Redhack sızıntısı YÖK’ü kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

Redhack sızıntısı YÖK’ü kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2013 00:00

RedHack internet korsanı grubunun siber saldırısıyla üniversitelerdeki yolsuzluk dosyaları bir bir ortaya çıkınca, YÖK, ‘harekete geçti’: Gizli ibareli soruşturmaları haberleştiren gazeteciler hakkında yargıya başvurulacak.

Haberin Devamı

YÖK’ün internet sitesine yaptığı saldırıyla üniversitelerdeki soruşturma ve yolsuzluklara ilişkin binlerce dosyayı ele geçiren internet korsanı grubu ‘RedHack’, yeni belgeleri açıklamaya devam ediyor. Redhack, şu ana kadar 20 yolsuzluk ve soruşturma belgesini açıkladı. YÖK de önceki gün yazılı bir açıklama yaparak, inceleme ve soruşturma aşamasında olan “gizli” ibareli belgeleri haberleştiren gazetecilerle ilgili yargıya başvuracağını bildirdi. Redhack’ın “Twitter” hesabı üzerinden yayımladığı binlerce döküman arasındaki bazı yolsuzluklar özetle şöyle:
- Hacettepe Üniversitesi’nde Onkoloji Hastanesi Projesi kapsamında yabancı bir şirketten ihale ile alınan 171 kalem makine, malzeme ve ekipmanla ilgili olarak idari soruşturma açıldı.

74 FİYATINA 9 MALZEME

Haberin Devamı

- Giresun Üniversitesi’nde 1 profesör, 3 doçent, 2 yardımcı doçent hakkında, “Kalkınma Bakanlığı’ndan 83 kalem makina teçhizat alımı için tahsis edilen 2.832.000 TL ödeneğin tamamının sadece 9 kalem makine teçhizat alımı için kullanılarak, geri kalan 74 kalem teçhizatın alınmaması” iddiasıyla soruşturma yürütülüyor.
- Uludağ Üniversitesi’nde, 2007 yılında harç tahsilatları ve personel ödemelerinin yapılması karşılığı bir bankanın üniversite bütçesine aktarması gereken 535 bin TL’nin, rektörlüğün istemi üzerine Uludağ Üniversitesi Güçlendirme Vakfı’na aktarılması araştırılıyor.

UÇAN 1.5 MİLYON

- İstanbul Üniversitesi’nin 2009 yılı hesabına ilişkin, bir bankadan bankacılık işlemleri karşılığında alınan nakdi yardımların bütçe geliri olarak muhasebe kayıtlarına alınmaması araştırılıyor. Sayıştay raporunda, 756 bin lira değerindeki 7 lüks binek otomobilin üniversitenin vakfına verildiği, yine bankadan verilen yaklaşık 1.5 milyon liralık nakdi yardımın da bütçe geliri olarak muhasebe kayıtlarına alınmadığı kaydedildi.
- Maliye’nin belirlediği, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bazı öğretim üyelerine toplam 17 milyon TL fazla ödeme yapılması araştırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!