Muhtar seçiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Muhtar seçiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2013 00:00

Kilis Öncüpınar konteyner kentinde kalan Suriyeliler 6 mahalle için muhtar seçecek.

Haberin Devamı

3’ü kadın 17 adayın yarışacağı seçimler için seçmen kütükleri askıya çıkarıldı. Muhtarlar, Türk yetkilileriyle Suriyelililer arasında köprü olacak.

İÇ savaştan kaçan Suriyelilerin yerleştirildiği Kilis’teki Öncüpınar konteyner kentinde seçim heyecanı yaşanıyor. 6 mahalleden oluşan ve 13 bin Suriyeli’nin barındığı kentte her mahalle için bir muhtar seçilecek. Seçimde, 6 mahalle muhtarlığı için 3’ü kadın 17 muhtar adayı yarışacak. 18 yaş üzerindeki Suriyeli’nin oy kullanabileceği muhtarlık seçimleri için, seçim ve sandık kurulları oluşturulurken, seçmen kütükleri de askıya çıkartıldı. Her sandıkta bir başkan, seçmen kütüğü sorumlusu, tercüman ve güvenlik görevlisinin yer alacağı seçimleri kazanmak için muhtar adayları propaganda çalışmalarına da başladı. Muhtarlar, kampın Türk yetkilileri ile Suriyeli sığınmacılar arasında köprü görevi üstlenecek. Kadın adaylardan Hene Heyeni, 5 çocuk annesi olduğunu ve eşini çatışmalarda kaybettiğini belirterek, “Ben muhtar seçilirsem mahallemdeki Suriyelilerin sorunlarına çözüm arayacağım” dedi. Muhtar adaylarından Beşir Alitto ise kendi ülkelerinde yaşamadıkları seçim heyecanını, canlarını kurtarmak için geldikleri Türkiye’ye yaşayacaklarını söyledi.
100 MİLYON YARDIM
“Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye” kampanyasıyla, 15 günde, Suriye’de yaşanan trajedinin mağduru olan ve ülkesinde mülteci konumuna düşen sivil halka yaklaşık 100 milyon lira değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırıldı. Kampanyaya destek veren 300’e yakın STK ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, Türk Kızılayı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), sürdürülebilir olmak adına “platform” kurma kararı aldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!