"Çerkesler de ölüyor" eylemi

Güncelleme Tarihi:

Çerkesler de ölüyor eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2013 00:00

Merkezi Ankara’da bulunan Kafkas Dernekleri Federasyonu öncülüğünde Çerkesler, Suriye’de yaşanan iç savaşlar nedeniyle Çerkeslerin de öldüğüne dikkat çekerek, Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği önünde bir protesto gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

Suriye’de yaşayan ve sayıları 100 bini bulan Çerkeslerin anavatanlarına dönmesi için Rusya’nın bir an önce harekete geçmesi gerektiğini dile getiren grup, Çerkeslerin güvenli bir şekilde tahliye edilmesini istedi.

SİVİLLER HAYATINI KAYBEDİYOR

Grup adına yapılan basın açıklamasında, “Suriye’de iki yıldır devam eden iç savaş her geçen şiddetini artırıyor ve çatışmalarda en çok siviller hayatını kaybediyor. 1864 Çerkes soykırımı ve sürgünü ile Çerkeslerin anavatanlarından koparak dünyanın dört bir tarafına savuran Çarlık Rusyası’nın mirasçısı ve devamı olan Rusya Federasyonu, Suriye Çerkeslerinin vatanlarına dönmesinin önündeki her türlü engeli derhal kaldırmalı, kendi olanakları ile anavatanlarına dönemeyen Çerkeslerin acil ve sağlıklı tahliyesi için özel önlemler almalıdır. Rusya, tarihi ve insani sorumluluklardan kaçmamalıdır” denildi. Kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!