Derste engelleri aştılar

Güncelleme Tarihi:

Derste engelleri aştılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2013 00:00

Başkent Üniversitesi öğrencileri, Terapatik Rekreasyon dersinde, Yenimahalle Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Başkent Üniversitesi Spor Bilimleri Bölümü öğrencileri, engellilere yönelik spor ile ilgili öğrenimin verilen ‘Terapatik Rekreasyon’ dersini, Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile uygulamalı işledi.
Profesyonel oyuncuların karşısında bir hayli zorlanan öğrenciler, unutamayacakları bir deneyim yaşadı. Karşı karşıya mücadelede yaşanan pozisyonlarda, engelli sporcuların çevik hareketleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen öğrenciler, peş peşe gelen sayıların ardından Yenimahalle Takımı’nı ayakta alkışladı.
Bölüm öğrencilerinin düzenledikleri organizasyona katılan Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Korkut Ersoy, öğrencilerinin dersi, empati yoluyla yaşayarak öğrendiklerini ve hayatları boyunca unutmayacaklarını belirip, “Engelsiz yaşayan vatandaşlar olarak engelli vatandaşların karşılaştıkları zorlukları öğrenmeliyiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!