Levent Kırca’nın şoke eden sözleri ceza getirdi

Güncelleme Tarihi:

Levent Kırca’nın şoke eden sözleri ceza getirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2013 12:44

RTÜK, Ulusal 1 kanalında Levent Kırca’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi sahne sırasını almasını eleştirerek, “Ben de gideyim işim var. Bir karı buldum dü...im” sözleri nedeniyle kanala ceza verdi. Konuyla ilgili hazırlanan uzman raporu şöyle:

Haberin Devamı

6 DAKİKA CEZA GETİRDİ

“Ulusal 1’de 23 Aralık 2012 tarihinde bir grup sanatçının oluşturduğu Sanatçılar Girişimi tarafından düzenlenen etkinlik ‘Özel Yayın’ duyurusuyla canlı olarak yayınlanmıştır. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Levent Kırca yaklaşık 6 dakika süren ve tamamı canlı olarak yayınlanan konuşmasında Ulusal 1 kanalı için ‘iki şerefli kanaldan biri’ ve Aydınlık Gazetesi için ‘dört şerefli gazeteden biri’ ifadesini kullanmıştır.

KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ

Levent Kırca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisinin sahne sırasını almasını eleştirirken de ‘Eğer bir geceye çıkıyorsan, o gecenin adamı olacaksın. Beni önceden çıkar ben de gideyim. Bir karı buldum düzeceğim’ gibi düzeysiz, kaba ve argo ifadeler kullanmıştır. Levent Kırca’nın bu sözleri aynen yayınlanmıştır.”

UYARI CEZASI VERİLDİ
Kanala, “Yayıncı Türçe’nin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır biçimde kullanılmasını sağlamak zorundadır. Dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez” maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle oybirliği ile uyarı cezası verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!