Fosil oldun artık sen de bu alemde

Size yemin ederim, gazeteye gelirken son derece kararlıydım, bugünü düşmanlarımın günü ilan etmiştim. 10 yıl yazısı üzerine gelen, küfür kıyamet ne kadar olumsuz e-mail varsa, sadece onları koyacaktım.

Şanslı mıyım, ballı mıyım nedir, yetmedi. Yanlızca eleştirenler, bozuk atanlar, küfür çakanlar kısa kaldı. Mecbur kaldım araya iyileri de sokuşturmaya. Tırnağım kadar suçum varsa ne olayım. Zaten, birazdan aşağı inmek zorundayım, bugün 10 yıl rozetim takılacak da, yeniden kadın olabilmek için 10 dakikam var. Müsadenizi rica ediyorum.

HAMİŞ: Merak eden arkadaş için söylüyorum, tamamen uyduruyorlar alkolik filan değilim. Yaşım da gerçekten 34. Aralık doğumlu olduğum için duruma göre bazen 33 deme hakkını görüyorum kendimde, o kadar.

BİRLİKTE BÜYÜDÜK

Demek, hayatımıza gireli 10 yıl oldu! Biz, sizinle yaşıt sayılırız. Ben kendimi bildim bileli evimize Hürriyet girer. Bu da demek oluyor ki, gençlik yıllarımız birlikte geçmiş. Bu 10 yıl içinde size çok güldüğüm, çok eleştirdiğim ve çok kızdığım zamanlar oldu (Bakınız: Sevgili yazıları). Ama sizin azminize, yaşam sevincinize ve siz tersini iddia etseniz de kendinize güveninize hayranım. Bir iş yerinde bu kadar uzun süre çalışabilmek biraz da aidiyet duygusuyla alakalı. Neyse, nice 10 yıllara. Tabii sevgilinizle, sağlıkla, mutlulukla. (Evrim K.)

HAYRET!

Herhalde sana yapılacak en iyi iltifat, seni Sex and the City'deki yazar kadına benzetmek olurdu. Ama cumartesi günkü, orgazma hazırlama cihazı yazınla, sen onu sollamışsın. Hayret, bu tür yazılarla seni hálá o gazetede tutuyorlar! (Alex D.)

YAŞINI GİZLEME

Hürriyet'te 10 yılı devirmişsiniz. Hayırlı uğurlu olsun. Benim anlamadığım, size göre siz 34 yaşındasınız. Ben bir hesap yaptım: 10 yıl Hürriyet, 2 sene Aktüel, 2 sene Tempo, 2 sene Nokta. Kardeşim, sen 18 yaşında mı başladın bu işlere? Biraz erken değil mi? Hani kadınlar küçültür ya yaşlarını, sen yapmazsın ama, çözemedim. (Selim Ç.)

ALKOLİK MİSİN

Seni şu yazarların içinde en enteresanı seçtim ben. Öylesin. Elindeki her şeyi çok iyi kullanıyorsun. Türbanlı bir hükümetimiz var ve düşünsene sen varsın. Kadın orgzam aletini hakkında yazı yazıyorsun. Sadece cesaretinden dolayı bile olsa seni tebrik ediyorum. Bir de merak ediyorum: Sen gerçekten alkolik misin? Herkes öyle diyor. Reklamda gördüğüm kadarıyla fiziğin güzel, yüzün de iyi, peki o zaman gazetedeki yaşlı ve şişman göründüğün o iğrenç fotoğrafı niye değiştirmiyorsun? Tezatların hoşuma gidiyor. (Mustafa Ö.)

SANMA Kİ

Vay be. Demek, 10 yıl geçti harbiden. Fosil oldun artık sende bu gazetecilik aleminde. Sanma ki, bu milleti bir 10 yıl daha, en seksi gülüşlerinin olduğu fotoğrafları basarak kandırabilirsin! Ama daha nice 10 yıllara diyorum güzelim. Allah muhaffak etsin. Düşmanlarını zaten çatlatıyorsın 10 yıldır, kalanını da biz hallediriz, tamam mı? Bu akşamki kutlamana dikkat et. Aşırı yemek yemeyi, fazla içki içmeyi yasaklıyorum sana. Formunu bozma prenses. Hoşçakal. (Kenan)

BİR ERDİŞİSİN

Sizi ilk okuduğumda hissettiğim, kapiçinonun köpüğüyle didişmenin verdiği keyif gibiydi. Doğal yazı şekliniz, olayları ve röportajları bizimle birlikte yaşıyor gibi aktarışınız, beni bugünlere kadar size bağımlı bir okuyucu yaptı. Ben sizin bir ‘‘erdişi’’ olduğunuzu düşünüyorum. O ne demek mi? Bazen seksi ve kadın, bazen de ağzı argoya kaçan bir erkek. Sizde tuhaf bir şekilde ikisi bir arada. Sevgiler. (Müge)

HAFİF ŞEYLER YAZARI

Siz, köşenizde 10 yıl yazısı gibi hafif şeyler ya da sevgilinizle/ kedinizle/ kendinizle neler yaptığınızı yazmak üzere Hürriyet'te varsınız. O nedenle siyaset, AB, Türkiye, Kıbrıs ve hele hele Rauf Denktaş gibi konular sizi aşar. Çünkü onlar sizin köşenize sığmayacak kadar büyük ve önemli. (Doç. Sultan G.)

YAŞIM 20

Ben sizin yazılarınızla büyümüş sayılırım. Yaşım 20 çünkü. Siz hálá bazı şeylerde heyecanladığınız söylüyorsunuz ama ben kendime olan güvenimin çoğunu sizin yazılarınızı okuyarak kazandım. İster inanın ister inanmayın. Ve öğrenecek daha bir dolu şeyim var sizden. Nice 10 yıllara. (Tuse.)

SUÇ BİZİM

‘‘Hürriyet'te 10 yılım doldu’’ diye hiç paniklemeyin. Paniklemesi gerekenler, bu ülkede doğru dürüst bir basın oluşmasını bekleyen bizleriz! Hürriyet gibi gazeteler ve yazdığınız o saçma sapan şeylerin müşterisi oldukça, siz daha çooook 10 yıllar doldururusunuz orada. (Cevat E.)

EKOLSÜNÜZ

Birisi genç ve aklı başında bir mühendisin, Ayşe Arman'a sırf iltifat edebilmek için e-posta gönderdiğini söylese, ‘‘Allah akıl fikir versin!’’ derdim. Ama bastıramıyorum bu isteğimi. Tek amacım, kendisini böylesine rahatça ifade edebilen cesur ve pervazsız bir kadını tebrik etmek. Tatlılığınızın hiç eksilmemesi dileğiyle. Siz bir ekolsünüz Ayşe Hanım! (Serdar S.)
Yazarın Tüm Yazıları