zaman sahipsiz değil, bundan sonra da olmayacak. Dünyaya sağlık hizmeti götüren, Afrika'ya hastane açan hükümetimiz, kendi vatandaşımız tedavi ettirmekten aciz değildir. Gerekirse, Refiye Yılmaz'ın yurtdışındaki tedavi ücretlerini hükümetimiz karşılayacak durumdadır."  Tepecik hastanesinin ince bağırsak nakilleri konusunda dünyanın önde gelen tedavi merkezlerinden biri olduğunu da kaydeden Akdağ, "uzmanlar tarafından tedavisinin yurtdışında yapılacağı yolunda bir karar çıkması halinde, hükümetimiz yurtdışı tedavi masraflarını da karşılayacaktır" dedi.

Haberin Devamı

 
SGK'dan son iki aydır "tam sigortalı" olduğu saptanan Refiye Yılmaz'ın durumu şöyle;

 

 
SGK: "BİZ YURTDIŞINA DA GÖNDERİRİZ, İLACINI DA ÖDERİZ. ANCAK SAĞLIK BAKANLIĞI RAPOR VERMELİ"
 
Refiye Yılmaz'ın tedavisinde kullanılabilecek bir ilaç var. Ancak bu pahalı ilaç, Yılmaz'ın hastalığı olan Gardner sendromu için Sağlık Bakanlığı'nın oluşturduğu "kullanılacak ilaçlar" listesinde bulunmuyor.  Yine de, tedaviyi üstlenen doktorun isteği, Sağlık Bakanlığı'nın da onayı ile bu ilaç SGK tarafından ödenebiliyor.
Refiye Yılmaz'ın tedavisini takip eden doktor, tam beş kez Sağlık Bakanlığı'na bu ilacı kullanmak istediğini bildirmiş ve izin başvurusunda bulunmuş. Ancak bugüne kadar Sağlık Bakanlığı'ndan hiç yanıt verilmemiş.
 
SGK yetkilileri Hürriyet'e yaptıkları açıklamada, Refiye Yılmaz'ın "gerekmesi halinde yurtdışında tedavisinin tümünün de SGK tarafından karşılanacağını belirttiler. Ancak bunun için de resmi bir prosedür gerekiyor; Buna göre, tedavinin yurtdışında yapılması için bir hastaneden rapor alınması gerekiyor. Yine konuyu araştıran SGK yetkililerine göre, bu konuda da Ege Üniversitesi devreye girmiş durumda. Ege Üniversitesi'nin RefiyeYılmaz hakkında "tedavisi yurtdışında yapılmalı" raporu vermesi, bunun da Türkiye'deki hakem hastanelerden biri tarafından, ardından da Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanması halinde yurtdışına tedaviye gidecek. Tüm masrafları SGK tarafından ödenecek.  

 

Haberin Devamı

HABERİNİ İLGİYLE OKUDU

 

Hürriyet Dünyası'ndan Fatma Aksu'ya konuşan Refiye Yılmaz, hurriyet.com.tr'nin manşetindeki kendi haberini de ilgiyle okudu. Bu anları Seyit Erçiçek fotoğrafladı.

 

Hurriyet.com.tr duyurdu, SGK harekete geçti

Fotoğraf: Seyit Erçiçek

 

 

REFİYE BEYAZ GELİNLİK HAYALİ KURMAYA BAŞLADI 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!