Barona darbe

Güncelleme Tarihi:

Barona darbe
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2013 00:00

Narkotik polisi, kardeşinin cenazesi için izinli çıktığı cezaevinden 9 jandarmayı ilaçla uyutarak firar eden ‘uyuşturucu baronu’ Mehmet Sait Özmen’e büyük darbe vurdu. 2013’ün ilk büyük uyuşturucu operasyonunda, Erbil’e kaçtığı belirlenen Özmen’e ait 124 kilo 750 gram eroin yakalandı.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da 281.5 kilo kokainin sahibi olduğu iddiasıyla yargılanırken, kardeşinin cenazesi için izinli olarak cezaevinden çıkan ve taziye için gittiği evden 9 jandarmayı ilaçla uyutarak firar eden uyuşturucu baronu Mehmet Sait Özmen’in, Kuzey Irak’a kaçarak Erbil’e yerleştiği belirlendi. Özmen’i teknik takibe alan ekipler, firarın ardından uyuşturucu baronunun Avrupa’ya yüklü miktarda eroin sevk edeceği istihbaratını aldı.

MANDALİNA ARASI EROİN

Mersin’den mandalina yükleyerek yola çıkan bir TIR, bu istihbarat dahilinde, geçtiğimiz 6 Ocak’ta İstanbul’da durduruldu. Finlandiya plakalı TIR’ın dorsesinin tabanında zulalanmış 222 paket halinde 124 kilo 750 gram eroin bulundu. TIR şoförü M.Ö. ile Özmen’in adamı Ş.Ö. tutuklandı.

BU DA 2012’NİN SON ZEHİR DARBESİ

Haberin Devamı

İSTANBUL Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 21 Aralık’ta bir uyuşturucu şebekesine yönelik Üsküdar, Ümraniye, Sancaktepe ve Maltepe’de 48 noktaya eş zamanlı baskınlar düzenlendi. 29 kişi gözaltına alınırken, 45 kilo 750 gram sentetik uyuşturucu bonzai ele geçirildi. Gözaltına alınıp serbest bırakılanlar arasında Maltepe Cezaevi İdari Şube’de görevli Başçavuş M.D. de var.  - Mustafa TURAN / İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!