Savunma Bakanı: "TSK diyorsa doğrudur"

Güncelleme Tarihi:

Savunma Bakanı: TSK diyorsa doğrudur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2013 17:39

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz gerekçeli kararı açıklanan Balyoz davası ve Genelkurmay açıklamasıyla ilgili konuştu. Yılmaz, “Darbe girişiminde bulunanlarla TSK eş değil, Silahlı kuvvetler diyorsa doğrudur” dedi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz gerekçeli kararının açıklanmasının ardından Balyoz davasıyla ilgili yapılan Genelkurmay açıklamasıyla ilgili soruları cevapladı.

TBMM Genel Kurulu’ndan çıkışı sırasında gazetecilere konuşan Yılmaz şunları söyledi:

“Silahlı kuvvetler içindeki kimselerin böylesi bir çalışmaları olur mu? Geçmişte olmuş. Şimdi olur mu? Ona da yargı karar verecek. Ancak sizin (gazetecileri kast ediyor) kafanızdaki karışıklık bu girişimlerde bulunanlar ile silahlı kuvvetleri eş gibi görmek. Silahlı kuvvetlerin darbe girişiminde bulunanlara bir bağlantısı yoktur. Silahlı kuvvetler farklı, darbe girişiminde bulunanlar farklı. Dolayısıyla ikisini birbirinden ayırdığınız zaman bunu sağlıklı şekilde kafanızda canlandırabilirsiniz.”

İsmet Yılmaz gazetecilerin “Genelkurmay başkanı belgeleri gönderdik diyor” sorusuna ise, “O zaman gidin mahkeme dosyasını inceleyin” şeklinde cevapladı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!