Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

İŞ İSTEYENLERE İŞ DUYURUSU

Ayse Hanım Merhaba,

Ben size bir temizlik firmasının personel ihtiyacı için yazıyorum. Firmanın ismini de yazıyorum siz yetiş Ayse bölümünde belirtmeyin.
İş ilanları da verilmiş olmasına rağmen insanlar iş beğenmedikleri için temizlik işçisi bulunması biraz zor oluyor. İstanbul Yenibosna …'ta çalışacak, bay, 40 yaşını aşmamış, askerliği yapmış, vardiyalı çalışabilecek, 3 Temizlik, 3 Taşıma personeli aramaktayız.
Asgari ücret+SGK+ 85 TL verilecektir. Güngoren, B.evler civarında oturanlar için daha kolay olur ama işe gerçekten ihtiyacı olan herkes başvurabilir.
Yetiş Ayşe bölümünde yayınlayabilirseniz sevinirim. Bana yönlendirebilirsiniz bu adrese veya … numaralı telefondan Barış Bey ile de görüşebilirler. Yardımlarınız için teşekkür ederiz.

Haberin Devamı

İyi akşamlar,
Bilge
 
CEVAP: Sevgili Bilge, elbette yayınlarım, hem de büyük keyifle. Öyle çok okur dostum iş arıyor ve bulamıyor ki eminim bu sayede hem işveren hem de iş arayan pek çok kişi mutlu olacaktır. Ben her zaman desteğe hazırım. İşe başvuracak olanlar da Yetiş Ayşe okuruyum diyerek beni referans gösterebilirler, tüm okur dostlarıma referans olurum seve seve.

……

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Bana Duygu Hanım’ın iletişim bilgilerini iletebilir misiniz?
Güler
CEVAP: Güler Hanım, iletişim bilgilerini gönderdik, sevgiler.

……

Dilber Hanım

Merhaba,
Dilber Hanım acil gıda yardımına ihtiyacı olduğunu bildiriyordu. Bu kış gününde aklım onda, lütfen acilen cevap verebilir misiniz?

Teşekkürler

Zeliha


CEVAP: Zeliha’m iletişim bilgilerini gönderdik, öperim.
……

DEPARTMANIMIZ ADINA YARDIM

Sevgili Ayşe Hanım,

Hürriyette yazılarınızı büyük bir keyifle, zaman zaman da hüzünlenerek okuyor, takip ediyorum.
İnsanların incir çekirdeğini doldurmayacak dertler peşinde ağlayıp durduğu günümüzde bazı insanların yaşama tutunabilme adına verdiği mücadele beni de ayakta tutuyor.
Özel bir Havayolunda Müdür konumunda çalışmaktayım. Pazartesi günü yayınladığınız yazınızda Van’ın Özalp Akçay Mezrasından yazan Pakize Altan’a departmanımız adına yardımda bulunmak isteriz.
Kendisi ile nasıl iletişim kurabiliriz? Yardımcı olmanızı rica edebilir miyim?
Dünya sizin gibi insanlarla güzel, lütfen devam edin tüm girişimlerinize.
Sizden haber bekliyoruz.
Selam ve saygılar
Necla

Haberin Devamı

CEVAP: Necla Hanım, dünya asıl sizin gibi insanlarla güzel. Harikasınız. Bilgileri gönderdik, başarılar dilerim size ve ekibinize.

……

MÜZİSYENİM

İyi çalışmalar Ayşe Hanım,
Pazartesi gecesi yaşadığınız durumdan dolayı geçmiş olsun. Zaman zaman size yazıyorum, hatırladınız umarım görme engelli okurunuzum, devlet memuruyum müzik ile aram oldukça iyi, aynı zamanda Türkiye 1inciliği ödülüne de sahibim.

Hafta sonlarımı gerek halk müziği radyoları veya çeşitli müzik yapılan lokallerde canlı müzik yaparak değerlendirmek istiyorum. Hafta sonları inanın evde oturmaktan çok sıkılıyorum müzik canlı müzik yapan kafe, restaurantlarda canlı müzik yapmayı mesleğimi sergilemeyi de çok istemekteyim. Bana bu imkânı verebilecek radyo, tv ve restaurantlar varsa telefonumu sizden alabilirler…
Tabii telefonumu ve ismimi gazetede yayınlamayacağınıza inanıyorum.
Çalışmalarınızda başarılar diliyorum siz insanlara inanın müthiş bir şekilde yardımcı olarak güzel ve manevi değeri son derece büyük bir sevap işliyorsunuz yüce Allah’ım sizin de yardımcınız olsun öpüyorum saygılar.

Haberin Devamı

CEVAP: Tabi ki sizi hatırlıyorum. İşlerinizde başarılar dilerim. İletişim kurmak isteyenlere bilgilerinizi iletirim.
……

ZOR GÜNLER

Bu saatte anlayın ne durumda olduğumu diyerek ve derin bir of çekerek yazıyorum. Yaşım daha 22. Kendimi bildim bileli çalışıyorum aynı zamanda öğrenciyim. Ama elde avuçta hiç bir şey yok, tek başına bu hayatın yükünü çekmekten yoruldum inanın bana.
Nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum ama anlarsınız benim halimden. Yaklaşık 6bin TL borç yüzünden zor günler geçiriyorum. Bir umut diyerek sizlerden yardım dileniyorum. Dediğim gibi çalışıyorum ama yetmiyor yetinemiyor.
 Belki de bir son çare olursunuz bana. Ne kadar utansam sıkılsam yüzüm kızarsa da Belki diyorum. Belki.
Emre

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Emre, daha yaşın çok genç. Önünde öyle bir uzun hayat var ki… Her insanın hayatında inişler çıkışlar, iyi günler kötü günler olur. Asla pes etmemelisin, bu günler de geçecek. Okur dostlarımdan yardım etmek isteyen olursa yönlendiririm. Kolaylıklar diliyorum.

……
 

YARDIM İÇİN İLETİŞİM BİLGİSİ

Ayse Hanım merhaba,
Bugünkü yazınızda yayınladığınız Dilber Hanım’ın iletişim ilgilerini gönderebilir misiniz?

Teşekkürler,
Eda

CEVAP: Eda’m, iletişim ilgilerini gönderdik. Öperim sarılarak.

……

KARS’TAKİ YETİM ÇOCUKLAR

Ayşe Hanım,
24 Aralık tarihli yazınızda yer alan Kars’taki yetim çocuklara yardım isteyen Gülse Hanım’ın iletişim bilgilerini rica edeceğim. Hem dul kalan anne için hem de çocuklar için bir şeyler göndermek isterim.

Haberin Devamı

Elimde 38 beden mont-kaban ve 38-39 numara bot, ayrıca kazaklar mevcut.
Yalnız öncelikle bu annenin ihtiyacı varsa, daha doğrusu beden oluyorsa ona göndermek isterim. Yoksa bir ihtiyaç sahibine göndereyim.


Ceren

CEVAP: Sevgili Ceren gönderdik, sevgiler.

……


Biz İstanbul Üniversitesi’nin yeni açılan açık öğretim fakültesi öğrencileriyiz.
Kayıt olurken “kitap verilmeyecek, öğrenci işleri sisteminden videolar yüklenecek, oradan bakabilirsiniz” denmişti ancak aradan geçen aylar boyunca bazı derslerin videoları yüklenmedi.
Nedenini sormak istediğimiz zaman aradığımız telefon numarası saatler boyu çalmakta ancak açan olmamaktadır (yetkiliye sorduğumda biz her dakika burada değiliz dedi).
Yetkili videoların neden yüklenmediği sorusuna cevap olarak; hocaları sıkıştırıyoruz ama onlar ağır davranıyor, bizim yapacağımız ancak bu kadar dedi.
Ders geçme sistemi ise 50 alan geçer, ortalama da 50 olacak şeklindedir ancak bu durum örneğin Çin tarihi gibi zor derslerde imkânsız olmaktadır.
 Çan eğrisi olsun diye söylediğim yetkili o beni aşıyor, isterseniz dilekçe yazın diye cevap veriyor.
Bu nedenle derslerden kalmaktayız.
Bu yaşananların hepsi bir Türkiye klasiğidir alt yapı kurulmadan öğrenci alınmaya başlanmıştır.
Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.
Auzef COĞRAFYA TARİH FELSEFE SOSYOLOJİ İŞLETME İKTİSAT ÖĞRENCİLERİ

İsmimi yayınlamazsanız memnun olurum.

CEVAP: Sorununuzu paylaştım, inşallah ilgililer görür de bir çözüm üretir. Başarılar diliyorum hepinize.
……


KAYNARLI İLKOKULU KAYNARLI KÖYÜ SELİM/KARS

Merhaba hocam ben Kars'ın Selim ilçesi Kaynarlı İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Arkadaşlarımdan sizlerin okullara yardım gönderdiklerini öğrendim öncelikle böyle bir sayfanız olduğu için teşekkür ederim. Okulumuzun fiziksel şartları baya kötü.

İhtiyaçlarımız:

1)projeksiyon aleti
2) 1.sınıflar için okuma yazmaya geçiş kitapları
3)eğitim-öğretim materyalleri
4)sınıf tahtaları
5)hikâye kitapları
6)test kitapları
7)bilim/teknik dergileri
8)basketbol-voleybol-futbol topları
9)badminton raketleri
10)a4 kağıt

Okul adresi: Kaynarlı İlkokulu Kaynarlı Köyü Selim/Kars

Okul sabit numarası: 0474 472 11 00

Sınıf öğretmeni: Tuğba Doğanay: 0546 887 77 19

Okul Müdürü: Muhittin Çiçek: 0505 390 93 46

Okul elektronik posta adresi: 612297@meb.k12.tr

CEVAP: Harikasınız hocam. Başarılar dilerim.
……

ACİL KIYAFET VE GIDA

Ayşe Hanım merhaba,

7 Ocak 2013 günü köşenizde çıkan “Acil kıyafet ve gıda yardımı” başlıklı yazı sahibine ulaşmak için iletişim bilgilerini rica ediyorum.
Saygılarımla,

Not: İsmimin gazetede çıkmasını istemiyorum.
 
CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım iyi ki varsınız, hepiniz cansınız. Bilgileri göndereceğim.
……

BANKA BORCU

Merhaba Ayşe Hanım,

Ben İstanbul'da yaşıyorum. Parasal açıdan çok sıkıntıdayım. Bir bankaya 5 bin lira kadar borcum var. Faizlerinden dolayı bir türlü anaparayı kapatamıyorum.
Sürekli faiz işliyor, toplu param olmadığı için bir türlü kapatamıyorum.
Beni çok zor durumda bırakıyor. Kızım üniversitede okuyor. Yetişemiyorum, çok zor durumdayım. Çok ihtiyacım var. Bu borcum kapanırsa çok rahat bir nefes alacağım ve kızımı daha rahat okutacağım.
Ömrümüzün sonuna kadar dua ederiz. Kızımla beraber yaşıyorum. Çocukluğundan beri ben bakıyorum, eşim yok. Üniversiteye kadar getirebildim, şimdi okulu bırakmak zorunda kalmasını istemiyorum.
Allah şimdiden razı olsun. İsmim Zeynep. Numaramı bırakayım size.
 
CEVAP: Zeynep Hanım Allah kolaylık versin. Bilirim tek başına evlat büyütmenin zorluğunu. Yardımcı olmak isteyen olursa yönlendireceğim.
……

SAMİMİYET

Merhaba Ayşe Aral,

Öncelikle yazdığınız yazıları ve yapmış olduğunuz yardım kampanyası için sizi tebrik ederim. Başarılı bulduğumu belirttiğim gibi sizin yönlendirdiğiniz bir aileye yardımda bulundum.

Bu duyarlılığımı gören insanlar da bu kampanyaya katılmak istediklerini dile getirdiler ancak akıllarında “Bu platforma yazan her kişiyi araştırıyorlar mı?”, “İhtiyaç sahibi değilse?” gibi sorularla geldiler ve benden de bu soruları yöneltmemi rica ettiler.

Şimdi diyeceksiniz ki siz neden bu sorgulamayı yapmadan yardımda bulundunuz, ben Allah rızası için sorgulamadan yardımı ilettim ama hak verirsiniz ki her insan bir değil ve istedikleri bu talepte de kendilerince çok haklı olabilirler.

Konu ile ilgili sizden bir bilgilendirme rica edebilir miyim?

Teşekkür eder,
İyi çalışmalar dilerim.
Bahar

CEVAP: Sevgili Bahar, biz olabildiğince ön eleme yapıyoruz ancak sizlerin doğrudan iletişim kurmanızı istememizin bir nedeni de sizin de içinize sinmesini sağlamak. Ben ayağına giyecek bir çift ayakkabı, yavrusuna mama isteyen ya da öğrencileri için kitap isteyen bir öğretmenin, düğünde giyecek gelinlik isteyen  okur dostlarımın samimiyetine yürekten inanıyorum. Kimse 2. el bir giysi ile zengin de olmaz. Gerçekten ihtiyacı olmayan da eminim buna tenezzül etmez.
……

SOKAKLARDA YAŞAYAN HAYVANLAR

Merhaba

Benim adım Ali ve sizden bir ricam var. Bildiğiniz üzere hava çok soğuk ve birçok şehir kar altında. Sokaklarda yaşayan hayvanlar bu nedenle büyük bir sıkıntı yaşıyorlar.
Yazılarınızda ve haberlerde bu durumu gündeme getirip okuyuculara en azından sokaklara kedi-kuş-köpekler için mama ve temiz su bırakmalarını ve soğuktan ölmemeleri için en azından apartman kapılarını açık bırakmalarını telkin ederseniz çok sevinirim.
Çünkü bu hava şartlarında hayatta kalmak çok zor ve sokak hayvanları da en az insanlar kadar yaşama hakkına sahipler. Dikkate alırsanız çok sevinirim. Teşekkürler  
Ali

CEVAP: Ali Bey, yazılarımdan benim de ne kadar hayvansever olduğumu, evimde de pek çoğunu beslediğimi biliyorsunuz. Buradan sizin vasıtanızla okur dostlarıma da tekrar hatırlatmış olduk.

……

 

Yazarın Tüm Yazıları