Amaç silah bıraktırmak

Güncelleme Tarihi:

Amaç silah bıraktırmak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2013 00:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İmralı’da yapılan görüşmeleri değerlendirirken, “Siyaset kurumu bu işte muhataptır. CHP de, BDP de muhataptır. Çözüme katkı sunmak isterse BDP’ye ‘eyvallah’ deriz. Hâlâ vakit çok geç değil, BDP silahlı örgütün vesayetinden kurtulabilirse barışa katkıda bulunabilir. Başbakan ve hükümet bu sorunu çözmek için taşın altına elini değil, gövdesini koymuştur. BDP’liler ‘Başbakan isterse bu sorunu çözebilir’ diyor. Başbakan He-Man değil” diye konuştu. AK Parti MYK toplantısının ardından Çelik, şunları söyledi:

Haberin Devamı

3. GÜÇ SMART POWER

“1984 yılından beri terör dediğimiz bir yangın var. Canlarımızı, mallarımızı yakıyor. Çocukların genç yaşta toprağa düşmesinden mustarip oluyoruz. İktidar olarak bu yangını söndürmeye çalışıyoruz. Terör örgütü var oldukça, ellerinde silahla Türkiye’ye saldırmaya devam ettikçe, terörle kararlı mücadele devam edecektir. Hard Power ve Soft Power diye iki güç vardır. Üçüncü güç olarak da smart power, akıllı güç olarak tanımlayabiliriz. Duygularınızı aklın önüne geçirirseniz felakete sürüklersiniz.

BAŞBAKAN HE-MAN DEĞİL

Türkiye’nin üniter yapısını pazarlık yapmayız. Bu yangına kim ‘Bir kova su da ben dökmek istiyorum’ derse ‘Buyrun’ diyoruz. Çocuklarımız ölmesin. Sevgileri büyütelim, nefreti büyütmeyelim. Bütün derdimiz budur. Tek amaç terör örgütüne silah bıraktırmaktır. Silahların susması değildir. Yangın olmasa da itfaiye teşkilatı vardır. Bir terörist, terör faaliyeti varsa güvenlik güçleri onun üzerine gider. ‘Güvenlik güçleri silah bırakacak mı?’ sorusu abesle iştigal eder. Bu yangını kim söndürürse müteşekkir oluruz. Terörü Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya kararlıyız. Türkiye’nin bütünlüğünü kimseyle müzakere konusu yapmayız.”

Haberin Devamı

‘BEDELLİ’DE YAŞ DÜŞMEZ

Bedelli askerlikte yaş sınırının düşürüleceği yolunda çıkan haberleri de doğrulamayan Çelik, “Bu konuda gençlerden özür diliyorum ama değil ay, değil gün böyle bir çalışma yoktur. Kimse beklenti içinde olmasın. Yaş sınırında bir oynama olmayacak” diye konuştu.

Dünyada da sorun böyle çözülmüş

GEZİ ve incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’de 32 yıldır devam eden terör sadece PKK’dan ibaret değil. Biz buna uluslararası terör siyaseti diyoruz. Arkasında 50 bin tane devletin bir sürü desteği var. Bir sürü istihbarat örgütlerinin desteği var” dedi. MİT ve BDP’lilerin Öcalan ile görüşmesini de değerlendiren Kurtulmuş, “Dünyanın her yerinde sorun böyle çözülmüş” diye konuştu.

Davutoğlu: Yapılanlar çok boyutlu

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, İmralı ile başlayan görüşme trafiğinin, daha önce olduğu gibi uluslararası boyutu olup olmadığının sorulması üzerine, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da defalarca vurguladığı gibi terörle mücadelenin çok boyutlu bir mücadele olduğunu söyledi. Davutoğlu, Singapur Dışişleri ve Adalet Bakanı Kasiviswanathan Shanmugam ile düzenlediği ortak basın toplantısında şöyle konuştu: “Bu mücadelenin her boyutunda çalışmalar birbiriyle koordineli bir şekilde ve entegre bir strateji içinde yürütülmektedir. Yapılan görüşmeler de bu çerçeve içinde Türkiye’nin terörle ilgili olarak gündemde olan sıkıntılarının tümüyle aşılması yönünde, her türlü çaba sürdürülmektedir. Tabii uluslararası boyutta da sürdürülen, hem bölgesel hem küresel aktörlerle yürütülen çalışmalar mevcuttur.”      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!