Öğrencilerden Vali'ye tweet yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden Valiye tweet yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2013 10:37

İstanbul'da okulların tatil edildiğini dün gece yarısı İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Twitter'dan açıkladı. O saate kadar öğrenciler deyim yerindeyse Vali'nin Twitter hesabını ablukaya aldılar. ''Vali amca ne olur okullar tatil edilsin'' diye yazdılar. Vali Mutlu da Meteoroloji'den gelen son bilgiler doğrultusunda eğitime ara verildiğini duyurdu.Ancak tatil haberi çocuklar uyuduktan sonra gece yarısı 01.00'den sonra alındı. Çocuklar haberi sabah öğrendiler.

Haberin Devamı

 

/images/100/0x0/55eabda7f018fbb8f893b90c
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, dün saat  23.00’da A Haber’e canlı olarak bağlandı ve “Yollarda herhangi bir problem yok, kesinlikle okullar tatil değil” dedi. Öğrenciler Vali Mutlu’ya, resmi Twitter hesabı üzerinden ‘okulları tatil etmesi için’ yalvardı. Öğrenciler Vali Mutlu’nun Twitter hesabını ablukaya aldı. Bir öğrenci “Vali amca bağğ bağğğ gökten kar yerine taşş yağıyorr yapma ALLAH AŞKINA :((:(:(:” diye yazdı. Birisi de “Sevsen böyle yapmazdın” dedi. Vali Mutlu ise, “‘Sevsen böyle yapmazdın Vali amca’ demeyin üzülürüm” dedi. Vali Mutlu meteorolojiden aldığı son bilgiler doğrultusunda okulların tatil edildiğini geç saatlerde Twitter hesabından açıkladı.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA OKULLAR BİR GÜN TATİL EDİLDİ

İSTANBUL GÜNE KARLA UYANDI / FOTO GALERİ  

VELİLER ÖFKELİ
Vali Mutlu’nun canlı yayına bağlanarak okulların tatil olmadığını duyurmasından sonra yatan veli ve öğrenciler, sabah okula gitmek için erkenden kalktılar. Kimi sabah öğrendi kimi de okula gittiğinde. Bazı veliler, Vali'ye isyan etti.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER VALİ'Yİ TWEET YAĞMURUNA TUTTU / WEB TV

İşte bazı velilerin görüşleri:
HABERİMİZ YOK: İstanbul'da okullar tatil ediliyor ama kimsenin haberi yok. Akşam 23.30'a kadar haber izledik ama böyle bir açıklama yapılmadı. Sabah 06.00 da kızımla okula gitmek için kalkıp hazırlandık. Evden çıkarken bir arkadaşı aradı ve okulların tatil edildiğini söyledi. Böyle rezalet, böyle yöneticilik olmaz.
EZİYET: Havanın böyle olacağı kaç gün önceden belliydi. Gecenin birinde alınan kararı gece kuşları hariç kaç kişi duydu. Sabahın köründe kalk zilleri öttü ve kalktık. Televizyonu açtık ve yattık. Bu eziyet değil de nedir.
SON ANDA ÖĞRENDİM: Tatil haberinden habersiz binlerce öğrenci yola çıkacak. Şunu akşam erken saatte açıklasalar olmaz mı? Ben bile televizyonda son anda öğrendim.

Haberin Devamı

AA HABERİ 01.00’DA GEÇTİ
Vali Mutlu’nun okulları tatil ettiği haberini Anadolu Ajansı da 01.00’da geçti. Haberde, İstanbul Valiliği'nin, kar yağışı nedeniyle anaokulları ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

AA’nın haberi şöyle:
İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışının kesintilerle devam ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: “Meteorolojik tahminler doğrultusunda şehrimizde görülen zaman zaman etkili kar yağışının halen kesintilerle birlikte devam ettiği ve bu gece görülecek etkili don ve buzlanma sebebiyle 8 Ocak 2013 Salı günü anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür.''

Haberin Devamı

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engellilerin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı aktarıldı.

İşte Vali Mutlu'nun Twitter hesabından yaptığı açıklamalar:

Kar yağışını yakinen takip ediyoruz. Egitime engel oluşturacak bir yoğunluk olursa tatil düşünülebilinir.
Sevgili gençler,öğrenciler yoğun mesajlarınızı alıyorum saatlerdir.Kar tatili diye yazmaktan yoruldunuz.Sizi çok seviyorum,bunu bilmelisiniz
Keşke sizi hep mutlu edebilsem.Çok güzel esprilerinizin yani sıra Vali Amcaaaa diye sitemlerinizide okuyorum.TATİL ET adeta şifreniz oldu.
Fakat kar durdu,yollar açık,eğitime bir engel görülmüyor,o nedenle okullarınız yarın açık olacak.Sabaha kadar durumu takip edeceğim genede.
Şayet ciddi sıkıntı yaratacak bir gelişme olursa merak etmeyin,o vakit yeni gelişmeyi paylaşırızBüyükŞehir ve ilçe Bld.yolları açık tuttular
Gecenin soğuk geçeceği bu nedenle buzlanma olabileceği tahmin ediliyor,Belki bunun yaratabileceği mahzurlar olabilir,bunları takip edeceğiz.
Siz bu durumda dersler için okullar hiç tatil olmayacak gibi çalışmaya devam edin,sınavları olanlara başarılar diliyorum,
Bu tweetleri sevdinizmi bilmiyorum, fakat ben sizi seviyorum, sevsen böyle yapmazdın Vali amca demeyin üzülürüm, hepiniz çok değerlisiniz.
Gönül bahçemizin mis kokulu gençlerini, istikbalimizin parıldayan güneşlerini ,sizleri ,güzel gözlerinizden muhabbetle öpüyorum.
Meteorolojik uyarı, buzlanma riskini yüksek, kar yağışını yoğun gösteriyor,o nedenle SALI GÜNÜ OKULLARI Ana,ilk,orta,lisede tatil ettik.
Sevgili gençler,öğrenciler 1 günlük tatili ders çalışarak,sınavlarınıza daha çok çalışarak değerlendireceğinize inanıyorum.Sevgiler.

Haberin Devamı

Öğrencilerden Valiye tweet yağmuru

Öğrenciler Vali'ye okul tatil olsun diye tweet attılar. İşte onlardan bazıları:

R.
@Valimutlu Yani vali amca düşelim kayalım kafamız gözümüz paramparça olsun işte o zaman okullar tatil olur dimi.
NIGGA
Amca mis kokulu falan demişsinde bizim sınıfta bi arkadaş var pek mis kokutmuyo,onu bi alırsak okuldan sevinirim
R.
@Valimutlu Okullarınız istanbulda da tatil olursa bunca öğrenci sana dua edecek ya gerçekten ne söylenecek söz ne de kelime bulabiliyoruz.
Mazlum Bahadır
@Valimutlu vali amca bağğ bağğğ gökten kar yerine taşş yağıyorr yapma ALLAH AŞKINA :((:(:(:
R.
@ValimutluAMCACIMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM YALVARIYORUM ÖCNE ALLAH'A SONRA SANA SESİMİ DUY LÜTFENNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

'VALİ' TT OLDU

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da 'Vali' 'hashtag'iyle trending toğic (TT) oldu.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!